0 oy
567 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (333 puan)
Merhaba hanımlar.

Allah nasip ederse Kasım ayında doğum yapacağım ufak ufak araştırmalar yapmaya başladım ayrıntılı ultrason sonrası alışverişe başlayacağım. Sizlere sorum kıyafet olarak neler alınmalı?

10 lu hastane çıkışı gereksiz dediler zaten battaniyelerim vs var o yüzden 5 li hastane çıkışı alacağım 3 tane yeterli midir?

Birde yine yenidoğan için 3 tulum alayım diyorum ama yenidoğan tulumları sanırım hep ayaklı oluyor ayaksizlar 0-3 ay ve 3-6 ay arası mı oluyor? Bu sebeple ayaklı yenidoğan tulumu alacağım sanırım bir tulum da isimli nakışlı arkadaşım hediye yaptıracak hastane için. 

Yani yenidoğan için 3 hastane çıkışı 4 tulum olacak yeterli midir? Bu yenidoğan kıyafetleri 4-5 gün anca giyiliyormus doğru mudur? Gerçekten paraya yazık 4-5 gün giyilecek şeyler için :( e bebek indirimlerinden en uygunlarindan almayı düşünüyorum tabi yine.

Başka zıbın olarak hangi ay kaç tane almak gerekir? 

Birde kış bebeği olacağı için uzun kollu zıbın mı alayım

Sanırım bol penye yelek de lazım aşağı yukarı bunları kaç ay kaç adet almam gerek?

Şimdiden teşekkürler :)
Gebelik haftası 16+5

4 Cevap

0 oy
(760 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Akıl vermek gibi olacak ama fazla bişey alma çünkü bebeğin zayıf mi olur kilolu mu olur bilmiyorsun biz yetişkinler gibi kimimiz kilolu zayıf uzun veya kisayiz biraz idare edecek kadar al bebeğin yapısına göre o zaman almanda fayda var sonra küçük gelir giyemez felan
(333 puan)
Haklısınız bende çok birşey almak istemiyorum yazık olur kullanılmaz diye en azından yenidoğana çok harcama yapmak istemiyorum ama az olup da sıkıntı yaşamak da istemiyorum zaten evimde küçük öyle istif yapıp koyacak yerim yok az az yeteri kadar alacağım inşallah teşekkür ederim :)
(760 puan)
Ben sadece yenidogan aldım çok ca zıbın aldım ağız mendili aldım kusması çok olur yeni doğan bebislerin diye geri kalanından az aldım küçük geldiği yerde alırız parasını ayırıyorum gene nolur nolmaz diye ha bide ıslak mendili koli ile internetten kampanyadan aldım üni baby böyle şeyleri aldim bı yanım da kıyafetleri gordukce heves ediyor ama yazık belki olmaz diye almiyorum
-Reklam-
+1 oy
(965 puan)
Ben de kızımı şubatta doğurmuştum. Kış diye çok kalın almayın ben polar takımlar filan aldım hiç kullanışlı değil çünkü evlerimiz sıcak polarlar terletiyor. Kadifeler de çok esnemediği için giydirmesi zor oluyor. En iyisi kalın penyelerden alıp iki kat giydirmek. Ben atlet yerine de uzun kollu çıtçıtlı body giydiriyordum içine. Altına da minicik külotlu çorap. Üstüne de penye Tulum ya da takım. Bi de bebişler hareket edemiyor ya en kötü üstüne ince değil Nohut Battaniye filan atarsın tamamdır. 
(333 puan)
Haklısınız kadife tulum bir tane beğendim sadece bir tane alırım heralde :) polar takım yerine polar kundak alacağım soğuk olduğunda onu giydiririm hastaneye falan giderken en azından. Fikirleriniz için teşekkür ederim :)
(965 puan)
Rica ederim :)
0 oy
(333 puan)
Birde kundak olayını nasıl yapacağım ne kullanmam gerek? Muslin battaniyelerden aldım ama çok inceler açıkçası onlar ne işe yarayacak bilmiyorum bile. Kalın muslin battaniyeler var kundak için onlardan mi almak gerek 4 kat muslin battaniye diye geçiyor ama kalın battaniye değil yine. Normal penye battaniyelerim polar battaniyem örgü battaniyelerimde var bunlardan hastaneye ne gitmeli? Birde son olarak polar kundaklar var e bebekte kendinden şapkalı falan kış için onu mu almak uygun olur 
(95 puan)
Eğer kundaklamak istiyorsanız ilk aylarda müslın bez değilde daha yumuşak ve pamuk bezler var onlarla kundaklayabilirsin bende öyle yapıcam bi ince battaniye bide kalın battaniyeye sararsın sıcacık olur zaten hastaneler sıcak bir ortam bi eve giderken sarıp sarmalayacğz
0 oy
(95 puan)
Canm öncelikle bende ekimde doğum yapacağım ben başldm alışverişe sonlara bırakmak istemiyorum ben 0 3 ay 7 8 tane çıtçıtlı badi aldım 3 6 ayda alacağım baya bi çünkü çitçıtlı badiler çok ihtiyaç duyuluyor en çokta uzun kolu alıyorum tulum da cok iyi yeni doğan 1 tane aldm bebekler çok cabuk gelişiyor sonra olmuyor patiksiz alıcağım hep çünkü patiklilerin icinde ayakları dönüyo rahat olmuyor bol bol 0 3 ay 3 6 ay uzun kısa corap ve bere alıcam sıcak tutar yelek ve kalın hırka alıcam 3 4 tanede battaniye si var zaten kışın pek bi yere çıkarmam yani aklma geldikce gordukce sıcak tutan seyler alıcak peluş pjama takımı falan alıcam onlarda cok iyi sana da öneririm.
(333 puan)
Çok teşekkür ederim önerileriniz için :)
(95 puan)
Ricca ederim.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 578 göst.
0 oy
2 cevap 148 göst.
0 oy
2 cevap 403 göst.

651,079 soru

3,427,512 cevap

4,260,052 yorum

184,020 üye

...