0 oy
310 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (93 puan)
Şeker yükleme de yüksek çıktı şeker diyet verdi yine yüksek bir hafta daha bakıp dahiliye gonderck başına gelen var mı nasıl atlattiniz bebeğimize bisy oldu mu

3 Cevap

0 oy
(403 puan)
düzenledi
 
En İyi Cevap
Tuz, şeker,un yasak.. sebze, et ve glisemik indeksi düşük meyveler yiyecekler tüketerek şekerinizi kontrol altına alabilirsiniz.. ekmek uno nun tam tahıllı 25 gramlık ekmeğinden sabah öğle akşam 2 şer dilim yeme hakkım var sadece.. pirinç, makarna, fasulye, nohut tarzı şeyler yasak.. 1 hafta 10 günlük diyetle benim ki düştü şükür ama zor oluyor tabi diyet.. ama zararını düşününce mecbur dayanacagız..
-Reklam-
0 oy
(174 puan)
Ne kadar yüksek çıktı değeriniz
(93 puan)
Açlık 93 tokluk 143 çıktı en son bu sabah kndin ölçtum açlık 96 tokluk 150 çıktı
(919 puan)
Sınırda çıkmış aslında. Şeker ölçüm cihazı al bitane.  Diyet yaparak kontrol altına alabilirsin bence insuline gerek kalmadan. Karbonhidrattan yağdan fakir, proteinden vitaminlerden zengin beslenmeye dikkat edeceksin. Meyveyi de gunde 3 porsiyonu geçmeyecek.  Gebelik şekeri tehlikeli bir durum canım Allah korusun. Ama dikkat etmek de senin elinde
0 oy
(166 puan)
Aşağıdaki vermiş oldugunuz değerlere  insulin kullandirmazlar merak etme benimde ilk gebelikte benzer değerlerim vardı dogurana kadar diyet uyguladım.. kesinlikle abur cubur yasak hamur işi yasak meyve orta boy 1 tane salatana  bile yağ koymayacaksın limonla idare edeceksin soslu et tavuklar yasak yersen ızgara tarzı yemelisin.. aslında diyetinde az çok bellidir yediğin zeytin bile sınırlı..ara öğünlerini pas   geçme.. ben 3 öğün 2 ara yapıyordum.. demem o ki çok ac kalıp sonra yediğin şey çok yararlı bir şeyde olsa şeker hızlı yükselir.. benim deneyimim bu yönde..  
(93 puan)
Teşekkür ederim bilgi için. Diyet kndi kendime ypyrm az ve sağlıklı şeyler tüketmeye özen gösteriyorum.
(93 puan)
Doktor da 140 geçerse kullanırsin diyo bn anlamadm korkutuyor beni
(166 puan)
Benim 4 sene geçti üstünden o zamanda bu zamana tıp literatüründe değişiklik olduysa bilmiyorum ama belkide korkutma amaçlı daha çok dikkat et diye demiş olabilir..bu arada kilona göre belki öylede yorum yapabilirler kilo alimin nasıl.. ben o zamanlar zayıftım hatta hamile oldugunu ögrendigin ilk günden itibaren ne yemem ne yememem konusunda çok dikkat ettiğim halde şeker çıkınca şaşırmıştım..

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 272 göst.
0 oy
24 cevap 1,326 göst.
4 Temmuz 2021 Doğum kategorisinde Azranur ylmz (16 puan) sordu

655,426 soru

3,444,370 cevap

4,278,749 yorum

185,180 üye

...