0 oy
1,247 göst.
Doğum kategorisinde (35 puan)
Bu uygulamada aklıma takılan her şeyi buldum fakat bir kaç kişi hariç doğal doğumdan haberi olan yok. Bu doğum tamamen yaradanın kadına bahşettiği doğurma içgüdüsüyle yapılan , kesisiz dikişsiz yırtılmadan , suni sancısız , istediğiniz pozisyonda, şak diye göbek bağını kesmeden bebeğin eşini bekleyerek, ilk 1 saat bebekle annenin tentene temasına kimse karışmadan mükemmel bir doğumdan bahsediyorum. Bunun için ayrıca eğitim alınması gerekiyor. Doktorların bir çoğu çatın dar diyerek bebek iri diyerek kolaya kaçıp kadınları hayvan doğrar gibi kesmeleri içimi acıtıyor. Yurt dışında sezaryen yapan nadir kadınlar varken türkiyede normal doğuran bir o kadar az.  Bu konu hakkında bilgisi olan birileriyle fikir alışverişi yapmak istiyorum. Daha önce araştıran varmı
Gebelik haftası 31+3

7 Cevap

+1 oy
(1,964 puan)
Tabiki her gönülde yatan normal olmasıdır ama normal doğumda herkeste aynı kolaylikta ve sağlıkla gecmeyebilir. Ben normal doğuma alinmiş olsaydım ne bebeğim ne ben hayatta olacaktık sezaryen sayesinde hayatta kaldım. Bir başkası içinde tam tersi mümkün olabilir. Bana ilk sezaryene alınmalı diyen devlet hastanesi doktoruydu bu arada.. 

Bu kadar katı konuşmanın da doğru olmadığını düşünüyorum beni yanlış anlamayın herkesin fikrine saygım var ama doğum şeklinin kişiye göre değişebileceğini hesaba katmak gerekir.. 

Umarım bütün gebeler haklarında hayırlı olan şekilde doğum yaparlar ..
(35 puan)
Tabii ki belli sıkıntılar sonucunda sezaryene onlarda yönlendiriyor. Körü körüne tarlada doğum yapar gibi doğurmuyorsun. Sadece işin kolayına kaçmıyorlar.
-Reklam-
+1 oy
(35 puan)
Zorunda olanlar için o tabiri kullanmadım . Bir kere daha okursanız KOLAYA KAÇARAK kadın vucudunu hiçe sayarak kesip doğramaktan bahsediyorum. Sanki hayvan doğrar gibi  . Ayrıca doktorlara söyledim o sözleri size değil. Neden alındınız. Ayıpta değil. 
(1,264 puan)
Evet çok saçma bir uyarı olmuş. Uyarıyı veren doğru düzgün okuyup anlamamış bile.
(35 puan)
Alıngan bi ruh halindeydi heralde.
0 oy
(708 puan)
Instagram da çok kıymetli yağmur ibiç hanımı takip etmenizi tavsiye ederim.ilk bebeğini evde doğum yaptı.şuan 2.bebeğine hamile ve oda evde doğum gerçekleşecek.bende çok imreniyorum.okadar rahat ve güzel geçirmişki doğumunu..biz kesilerin dikişlerin geçmesini bekliyoruz rahat oturalım diye.
(35 puan)
Bakıyorum hemen, teşekkür ederim
0 oy
(63 puan)
Merhaba, Dr.Hakan Çoker'le 100 soruda doğal doğum kitabını okudum, okumadıysanız tavsiye ederim. Kitabı okumadan önce epidural düşünüyordum ama ondan da vazgeçtim. 

inşallah bir aksilik çıkmazsa ben de keşkesiz doğal doğum istiyorum. 

Tabi kitaba göre keşkesiz doğum eğitimi şart diyor, bana biraz da kendi eğitimlerinin satış pazarlaması gibi geldi. Ben son aylarda psikolojime göre karar vereceğim eğitime. 

20+1
(35 puan)
Hakan beyi takip ediyorum,  biraz ticarethane gibi . Bende gerçekten bana faydası olacak maddi anlamda sömürmeyecek doktor ve hastane arıyorum. Dr. Neslihan bahat'a gittim. 8 buçuk istedi doğal doğum için. Eğitim için ayrı para , ebe yardımı içinde ayrı para alıcakmış. Saçma ve para tuzağı resmen. Dr.nehir bayrama randevu aldım onunla görüşüp sorularımı sorucam. Maddi anlamda uçmadan doğal doğum yapabilmek hayalim ama az bi vaktim kaldı
(63 puan)
Ben Antalya yaşıyorum, diğer doktorları tanımıyorum ama baya uçukmuş fiyatlar, bir de bir sürü ekstra var,. Ben Memorial hastanesine gidiyorum, normal doğum 5bin ve odayı istediğim gibi ayarlayabileceğimi söylediler. Loş ışık, sakin ortam, dışarıdan doula vb. şekilde.. doula da çok düşünmüyorum açıkcası, eskiler nasıl yapıyormuş diyorum, tamamen kendini akışına bırakabilmek bence olay. Tabi riskli bir durum olmadığı sürece..

Uçuk fiyat vermeyen, online bir eğitim bulursanız ve  paylaşırsanız sevinirim:)
(35 puan)
Bende araştırıyorum hala, doula ve ebelere yazıyorum.  Bakalım nasıl dönüşler olucak. Size de bilgi veririm
0 oy
(181 puan)
Biraz bahsedebilir miziniz nasil oluyor bu normal dogum
(35 puan)
Doğal doğum olarak geçiyor. Instagramda araştırıp daha sağlıklı bilgi edibebilirsiniz.
0 oy
(8 puan)
Normal dogum icin hicbir engelim yoktu kararli olup normal dogum yaptim ama ebeler hic sormadan bi anda iğne yapıp cart diye kesi attılar. Tamam bazı durumlarda bu gerekli olabiliyor ama bunların eli alismis her gelene kesik atiyorlar hemen bebegi alip siradakine gecmek icin. Kesisiz dogum yapabilecegimden %100 emindim ama o an fikrinizi bile almadan kesiyorlar. 37. Haftadan itibaren perine masajı da yapmıştım ama yok illa bi yerini kesecekler kolaya alışmışlar. 
(35 puan)
Aynen öyle. Doğum felsefesi doğal doğum olan , eğitimini almış bi doktor ebe olsaydı yanınızda hiç böyle bişey yaşamazdınız.
0 oy
(900 puan)
Sizde katılıyorum artık her önüne gelene ya kesik atıyorlar yada hop sezeryan anlamıyorum ben bu işi o yüzden tüm sancımı evde çekeceğim duyum gelene kadar bu doktorların eline düştük hayırlısı bakalım çok isterdim bende evde doğurmak ama cesaretim yok❤️
(35 puan)
İnşAllah istediğiniz gibi bir doğum yaşarsınız
(900 puan)
Amin inş

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 564 göst.
9 Nisan 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Musdil (125 puan) sordu

652,938 soru

3,434,951 cevap

4,268,230 yorum

184,526 üye

...