0 oy
1,857 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (420 puan)
düzenledi
Merhaba, 18 haftalık hamileydim dün kontrolde bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. Hiçbir belirtim yoktu rutin kontroldü. Pıhtılaşma testleri vs yaptırmıstım gebelikten önce bir sorun yoktu. Bu haftalarda bunu yaşayanlar var mı? Neden olur? Doktorlar genetige göndereceğiz ama büyük ihtimal birsey çıkmaz dedi. Böyle olup tekrar bebek sahibi olan var mı? (Bu arada iki haftada bir dr a gidiyordum ikili tarama vs iyi çıkmıştı).

Bir de doktor pazartesi gel dedi sanırım suni sancı verecekler ondan da korkuyorum nasıl oluyor yaşayanlar söyleyebilir mi?

Böyle bir post açmak istemezdim ancak yaşayanlarla konuşmak istedim. Daha önce de 8 haftalikken kalbi durmuştu üzülmüştüm ama bu çok canımı yaktı. Hakkınızı helal edin..
Gebelik haftası 18

16 Cevap

0 oy
(159 puan)
Yaa çok üzüldüm böyle bir durumla savaşmak zorunda olduğun için kan pıhtılaşma vs gibi durumlarda iğneler kan sullandiricilar vs yapılıyor hamilelik boyunca tekrar hamile kalabiliyorsin tabiki Rabbim bu çektiklerini sana mükafatı ile geri vericektir arkdasim içini ferah tut bolca inşirah oku.Ben yaşamadım ama Duama seni ekledim.Rabbim yardımcın olsun.
(420 puan)
Allah razı olsun. Pıhtılaşma testlerinde bir sorun yoktu temiz çıkmıştı hersey. Nasip değilmiş ne yapalım.
(602 puan)
Öyle bir sorunum yok yazmış tahlil vs olmuş daha önce
(189 puan)
Genetik test yaptırdınızmı aceba
(420 puan)
Bebek için operasyon henüz olmadı genetige gönderecekler. Ama beni soruyorsaniz gen haritası pıhtılaşma herseyi yaptirmistim 8 haftalık kayiptan sonra temiz çıkmıştı
-Reklam-
0 oy
(602 puan)
Pıhtılaşma olsa daha erken haftalarda kaybederdiniz bebeği diye dunuyorum bende bebekle alakalı bir sorun olabilir
(420 puan)
Pıhtılaşma testlerini tekrar yaptırayım mı dedim doktora gerek yok ondan olmadığını biliyoruz dedi. Bir sebep arayıp duruyorum doktorların birsey diyememesi çok üzüyor beni.
(602 puan)
Bebekde gelişim sorunu vs olabilir mesela kalbinde falan. Üzmeyin kendinizi nasip deyin bende 3 düşük yaptım 2 si 6 biri 9 haftalık benimde sebebpsz oldu bende hep kendini suçladım
(420 puan)
Cok geçmiş olsun size de. Büyükte olsa küçükte olsa çok uzuluyor insan.
0 oy
(31 puan)
Çok geçmiş olsun çok çok üzüldüm canım hamilelikten önce pıhtılaşma olmaz ama gebeyken pıhtılaşma yaşayabilirsin bi tanıdılta 6. Ayında bu sorunla karşılaştı keşke kolay bi test olsa herkese yapılsa kimsenin emeği boşa gitmese bende bitane düşük yaptım 10. Haftada kalbi durdu şimdi 2. Kes gebeyşm 13. Haftadayız rabbim herkesin bebeğini kucağına sağlıkla almayı nasip etsin inş.
(420 puan)
Cok sagolun bunu da sorayım doktora.
0 oy
(5,600 puan)
Bnde 18+5 kalbi durdu Cnm. Pataloji temiz çıktı. Nsl eve yolladilar seni bni direk yatış yapmışlardı. Özelde yap ne olursa olsun. Ben eğitim araştırma hastanesinde öldüm öldüm dirildim. İstersen detay veririm ama korkutmakta istemem
(420 puan)
Özele gidiyorum. Ben çok kötü olunca doktor hazır olunca gel dedi bugün yatış yapacağım ama sanırım operasyon yarın olacak. Detay verirseniz çok sevinirim daha önce düşük yaptım ama 8 haftalıktı normal kürtaj olmuştum bunda nasıl olacak hiç bilmiyorum.  Bir de sonra bebeğiniz oldu mu acaba ya da tekrar bir sorun yaşadınız mı? Çok geçmiş olsun size de.
(5,600 puan)
Bende özele gidiyordum devlette tahlil için gitmiştim bırakmadılar cnki belirtim yoktu hiç.. yatış oldu damar yolu açıldı.. alttan minik hap verildi suni sancı 12 de öğlen.. ateş ve soğuk basması yapıyor ara ara sancı oluyor. Sonra saat 4 te verdiler gelmiyor die .. başımda doktor yok 2 kişilik odadaydim bide.. neyse annem vardı karnına bastıra  bastıra doğurmaya çalıştı inanılmaz sancı çektim bebeğim tek parça doğdu elim kadardı elleri oluşmuştu göz çizgiler vardı bı elini tuttum. 1 buçuk saat doktor gelmedi kanlar içinde kaldım hep kasigima bastır dedi hemşireler eş düşecek diye bende bilmiyorum eşin nasıl bişi olduğunu. Neyse düşmedi. Kürtaj masasına aldılar bu arada 10 buçukta doğurdum akşam gece 12 de kürtaj odasına girdim 2 de çıktım. Uyuşturma olmadı kelepçe taktılar sürekli kolum kadar hortum soktular kanı temizlemek için öldüm orda o an dedim yeter artık. Eşi kelepçe takmadan ağzına gelmiş zaten eliyle çıkardı plesanta ve yumruk kdr bişi çıktı eş dediği oymuş. Neyse kan durdurucu serum verdiler. Ben bebeğimi otopsi yaptırmadım cnki genetik test yapılmiyormuş. Bende organları parcalansin istemedm o gece paketlenince aynı odada kaldık buzdolabında idi. Mezarlığa eşim gömdü.. sana demem o ki özel böyle yapmıyor uyuşturuyor yada bayıltıp alıyor. Suni sancı verse bile kürtaj masasında uyuşturuyor o bölgeyi bana ettikleri işkenceyi yapmıyorlar... Gelelim 2. Bebek konusuna... Ben  2018 Kasım'da bebeğimi kaybettim 2020 yılbaşında hamile olduğunu öğrendim. 2 li tarama testimi ilk bebek kayıp diye perinatoloji uzmanına sevk etti doktorum. Orda rahmimin kalp şeklinde olduğunu öğrendik ve doktor bana dediki hiç rahim filmi cekmedinizmi dedm hayır onca doktora gittim gebelik için hiçbiri demedi. tedavi edilip hamile kalınca daha iyi tutunuyormuş bebiş. Neyse bana hemen progestan fitil ve coraspin kan sulandırıcı yazdı bunları hep kullanacaksın 35. Haftaya kdr dedi.. bunu diye. Devletteki uzman doktor. Ama ben özele gidiyordum. Neyse bu perinatoloji uzmanı 3 4 boyutlu ekrandan baktığı için gördü normal ultrason cihazında rahim bozukluğu gözükmüyor aklında bulunsun ve bu olay bir çok kadında var ve pek bilinmiyor. Böyle olup vaktinde doğan bebekte var. Neyse ben 33+5 erken doğum yaptım suyum bitmişti 19 gün kuvezden çıktık şuan 9bucuk aylık sağlıklı bı bebeğim varmı erken doğduğu için biraz oturma emekleme olarak geriden geliyor ama şükür bunada.. çok detay yazdım sana tavsiyem rahim filmi cektir muhakkak önemli. Ve üzülme sakın herşey rabbimden geliyor . İnşallah tekrardan sağlıklı gebeliğin olur. He bu arada ben 6 ay korundum ilk kayıptan sonra doktorum rahmin toparlansn tekrar sağlıklı gebelik gecir diye. Şimdi 13 hafta üstü bebekler normal doğum yaptırılıyor altında olunca kürtaj. Büyük gebelik olunca 3 ay körün diyorlar ama bana doktorum 6 ay dedi uydum ve bu gebeliğim de hiç ilişkiye girmedm. İnşallah faydam dokunur. A.e.o
(420 puan)
Cok faydanız oldu tabii ki sagolun. Perinatolojiye gidiyordum zaten ama hiç rahim filmi çekilmedi onunda çekilmesini isteyeyim bu durum geçince. Allah çocuğunuzu size bağışlasın mutlu yaşları olsun.
(5,600 puan)
Amin Cnm baya uzun yazmışım yazdıktan sonra gördüm.  Rahmine baktır muhakkak aynen.
0 oy
(90 puan)
Allah sabır versin canım çok üzüldüm bol bol dua edicem senin için 
(420 puan)
Allah razı olsun.
0 oy
17 haftalik kaybettim 

Doğum yaptim ama bebek benden cikinca kalbi durdu 

Birden sancim basladi ne olduğunu anlamadim uyurken

Sizi cok iyi anlayabiliyorum cok gecmis olsun 

Ben 2 ci hanileligimin 10 cu haftasinda pirtilasma testi yaptirdim icinde kalmasin diye 

Ve bende pirtilasma cikti 

Bence yine yaptirin pirtilasma testini baska hastanede 

Genelde bi algi var ilk haftalarda olunca pirtilasma oluyo diye ama alakasi yok 

Gecmis olsun kötü düşünmeyin insana bi daha hamile kalamiycam korkusu geliyo ama 3 ay sonra hamile kaldim ben 1 ayi zaten korunmayla geçti 
(420 puan)
Sizinki de çok acı. Çok geçmiş olsun Allah bu evladınızı size bağışlasın. Tüp bebek bile cok zor denilirken hamile kalmıştım. Hayırlısı inşallah dua etmekten başka çarem yok.
0 oy
(493 puan)

Bazen.nedensiz sebebsiz oluyor takdiri ilahi dediğimiz tam böyle birsey. Üzücü allah yardimcin olsun hayirlisi ile sana sağlıklı bebek nasip etsin:(

(420 puan)
Insallah cok sagolun
0 oy
(341 puan)
Yaa büyükken kaybetmek daha zordur ben 5 haftalık düşürmüştüm o bile ne kadar zordu rabbim sabır versin çok üzücü inşallah yine verir üzülme sağlıkla sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin rabbim :((
(420 puan)
Insallah hepimize çok sagolun
0 oy
(3,487 puan)
Çok üzüldüm canım. Bazende olacağı oluyor işte. Bakalım genetik ne diyecek. Bebekte bir sorun olabiliyor ve vücut izin vermiyor hamilelige bazen. Eşinin sperm leri ile de alakalı olabilir. Sonradan pıhtılaşma da olabilir. İnşallah tez zamanda çözümünü bulur kucağını doldurursun ki ben inanıyorum olacağına. 

Kürtaj içinde doktorunu dinle canım. Doğum bile herkesin aynı değil.. Herkesi geçtim 1 annenin yaptığı her çocuk bile aynı değil.  Sen doktoruna güven ona bırak.  Ama araştırmaya gitmeni tavsiye ederim sorunu anlaman için. 
(420 puan)
Insallah cok sagolun hastanedeyim şu an.
0 oy
(3,684 puan)
Canım benim başın sağ olsun... Genetik te mi yaptırmıştın pıhtılaşma testini?  Normal baktıkları testlerde çıkmıyor çünkü ben de yaşadım aynılarını sadece kalbi durmadı kanamam çok olmuştu. 
(420 puan)
Hematologa gitmiştim gen haritası vs çok kapsamlı baktılar hemde iyi bir hastane yani bilmiyorumki tekrarlamak istiyorum  diye Doktora bugün yine dedim gerek yok ama için rahat edecekse yaparız dedi. İki tane perinatogog iş çıkışı oturup bebeğin geçmiş kayıtlarını incelemisler yok yani hiçbir şey bulamadık dediler. Keşke bilsem neden oldu ona göre önlem alabilirdim belki.
0 oy
(189 puan)
Canım cok uzuldum aynı olayı bende 9 haftalıkken yasadım ilk gebelıklerın cogunda bu olayı yasayablıyoruz dedıler kan pıhtılasması testı yaptır dedıler özele gıdıyorum normalde orda da 1500 ₺ cıvarıymıs yaptıramadım devlet hastanesı 3 kez bu olayı yasamadan o testı yapmıyormuş kürtajdan 4 ay sonra hamile kaldım 9+4gunluk suan önlem amaçlı kan sulandırıcı falan kullanıyorum ama yinede korkuyorum diger kontrole gttgmde aceba yasyomu dıye içim içimi yıyo inşallah bunda bi skıntı yaşamam :( Rabbim en kısa zamanda yenisini nasip etsin inşallah sanada kuzum 
(420 puan)
Insallah cok sagolun.
0 oy
(1,617 puan)
Ben 16 haftalik kaybetmistim. Suyum gelmisti. Sonlandirmak zorunda kalmistik. Ozelde suni sanci alarak normal dogum oldu. Ben daha once dogum yapmadim. Herkesin tecrubesi farkli olabilir. Acinizi anliyorum cok cok uzuldum allahim sabir versin. Detay isterseniz anlatabilirim ama belki de akisina birakmak daha iyi olabilir canim. Konusmak istersen bana yazabilirsin de. 
(420 puan)
Cok geçmiş olsun. Bugün öğleden beri suni sancı veriliyor gece olunca kestiler. Nasip değilmiş ne yapalım. Çok sagolun.
0 oy
(406 puan)
Allah sabır kuvvet versin size. Bende hep bu durumu yaşamaktan korkuyordum. Okuyordum 30 haftalarda bile kalbi duran bebekler oluyor kader diyelim. Rabbim inş. kısa sürede bu durumu atlatmanizi ve çok daha güzel bir hamilelik geçirmenizi nasip eder. Lütfen dirayetli olmaya çalışın çok defa okudum bu durumları yasayip daha sonra sağlıklı hamilelik geçirenler. İnş. Sizinde öyle olacak.
(420 puan)
Insallah cok sagolun.
0 oy
(298 puan)
Çok üzüldüm Allah tekrar nasip eder inşallah. Benim de ilk bebeğim de olmuştu kürtaj oldum sonrasında herhangi bir test yapılmadan kan sulandırıcı hap ve iğneye başladık. Sonra doktorumu değiştirdim o da pıhtılaşma testi yapalım dedi yaptık normal çıktı ama 20.haftaya kadar geldiğim için bırakmak istemedik bebeğe zarar gelmesin diye şuan hala kullanıyorum doğuma kadar devam. Belki sizde de böyle yaparlar Allah sağlıcakla versin inşallah üzülmeyin :(
(420 puan)
Insallah çok sagolun.
0 oy
(394 puan)
yaa çok fazla üzüldüm inşallah en kısa zamanda kucağan dolar canım bende 14 haftalık hamileyim insan o kadar alışıyoki en büyük korkum inşallah benim kimsenin başına gelmez allah bin kere korusun herkesi 
(420 puan)
Burada ileri haftalardaki dusukle ilgili post açanları gördükçe yüreğim hoplardı okumamaya çalışırdım. Nasip değilmiş. Allah sizin bebeğinizi bağışlasın size.
0 oy
(701 puan)
Çok geçmiş olsun öncelikle çok zor bı durum .bende 20haftalik erken doğum yaptım suyum geldi benim o yüzden suni sancıyla normal doğum oldu sonrada kürtaj yapıldı. 9ay sonra tekrar hamile kaldım 
(420 puan)
Cok geçmiş olsun Allah bu evladınızı bağışlasın size.
(701 puan)
Amin canım çok sagol

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 2,263 göst.
0 oy
12 cevap 533 göst.
24 Aralık 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Prenses73 (291 puan) sordu
0 oy
1 cevap 450 göst.
22 Eylül 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Edanur akay (44 puan) sordu

649,646 soru

3,422,090 cevap

4,253,860 yorum

183,609 üye

...