0 oy
222 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (965 puan)
Hanımlar ben 3 yıl önce epiduralle normal doğum yaptım ama sütüm gelmedi hatta neredeyse hiç gelmedi. Süt 3. Gün damlamaya başlayınca doktor emzir artar o dedi. Bu arada neler neler denedim her türlü çay su şerbet çeşit çeşit süt sağma makinesi ama işe yaramadı. Bebeğim kilo vermiş sarılık oldu mecbur mamaya dayandık bu sefer de bebeğim beni emmedi az Bi geldi keyfi günde bir iki içti 3 ay sonra da emmeyi tamamen bıraktı.

Ben de bu süreçte lohusa depresyonuna girdim.

Merak ettiğim stresten depresif halimden dolayı mı sütüm gelmedi yoksa epiduralle bir alakası olabilir mi? Benim gibi epiduralle normal doğum yapanların sütü ne zaman geldi acaba?

Şimdi ikinci doğumumu da Bi aksilik olmazsa aynı düşünüyorum ama süt yine böyle olursa çok yıpranırım. 
Gebelik haftası 10

1 cevap

0 oy
(247 puan)
Merhaba. Benim de ilk doğumum 2 bucuk sene önce epidüral normal oldu. Sütüm az az geldi başta 3. 4. Gün normale döndü çoğaldı elhamdülillah.  Moral cok önemli sütün gelmesinde, epidüralle alakası oldugunu hiç duymadım. Ben de ikinciyi epidüral vurdurup vurdurmama konusunda kararsızım henüz. 
(247 puan)
Bu arada 3 gün bize de mama verdiler hastanede ama ben emzirmektn hiç vazgeçmedim sonra emzire emzire arttı. Bestlak var takviye süt artırıcı doğal içerik. Onu da kullandım tavsiye ederim
(965 puan)
Bestlak not aldım teşekkürler. Ben de dediğim gibi vazgeçmemiştim ama Bi gittik bebek kilo vermiş hastanede beni Bi sağdılar iki göğüsten toplam 2 ml çıkmadı süt. Sıkınca süt çıkıyor gibiydi meğer gelmiyormuş. İnş strestendir de bu sefer olur. Aslında sağlıklı olsun yeter ki ben de mamayla büyüdüm çok takmıyorum ama o zevki de yaşamak istiyorum.
(247 puan)
Tabiki olmayınca üzülmemek lazım yeter ki beslensin büyüsün ama cok güzel bir his emzirmek. Bebek için de biyolojik oldugu kadar psikolojik doyum da sağlıyor. Rabbim size de nasip etsin inşallah bu kez sağlıkla
(247 puan)
Uyku sütün mayası uyumaya çalışın bol su komposto sütlü tatlılar meyve havuc bulgur pilavı süt yapan şeyler
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 425 göst.
0 oy
3 cevap 131 göst.
24 Eylül 2023 Doğum kategorisinde Oztol (17 puan) sordu
0 oy
6 cevap 282 göst.

649,212 soru

3,420,366 cevap

4,251,764 yorum

183,488 üye

...