0 oy
753 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (414 puan)
Kizlar yarin memlekete gidicem insallah 8 saatlik yol 2 kere.mola veriyor galiba otobüs   esim yolda sıkısirsin tuvaletini tutma dio bez alalim tak dio sizce nasıl bez almalıyım hasta bezimi bebek bezimi esim bez takıcan dio bebege zarar olur kasiklarini sıkma dio 
Gebelik haftası 17+3

11 Cevap

+1 oy
(2,871 puan)
Altındaki bezin yüzde yüz koruyacağını da bilsen altına yapamazsın. Çok zor yani alisilmis bişey değil tereddüt edersin tutarsın gene de. Ama yok denicem dersen bedenine uygunsa depend al. Kilot hasta bezi yani. Ama bu tip bezler dışardan belli oluyor haberin olsun. 
(2,871 puan)
Bide idrarını yaptıktan sonra o bez ne kdr üstünde durursa o kdr enfeksiyon riski oluşturur.
-Reklam-
0 oy
(361 puan)
Yolculuğunuz uzun. Hamilelikte uzun yolculuk pek önerilmez. 
0 oy
(1,978 puan)
Bebek bezinde en büyük numarayı alsan bile tam yerlestiremezsin,kenar cırtları bağlanmaz,ped gibi koyman gerekir ve sizin idrarıniza yeterli gelir mi bilinmez hem de rahat edemezsiniz.Depend külotlar var ondan alıp evde bir deneyin gün içinde bakın yapılan idrari tutuyor mu veya rahatsızlık veriyormu.
0 oy
(273 puan)
Yani enfeksiyon kapma riski olabilir, birde depend yetişkin bezi de alsanız dışarı kaçma ihtimali var hiç biri tam güvenli değil. Omurilik felci olup kullanmak zorunda kalan biri olarak söylüyorum. 
0 oy
(919 puan)
Her şekilde dışarı çıkma ihtimali var canım. binmeden suyu abartma yeter. 8 saatlik yol iki kere mola veriyorsa 2.5 saat eder. Kaçırma ihtimaline karşı depend giyebilirsin belki ama  altına yapma fikrini pek bilemedim. Haftan daha çok erken, bebeğin ufacık. Mesaneye o kadar baskı olmaz ki daha tutabilirsin rahatlıkla. Ankara'da yaşıyorum doktorumun kliniği Bolu' da. Her ay gidip geliyorum 2.5 saat sürüyor. Hiç sıkıntı çekmedim 35. Haftamdayim. İlk bebeginse, tecrübesiz de anneysen gereğinden fazla evham yapiyor olabilirsin.
0 oy
(1,161 puan)
Bence çekinir yapamazsın gibime geliyor arabada üstelik hafifte olsa ses olur idrar yaparken koku olurmu bilmiyorum. Vıcık vıcık altınızda siz rahat edemezsiniz bana kalırsa sıkışırsanız muavine ilk benzinlikte durmasını rica edin şoförden hamile olduğunuzu söyleyin ayrıcalık tanınır mutlaka 
0 oy
(1,184 puan)
Bence böylesi daha zararlı olur. 8 saatte 2 kere çok da kötü değil. Ama çok sıkışırsanız hamile olduğunuzu söyleyin yardımcı olurlar bence.
0 oy
(64 puan)
Bence tutabilirsiniz 2 kere mola veriyor sonuçta ve haftaniz için erken zaten akşam yolculuk yapmayi deneyin.Sonucta rahat edeceğinizi düşünmüyorum
0 oy
(1,161 puan)
Aynı haftalarda doktorum onermedigi için yolculuğa çıkmadım. Hatta biz özel arabamizla gidecektik. Ona rağmen çıkmadım. Vazgeçme ihtimalinin varsa vazgeçin. Eğer yoksa bence molalarda tuvalete gidin daha sağlıklı. Yalnız suyu icmeyeceksiniz çok. Hasta bezi bile olsa idraririnizi yaptığınız bezi çıkarmayacak siniz hemen. Enfeksiyon riski oluşturur. Dışarı kaçar mı onu bilemem. Ama ıslak ıslak onca saat gidilmez yani.
0 oy
(877 puan)
Çok rahatsız olursunuz hem de enfeksiyon riski çok fazla. 8 saatlik yolda 2 sefer durursa fazla su içmeyin sıkışmazsınız. Aynı hafta dayız bana doktorum 5 saatten fazla yolculuğa izin vermiyor gitsem bile her saat başı durup biraz yürümen gerek dedi. Siz otobüsle nasıl güveniyorsunuz. 
0 oy
(43 puan)
Ben de uzun yola gitmiştim kaç kere ama özel araçla. Ben anca wc için duruyordum valla. Çok zor olur inşallah olmaz tabi de. Benim öyleydi wc açısından. Gerçi belki siz zorlanmazsınız. Tutmayın tuvaletinizi. Doktorum özellikle tembihlemişti beni. Biz de o yüzden 6 saatlik yolda 6 7 kere durmuşuzdur

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 110 göst.
0 oy
6 cevap 156 göst.
23 Ağustos 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Merve Hayran (190 puan) sordu
0 oy
10 cevap 276 göst.

653,086 soru

3,435,634 cevap

4,268,973 yorum

184,576 üye

...