0 oy
1,303 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (10 puan)
kapalı
Kızlar merhaba bi ay sonra allahın izniyle kızımız olacak . Kızıma kaynanamın ismi olan Sevim ismini ve kaynanamın beğendiği Begüm ismini koyacaz. Yani Sevim Begüm olacak. Ama benim de içimden geçen hem kaynanamın hem de kendi annemin ismini koymak istiyorum. Annemin ismi de Leyla. Eşim de Sevim Leyla ismine pek sıcak bakmiyor . Sizce hangi isim daha güzel ve siz benim yerimde olsanız napardiniz? Teşekkürler. 
Gebelik haftası 35+3
Kapatılma nedeni: İsim tavsiye soruları sohbet alanında sorulması gerekmektedir. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

13 Cevap

+3 oy
(1,964 puan)
Sevim leyla koydururdum.  Anne ismi konuluyor birde yanına beğendiği ismi mi seçiyor bana çok fazla bencilce geldi. Madem çift isim olacak sevim leyla diye diretin hamileliği eziyetini çeken biziz ismi de koyalım bir zahmet
-Reklam-
+1 oy
(95 puan)
Biz senin yerinde olamayız  gülüm onlar senin ailen aile bağlarınızı iliskinizi samimiyetinizi sevginizi bilemeyiz koymasan isimelrini kırılırlarmı koyunca cok mu daha iyi olur aranız vesile mi olur yani bilemeyiz...hherkes kendi ailesine gore cewaplar bu soruyu oyuzden ben olsam aslaaa koymam anneminde kaynanaminda ismi ayni bu arada bebeiginze sağlık diliyorum hayirlı geceler
(10 puan)
Hepinize çok teşekkür ederim ıyiki varsıniz❤
0 oy
(369 puan)
Ya ikisini de koyarız ya da ikisini de koymaz farklı bir isim koyarız derdim. Bu işin bir orta yolu olması lazım herkesin mutlu olabileceği.
0 oy
(776 puan)
Canım ne yalan söyleyeyim sevim begüm hiç uymamış. Sevim Leyla da uymamış ağır isim olur ikisi de sadece sevim koyun ya da başka birşey. Ben anlamıyorum neden kayınvaliden seçiyor ismi. Sonuçta sizin bebeğiniz. 
(813 puan)
Kız kardeşim sordu eşime ne koyacaksınız enişte diye eşim ablan cekiyor tüm çilesini acısını o ne isterse o olsun dedi. Kaynanam böyle bişi dese direk terslerim yani. Fikir önerebilir de yaşarken kendi ismini koymak nedir anlamadım... Ne kaynanam İn adını koyardım ne annemin. İkiside ters bana.. Eşim de isim önerse bakarım uygunsa tamam derim değilse farklı isimler bul derim.
0 oy
(640 puan)
Ay bu ne böyle ya bu zamanda bari isme size bıraksalar onun istediği neden oluyor seninde bir annen var ve onada ayıp olur bence hiçbiri ama ille olacaksa sevim leyla ej iyisi bari iki annenin ismini alsın kimse alınmasın 
0 oy
(1,287 puan)
Inanın biz de isim konusunda kendimizi parçaladık maffolduk ama kendi istediğimiz ismi koyuyoruz oğlumuza.. kaynatam o ismi sevmedi bn lan pişt mist derim onu demem dedi koyarsanız o kadar büyük konuştu biz çok üzüldük ilk torunu olacak ve ismiyle seslenmicek diye. Ki kendi babam 1 yil once vefat etti onun adını da koyabilirdim koymadım doğuma suan 2 3 hafta var gelip karnım dan torununu seviyor ona beşik oda takımı almış;) kimse beğenmedi çevremiz den koyacağımız ismi ama ısrarla onu koyucaz oğlumuz barlas olacak..;) siz de içinizden geceni diretin ana baba ismi koymak eskide kaldı çok güzel isim bile olsa koymam ben 
(3 puan)
Bende 29. Haftadayım canım başından belliydi aklımızda kız olursa Ayşin Erkek olursa Barlas olacaktı. Hiç kimseye fikrini sormadık. Herkes çok beğendi, ailelerimiz, arkadaslarimız, bi kaç vizyonsuz akraba dışında. Çünkü fikirlerini sormamıştık. Hayırlısıyla bi doğsun Barlas olacak oğlumuzun adı. Sonuçta dünyaya getirme kararını veren biziz, sorumluluğu taşıyacak olan biziz. Ebeveynler dışında Kimseye söz hakkı düştüğünü düşünmüyorum.
(1,287 puan)
Aynen bnde sizin dediğiniz gibi düşünüyorum..  isim hakkı da bizim olmalı kesinlikle.. Barlas gerçekten güzel isim.. ismiyle yaşasın güzel hayatları olsun inşallah;)
0 oy
(565 puan)
Ya ikisi ya hicbiri ne akilli adammis kendi annesininkini koyuyor seninkini koymuyor valla ne akil
0 oy
(223 puan)
Valla canim ben kayinvalidemin isminide koydum kendi istedigim isimide dedigim sey bir isim sizden diyeri benden yagmur benim istedigim habibede kayinvalidemin okula baslayana kadar herkes habine diycek okulda yagmur malum ilk ismi cagiracaklar:) ben kazandim sonucta ama iki gonulude yaptik :)darisi basina esinide soyle okadar tasiyacam bir isim koymaya hakkim yokmu de gonlunu yap bak nasil oluyor
0 oy
(223 puan)
Kayinvalidenin ismi tamamda anneni koymadan olmazmi onlar senle inatlasiyor olabilir o yizden nur sevim gul sevim tarzi bisey koyun bence simdide erkege hamileyim ilk isim olnlardan ikinci isim benden olcak yine gonulden yapmaya calis canim
0 oy
(1,184 puan)
Çocuğunuz ömür boyu vereceğiniz ismi taşıyacak ve ona o isimle sesleneceksiniz. İyi düşünün karar verin, kendi istediğiniz ismi koymalısınız bence. Ama herkes farklı karakterdedir, siz bu isteğinizi söylemek yerine kabullenmeyi tercih edebilirsiniz. Sizin için doğru olan neyse onu yapın. 

Ama burada duygularınızı paylaştığınız gibi önce eşinizle sonra da kayinvalidenizle de paylaşmak da bir seçenek ve samimi bir şekilde isteğinizi söyleyebilirsiniz.
0 oy
(1 puan)
Bir  yaşam koçu olarak nacizane tavsiyem asla büyüklerinizin ismini koymayın! Su an proje amaç donemi diye adlandırılan dönemdesiniz. Ve çocuğunuz zaten siz ve eşinizin ve her iki ailenin ayni basamakta yer aldığı insanların travmalarını alacak... isim ile bu durumu taclandirip çocuğa eziyet etmeyin. Internetten araştırabilir veya isim analizi yapan uzman birine de sorabilirsiniz. Isminiz kişisel enerji alanınızı simgeler ve belirler. Lütfen özellikle büyüklerin isimlerini çocuklarınıza koyup bu travmatik durumları devam ettirmeyin. Benden size sertifikalı diplomalı bir yasam koçu olarak tavsiye. Allah sağlıkla kucaginiza almayı nasip etsin. 
0 oy
(35 puan)
Kayınvalidem dünya tatlısı ve kendi annemden daha çok üstüme titreyen bi kadın. Ama asla gelipte kızım için benim adımı koy yanına da bu ismi koy demez, diyemez. Çok istiyosa bir çocuk daha yapsın ona koysun. Bu benim evladım ben taşıyorum ben doğuruyorum ben eğitiyorum ben derdiyle dertleniyorum. Eşim bile karışmaz isim konusunda, öneride bulunurlar seversem koyarım sevmezsem ısrar edemezler. Hangi devirde yaşıyorız ya. 
(813 puan)
Aynen öyle. Kadın olarak biraz ayaklarımız yere sağlam basarsa kimse ısrar edemez emir veremez. Eşimin gözünü seveyim bana sen çilesini çekiyorsun sen acı cekiyorsun ismini koymak da sana düşer dedi. Diğerlerinin hiç söz hakkı bile yok.
0 oy
(231 puan)
Sevim begüm aynı isimler uymamış cnm. 1 ismi onlar seçmiş bi isminde sen seç hakkındır. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 432 göst.
0 oy
2 cevap 161 göst.
0 oy
0 cevap 153 göst.
0 oy
0 cevap 111 göst.
3 Ekim 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Nefesim11 (2 puan) sordu

652,040 soru

3,431,337 cevap

4,264,086 yorum

184,287 üye

...