0 oy
495 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (1,264 puan)
Annemde ve anneannem diyabet hastası olduğu için gebelik şekeri çıkma ihtimalim vardı, zamanı gelince 50 grlık yükleme yaptırdım. Açlık 85, 1. saat ölçümü 163 çıktı. Doktorum 2 haftalık diyet yapmamı istedi. Evde iken düzenimi ve ne yiyeceğimi ayarlayabiliyorum. Ama dışarıda olmam gerektiği zamanlarda yanıma yemek için neler alabilirim? Fikir verir misiniz?
Gebelik haftası 26+6

5 Cevap

+1 oy
(724 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Kuruyemis taze badem, fındık. Bir kaba yoğurt konulabilir en kötü ihtimalle bir yerden kefir veya ayran aliverirsiniz. Yaban mersini ve karamürver şekere zarar vermeyen şekerli meyvelerden...Evdeki yemeği yanınıza alsanız yeter. Sebze yemeği et yemeği ne varsa.
(1,264 puan)
Sefer tası gibi kabım vardı yaa, şimdi hatırladım. Çok sağolun. Haşlanmış sebze filan da taşınabilir değil mi?
(724 puan)
Tabii ki. Ben de çalışıyorum. Evden yemek götürüyorum. Hatta termal sefer tasları var. Veya termal yemek çantaları minicik. Onlardan faydalanabilirsiniz. Ben çorbayı küçük termosa koyup götürüyorum işe.
(1,264 puan)
Tamam öyle yapayım ben de.
-Reklam-
+1 oy
Diyet listenizde neler var mesela veya neler yasak rica etsem paylaşır misniz ?
(724 puan)
Ben de aynı durumdayım karbonhidrat, nişasta ve şeker içeren şeyler yasak...
(1,264 puan)
Doktorum şimdilik diyetisyene yönlendirmedi. Sağolsun buradan Zeynep70 isimli bir üye kendi listesini paylaşmıştı, sorularına bakıp buldum. Onun listesinden faydalanıyorum.
Genel olarak beyaz ekmek hiç yemiyorum, tam buğday unundan ekmek yapıyorum evde. Pilav, makarna yiyeceksem sadece 1 kaşık alıp etle birlikte yiyorum. Meyve yiyeceksem (yaz meyvelerinden kavun, karpuzu kesinlikle yasakladı doktorum.) öğle saatinde yiyip hemen arkasından yoğurt-kefir-süt üçlüsünden biriyle meyvenin şekerini nötrlüyorum. Bunlar şekerle ilgili en genel kaideler.
Akşam yemeğinden sonra da yürüyüş ekledim.
Ben şuan 23+2 yim 1 hafta sonra şeker yüklemesi yapılacak coo şükür hicbir belittim yok ama ya sekerim varsa diye çok kuruntu yapıyorum şekerli bisey yerken ödüm kopuyor iyice paranoyak oldum ya :(
(1,264 puan)
Çok farksız sayılmam.
+1 oy
(435 puan)
Bendede var gebelik şekeri 3 tam ceviz ve bir küçük süt alıp yanıma çıktım ara öğümde Bunlar var çünkü
(1,264 puan)
Biraz tek boyutlu düşünüyorum galiba, süt sanki sadece büyük şişede olurmuş gibi. Halbuki küçük boy kutu süt de o öğün için iş görür. Teşekkür ederim.
(435 puan)
Rica ederim . Şu anlattığınız listeyi paylasirmisiniz bende gittim diyetisyene ama merak ettim o listeyi
(1,264 puan)
(435 puan)
Benim listem ile aynı nerdeyse. Ama benimkinde bir avuç leblebi var gece yatmadan önce. Bir kaşık dahi olsa pilav makarna yok bende. Allah yardımcımız olsun. Leblebide tok tutuyor Oda yenilebilir sütün yanında dışarıda
(1,264 puan)
Arada yiyordum ama onu da kessem daha iyi tabi. Leblebiyi de eklerim listeme. Teşekkürler.
+1 oy
(211 puan)
Bende de ve Diyetteyim sona geldim ama artık dayanamıyorum meyveler çıktı canım karpuz kavun istiyo kiraz istiyo akşam biraz yedim ama gecede ayak yanmasından uyuyamadım:( 37+1
(1,264 puan)
Ayak yanmasının şekerle ilgili olduğunu düşünmemiştim hiç. Yaptıklarımızın hepsi bebeklerimiz için, seneye bol bol yeriz inşallah.
(211 puan)
İnşallah bende şeker çıkınca fark ettim zaten çok üşüyen ben bütün kış üstü açık ve kısa kolluyla uyudum neyse ki gebelik şekeri umarım doğumdan sonra herşey eskisi gibi olur hepimiz için
+1 oy
(919 puan)
Et yemeği, sebze yemeği yiyebilirsin. Dışarıda bir restaurantda ne yiyebilirim diye soruyorsan, her türlü ızgara çeşitlerini yiyebilirsin. Tavuk şiş, kofte yiyebilirsin, bol salata, ayran, salgam. Yanında ekmek yeme tamam. Diyet o kadar da zor bişey değil aslında. Alışılmadık bir beslenme programı olduğu için bize biraz Zor geliyor. Atıştırmalık bişeyler soruyorsan da kan şekerini düzenlemek için gün kurusu, erik kurusu, hurma  yiyorum ben. Bir iki tane sekerimi düzenlemeye yetiyor. Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah 
(1,264 puan)
Atıştırmalık tarzı sormuştum ama bugün itibariyle restoranlar da açıldı, doğru. : ) Sağolun.  Hepimiz sağlıkla kavuşuruz inşallah.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 310 göst.
0 oy
4 cevap 296 göst.

649,197 soru

3,420,286 cevap

4,251,667 yorum

183,483 üye

...