0 oy
411 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (63 puan)

Merhaba arkadaşlar, ben dörtlü tarama sonucum riskli çıktığı için 16. Haftada özel bir hastanede perinatologa amniyosentez yaptırdım.

Bana 24 saat kendini zorlama sonra normal hayatına dönebilirsin dedi, ısrarla sorduğum halde 24 saat sonrası bir sıkıntı kalmaz, 24 saat içinde su gelirse, kanama veya ateş olursa hemen acile gel demişti. Uzman doktor olduğu için de güvendim haliyle.

Yaptırdıktan sonra 4.gün cinsel ilişki sırasında suyum geldi bir anda. Ben bir panik doktoru aradım ve hemen hastaneye gittik. Yaptığı sürüntü testi sonucunda amniyosentez suyu olduğunu tespit etti ve hemen yatışımı yaptı. Amniyosentez kaynaklı olmadığını söylüyor ama biz inanmadık açıkcası.

Her şeye hazırlıklı olmamı, devam ederse düşük olacağını söyledi. Söylemek kolay oluyor da ruh halimi düşünün..

Çok şükür ilk geceden sonra su gelmedi, yeterli suyu var dedi bebeğin. Bebek enfeksiyon kapmasın diye 5 gün hastanede antibiyotik verdiler, yerimden de kalkmadım, sonra evde 1 hafta devam ettim. 1 ayda rapor verdiler, yatak istirahati yapmam için.

Çok uzattım, çok şükür amniyosentezin ilk sonuçları temiz çıktı. Bebeğin gelişimi de gayet iyi.

Amacım kimseyi korkutmak değil, amniyosentez yaptırırken hiç acımadı, sonrasında en az 1 hafta-10 gün dikkat edin cinsel ilişkiye girmeyin.

Kalın sağlıcakla....

<!-- /data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_210529_171801_048.sdoc -->
Gebelik haftası 18+6

3 Cevap

0 oy
(146 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Canım bende yaptırdım değil ilişkiyle girme bir ay yerimden kalkmadım doktor ilk üç gün bir kilo dahi kaldırmamı söyledi çok korkmuştum çok şükür 33 haftalık olduk
(63 puan)
Çok şükür az kalmış kavuşmanıza.. Valla ısrarla sorduğum halde, 24 saat sonra tamamen normal hayatına dönebilirsin dedi. Biz de inandık perinatolog, işinde uzman diye. Bizi uyarsa tabi ki dikkat ederdik. Ben de arkadaşları uyarmak istedim.
Sağlıkla kucağınıza alın bebişinizi.
(27 puan)
Yüksek riskli mi çıkmıştı sizin bebegin iz nasıl şuan
-Reklam-
0 oy
(146 puan)
Dr nzun 1 gun demesi yanlis olmus bana dr m 1 hafta iliski yasak 

Ev isi yapmak yasak

Bir sey kaldirmak vs yasak demisti

Surekli yatamasanda cogunlukla uzanmami tavsiye etti benim de agrili acili gecmedi ama yapildikran sonra  bir sure karin ağrım oldu ama 3 gin hiv kalkmadim.sonra da yavas yavas harket ettim.

Insallah sag salim konuşursunuz 
(63 puan)
Evet maalesef bence de doktorumun hatası..

Amin, inşallah hepimiz sağ salim kavuşuruz.
0 oy
(27 puan)
Merhaba çok geçmiş olsn. Kaç gündür uyuyamıyorum. Benm 4lü tarama testi yüksek riskli çıktı.. Doktorum down sendromu olmasa bile agır kalp hastası yada bedensel olarak hasta olabilir dedi Cok üzülüyorum aglıyorum hep  keşke yapmasaydım diyorum.. Sizin sonucunuz kaç cıkmıstı lütfen cevaplayın lütfen.. 
(163 puan)
Canım 6 yıl evlat hasreti çektim 2.tüp bebekle hamile kaldım ve 9 ay boyunca ilişkiye girmedim. Bizim için esas olan bebeğimin sağlıklı doğmasıydı. Yani hamilelere tavsiyem riske atmayın bir az sabırlı olun sonra insan pişman oluyor içimizde şüphe kalıyor acaba ilişkiye girdimmi diye böyle bişey başıma geldi diye. Şimdi yine tüp bebekle hamileyim şükürler olsun. Ve sonuna kadar ilişki düşünmüyorum. Senin adına da testin sonucu iyi çıktığı için sevindim. İnşallah hepimiz bebeklerimize sağ salim kavuşuruz
(63 puan)
Merhaba, öncekilikle inşallah bebeğinize sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz inşallah  
Benim T21 sonucu 1:186 çıkmış. Down sendorumu riski vardı, sonra amniyosentez yaptırdık şükür sonuçlar temiz geldi. Şu an oğlum 2 yaşında oldu bile :)
Bu tarama testlerinde hata oranı oluyor, t
Fetal DNA testinde bile çok az da olsa hata payı var ama amniyosentez en garantisi olduğu için yaptırmıştım. Yaptırdığım için asla pişman değilim, yaptırmak düşük riski oluşturur hurafesi var ama yaptırmak değil sonra dikkat etmemek riske sebep oluyor. Ben doktorun yanlış yönlendirmesi ile sonrasında ilişki sırasında risk yaşamıştım.
İnşallah sağlıkla kavuşun bebeğinize
(63 puan)
Jale Hanım, sağlıklı bir hamilelik varsa cinsel ilişkiyi her doktor öneriyor ama dediğim gibi herhangi bir düşük riski yoksa
(163 puan)
Ben paylaşımınızı yeni bildiğim için yorumlamışım kusura bakmayın

649,324 soru

3,420,816 cevap

4,252,437 yorum

183,520 üye

...