0 oy
429 göst.
Hamile Kalamama kategorisinde
Merhaba güzel anneler benim bi sorum olacaktı benim bütün değerlerime bakılmştı hiçbir sorun yok sadece prolaktin 35 çıkmıştı doktor da gerek duymadı devlette.. bende özel hastanedeki doktora yazdım bir yılı geçti bebk sahibi olmak istiyoruz adetimin 3. Günü gelsem klomen ya da femara kullanablr mym fln dedim tahlil sonuçların iyi sadece prolaktin testi tekrar yaparız dedi eğer yine 35 fln çıkarsa klomen ya da femara ya başlamaz mı yani kafam çok karıştı prolaktin hapına başlasa kaç gün kullanmalıyım hemen klomen ya da femara kullanmak istiyorum yardımcı olur musunuz güzel anneler ( bu arada polikistik overliyim ve bi boş gebelik geçrdim tedavisiz )

2 Cevap

0 oy
(1,224 puan)
Prolaktinin yuksek oldugunu düşünürse  dr sonuc oyle cijarsa bir veya iki aylik bir ilac kullanimi yapar ve etkili ilaclar veriliyo henen duser.rolaktin yani sut hormonu gebelige engel oluyor ama sizin degeriniz cok yuksek degil.pco isenin ovukasyon testi kullanip yumurtlama olup olmadigini kontrol edin belkide ilac kullanmaniza gerek kalmaz.
(1,224 puan)
Klomen yumurta gelistirici ilac sizin yumurtlaniz olmuyomu takip yaptirdinizmi veya yaptinizmi.bende pco idim ve prolaktinim 55 di bir ay ilac kullandim düştü  dr klomen verecwkti ama ben ovulasyon testiyle yumurtlama goruyodum ozaman vermeyim bi kacay daga dene dedi.sukur prolaktin düştüğü  ay hamile kaldim
Hım anladım canım ben evliliğimn 3. Ayı gebe kaldım boş gebelikti düştü hiç baktırmadmda çabuk olsun diye hap kullanmak istiyorum ovülasyon testinden geç yumurtlama görürüm diye :(
(1,224 puan)
Pco lulara kesinlikle tavsiye ediyorum ben ovulasyon testini
Hm hangi marka kullandın canım
(1,224 puan)
Ben instagramdan minnakkurabiyler den aldim sevgi hanim cok da ilgili bi kadin sagolsun her soruma karsilik verdi.
-Reklam-
0 oy
(369 puan)
Merhabalar, umarım her şey gönlünüzce olur. Klomen ve femara kesinlikle doktor kontrolünde kullanılması gereken ilaçlar. Ne kadar dozda ve kaç gün kullanacağınızı doktor belirliyor. Prolaktin ile bir baglantisi var mı pek bilmiyorum açıkçası. Ama bende de pkos var. Doktor kontrolünde kullanmama rağmen kist yaptı bende. Pkos olduğu için sizde, eğer fazla kilonuz varsa kilo vermeyi öneririm. Beslenme şeklinizi değiştirip, paketli ve işlenmiş gıdalardan uzak durmanız gerekiyor. Kilonuz olmasa bile bunlara dikkat edip spor ve egzersiz yapmak gerekiyor. Ben tüp bebek tedavisi görürken bu şekilde kendiliğimden hamile kaldım.
(369 puan)
İnşallah hayırlısıyla olacaktır elbet. Beslenmene dikkat et, spor ve egzersiz mutlaka yap. Ve bu işin uzmanı bir doktora git. Ne yazık ki her doktor bu konuda uzman değil.
Aynen doğru söylüyorsun femara kullansam olur mu acaba
(369 puan)
Doktora danışmadan hiç bir şey kullanmamalisin bence. Klomenden sonra kist oldu bende, 4,5 cm civarındaydı. Gitmedi bir türlü. O arada ilk tüp bebek tedavisini yaptık. Sonra pandemi öncesi bir doktora gidiyordum, o da femara kullanalım tüp bebekten önce dedi. Kullandım faydası olmadı, sonra pandemi girdi araya. Marttan Ağustos a kadar gitmedim doktora. Sonra tüp bebek için düşündüğüm doktora gittim. Kist 9 cm olmuştu.
Hım anladım yok doktora gitmek istiyorum da özel de hemen yazar mı acaba
(369 puan)
Doktora ilaç için gitmemelisiniz. Yani herkese ilaç verilecek diye bir şey yok. Uzman bir doktor bulup size bir yol çizmesi icin yardım istemelisiniz bence. Yanlış anlamayın sizi eleştirmek değil niyetim fakat siz resmen kendinize tedavi planlıyorsunuz. O zaman doktorlara ne gerek var ki ?

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 581 göst.
29 Mayıs 2021 Hamile Kalamama kategorisinde misafir sordu
0 oy
1 cevap 1,001 göst.
0 oy
7 cevap 260 göst.
0 oy
5 cevap 1,589 göst.

650,015 soru

3,423,416 cevap

4,255,317 yorum

183,710 üye

...