0 oy
634 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (23 puan)
Merhaba arkadaşlar 20+5 günlük hamileyim çocuk bazen sertleştiriyor kendini hareket edemiyorum düzenlene kadar. Çok sık olmaya başladı. Bu şekilde olan var mı varsa neler yapıyorsunuz. 
Gebelik haftası 20+5

7 Cevap

0 oy
(76 puan)
Durumu doktorunuza bildiriniz. 27. Haftada sertlesme baslamisti. Doktor sertlesme esittir kasılma demişti 5 6yı gecmemeliymis günde. Beraberinde ağrı ve sancı var ise erken dogum riskidir diye biliyorum. Magnezyum yazdı dr su an ara sıra oluyor.
(23 puan)
Sancım yok ama ağrı oluyor belimde ve kasıklarım da 5 6 dan fazla oluyor. Her dakika diyebilirim. Bir an önce gitmem lazım doktora  teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(464 puan)
16haftadan beri ayni benim  yatip uzan sol tarafina  kasilma deniyor ona rahim doguma hazirlik yapiyor 26 haftaligim hatta dahada artti saatte 4 keredwn fazla.oluyorsa ve agri sanci oluyorsa dr git canim
(23 puan)
4 kereden fazla ama sadece ağrı sancı yok. Korkmaya başladım
0 oy
(483 puan)
Bende 20+3 Haftalık hamileyim sürekli kasılma oluyor doktoruma söyledim  ayakta çok kaldığınız da yada su içmediğiniz için oluyor dedi. Magnezyum kullanıyorum bolca da su içtiğim de rahatlıyorum. 
(23 puan)
Ay bilemedim uzandığım yerde de oluyor. Endişeleniyorum.
0 oy
(81 puan)
24+2 haftadayım bendede oluyor nts ye bağladıklarında sancı çıkıyor hastaneye yatırdılar 2 gün sonrasında da onun için haftalık iğne vuruluyorum canım ihmal etme kesinlikle
0 oy
(421 puan)
Arkadaşlar bu kasılma oluyor. Dikkat edin muhakkak. Bu şeyler sk sk oluyorsa muhakkak dr gidilmeli. Allah korusun erken doğum fln olma ihtimali varsa bari önü alınır. İlla ağrı olacak diye bisey yok. Ben 41+1de doğum yapmştm. O güne kadar günde 2-3 kere karn sertleşirdi 1 dk bile sürmez geri düzelirdi. Anszn gece suyum geldi
(23 puan)
Çok şükür dogurmussunuz. Darısı bizlere ama bu sertleşme olayı canımı ziyadesiyle sıkıyor. İlk çocuğumda hiç böyle problemler yaşamadım.
(421 puan)
Bende şu an ikinciye hamileyim. 22 haftalk. 1.hamileliğimde yaşamadğm çok şey bunda var. Daha bi zor geçiyor benim için. Allah yardmcmz olsun. Ama siz bu kaslmalar için muhakkak dr gidin derim. Erken doğum olma riski olursa önüne geçilebiliyor diyorlar. InşeAllah biseyiniz yoktur.
0 oy
(1,161 puan)
5 gün ondesiniz. Ne zaman sertlestigine dikkat ettiniz mi? Benim neredeyse iki haftadır aynı. Özellikle çok yoruldugum ve ayakta kaldığım zaman. Son haftalarda doğum belirtisi olabiliyor ama daha haftamız küçük bunun için. Bir süre takip edin. Eğer durum benim gibiyse ben çalışıyorum çünkü gün boyu ayaktayım. Korkacak bişey yok. Dinlenmeniz için bebeğiniz size uyarı veriyor a durup dururken oluyorsa. Ve dinlenince gecmiyorsa doktora görünün.
(23 puan)
Dinlenme modundayken saniyelik oluyor geçiyor. Ancak yorulduğum zaman çok fazla oluyor. Uzandığım anda sertlik geçiyor ancak hemen hareketlerini hissedemiyorum  ve çok korkuyorum.
0 oy
(133 puan)
20+4 üm nadiren bana da oluyor bu. Hatta ilk olduğunda çok korkmuştum. Dedikleri gibi sanırım yorulunca daha çok oluyor. Braxton hicks kasılmaları diyorlarmış adına yalancı sancı dediğimiz yani.. magnezyum verebilir doktorun canım benim ki şimdilik gerek görmedi çok nadir oluyor çünkü ama takip et ve doktoruna muhakkak söyle .. 
(23 puan)
Çok sık oluyor. Huzursuz olmaya başladım artık. En iyisi doktora gitmek.

652,838 soru

3,434,563 cevap

4,267,835 yorum

184,502 üye

...