0 oy
671 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (4 puan)
Şeker ve tansiyon hastasiyim 23 haftalık hamileyim corona aşısı çıktı ama bebeğe zararı olabilir diye vurulmaya korkuyorum bu durumda olup asi olup bir sorun yaşayan var mı acaba?
Gebelik haftası 23

9 Cevap

+1 oy
(1,039 puan)
Canim cevrenin lafiyla bu denli hareket etmeni dogru bulmadim acikcasi cevrendekiler iyi degil vurulma dedikleeinde korona oldugunda bebegini nasil korumayi planliyosun 

Ozelliklede arastirmalar anne karnindaki bebegin iyi yonden etkilendigini bagisiklik kazandigini  igne yapilan gebelerin koronoyi hafif atlattiklarini bebege bulas olmadigini aciklarken BASKALARININ LAFIYLA DEGIL GUVENDIGIN DOKTORUNUN LAFIYLA HAREKET ETMENI ONERIRIM 
-Reklam-
+1 oy
(662 puan)
Geçenlerde eşim aşı vuruldu yanında gittim bir kağıt imzalattılar. Orda gebe ve emzirenler üzerinde yeterli veri yoktur yazıyordu. Normalde bende tiroid ameliyatı oldum vurulabilirmisim ama bu yazıyı okuduktan sonra vurulmaktan vazgeçtim. Ancak emzirme biter o zaman. Tabi yeni bir virüs gelmezse :)
(403 puan)
Sorumluluk almıyor ki hiç bir yer seni aşı ol diye de zorlamıyorlar kendi kararın diyorlar neden çünkü hamileler üzerindeki etkisi gercekten bilinmiyor.. benim doktorum olma dedi olmadım.. sağlıkçı bayan arkadaşım da olma dedi bir çok saglik çalışanı anne adayları da olmamış örneklerini duydum..
+1 oy
Biontech vurulup çok sorun yaşayanlar var diye duydum, gebe olmayanlarda bile adet düzensizliği aşırı kanama vb. vakalar çok artmış,  jinekolog anlatıyor. Gebe olmasam da yaptırmayı düşünmüyorum.
0 oy
(41 puan)
Bana da çıkmıştı ama çok öneren olmadığı için aşı olmadım. 
0 oy
(246 puan)
Tabiki ol canım doğum sonrasını düşğn bebeğin antikorlu olsun aşı yani bu bebeğe zararı yok ki bence ol
0 oy
(403 puan)
Bana aşı çıkmasına rağmen doktorum olma dedi olmadım..  çünkü hamileler üzerinde aşının etkisi henüz bilinmiyor demişti doktorum.. bir de korona olanlar kan sulandırıcı igne kullanıyorlar ya ben de pıhtılaşma olduğu için zaten ben de kullanıyorum doktorumda sen zaten önlem almış sayılırsın korona olsanda korkma dedi ama aşıyı olma dedi.. o yüzden içim rahat şükür ama yinede dikkat edip korunmak lazım çevreden..
0 oy
(109 puan)
Hiç bir fikrim yok ama bana çıksa şahsan yaptırmam . Sonrada süt koruyor canim . Biz ailecek korona olduk ben emziriyorum çok şükür hafif atlattık. Oglum da iyi di ben pozetif çıkmama ragmen ogluşumu süt korudu Allah'ıma  şükürler olsun cnm . Ama yaptırma ne olur ne olmaz . Belki çocuga bi zararı olur
0 oy
(61 puan)

Hamilelere aşı yok diye biliyordum :ermm: çıkmışmı e nabizdan baktığımda uygun değilsiniz yazıyor bende :ermm:gerçi çıksa bile vurulmam

0 oy
(1,772 puan)
Canm bunu Burda sorarsan kafan karışır. Aşı vurunmayi doğru bulanda var, doğru bulmayan da. Sen doktoruna sor öyle karar ver. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 156 göst.
0 oy
0 cevap 162 göst.
8 Eylül 2021 Doğum kategorisinde Handecee (238 puan) sordu
0 oy
30 cevap 3,068 göst.

651,652 soru

3,429,852 cevap

4,262,477 yorum

184,177 üye

...