0 oy
578 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (743 puan)
Merhaba arkadaşlar . Eşimle akraba evliliği yaptım 27 haftalık hamileyim şimdiye kadar bı sorun olmadı şükürler olsun böyle bi durumu yaşayan var mı akraba evliliği çok korkuyorum açıkçası . 
Gebelik haftası 27

9 Cevap

0 oy
(669 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Akraba olduğunuzu bilerek evlendiniz sanırım neden korkuyorsun ki akraba olmayanların bile sağlıklı olma garantisi yok sorunlu olabiliyor. Annemle babam akraba evliliği amca çocukları çok şükür bizde hiçbir sıkıntı yok hatta tüm çocuklarından torunları var. Akraba evliliğinin dinen bir sakıncası da yok üstelik eğer bir sıkıntı oluşsaydi sırf bu yüzden kesinlikle haram olurdu.
-Reklam-
+1 oy
(813 puan)
Siz evlenmişsiniz madem de bari bundan sonra olmasın. İnsan akraba evliliği nasıl yapar anlam veremiyorum. Bana kuzenlerim kardeş gibi bizde onlara. Bizim oralarda olmaz öyle şey.. Konuya gelecek olursak testlerinizde sorun çıktı mı çıkmadıysa takdir Allah tan. İnşallah olmaz bişi.. Herkes de olacak diye bişi de yok... Çok tuhaf geliyor bana 
(6,101 puan)
Bana da garip geliyor, küçükken oyun oynadığım abi dediğim insana nasıl bir şey hissederim bilmiyorum. Ürkütücü. Allah mecbur bırakmasın kimseyi.
Benim kayınvalidem zorla amca oğluna verilmiş, sırf yabancı olmasın diye, hala içinde yaradır. Büyük de vebal...
(813 puan)
Bazı yörelerde hiç yabancıdan kız alıp verilmiyor ama bu kısır döngü nereye kadar gidecek. Gençler olarak biz bilime ve teknolojiye yakınız. Ve Bi noktadan sonra karşı gelebiliriz. Bu kısr döngüyü yıkmak lazım. Allah korusun. Benimde kaynanam amca oğlu ile evlendirilmiş. Oda hep içinde yara kalmış yani. Hatta eşimin hala kızı eşime aşık olmus karsılıksız olarak kayınvalidem karşı çıkmış.
(6,101 puan)
Çok üzücü, Allah hiçbir kadını mecbur bırakmasın. Anne adaylarının da "bir şey olmaz" algısı çok üzücü. Yapılan yorumlara bakıyorum batıl diyen bile var... Ne yana şok olsam bilemedim.
(813 puan)
Bende aynen öyle oldum. Burda ilan sahibi kardeşimi rencide etmekden korkarım ama yorum yapan kadınlar bile bile göz göre göre bişi olmaz demiyorlar mı? Abi ne zaman gelişecegiz demeden edemiyorum. Allah korusun esirgesin ama bunu anlamak ve bu gibi durumlara karşı çıkmamız lazım. Nefislerimize hakim olup akraba evliliği yapmamamız lazım..
(222 puan)
bizim trakya tarafinda olmuyor da dogu tarafinda akraba evlilikleri oluyor tuhaf geliyor bizlere ama yapcak birsey yok herkesin yoresi toresi farkli
0 oy
(323 puan)
Olmaz korkma inşallah anne babam teyze çocuğu 3 çocuk sorunsuzuz dayım yenge 8 çocuğu var hepsi sağlıklı 
0 oy
(662 puan)
Detaylı ultrasonu  2li taramayı yaptırdın mı
0 oy
(6,101 puan)
Biz akraba değiliz ama eşimin anne babası amca çocukları. Gen testi yaptırmıştık biz bir şey çıkmadı çok şükür.
0 oy
(839 puan)

Akraba yabanci hic alakasi yok aslinda hersey allahtan gelir allahin emri onun işi bizdede akraba avliligi var cocuklari aaglikli fakat kuzenim yabanciyla evlendi gecenlerde dogum yapti oglunda sorunlar var bu alllahin isi benimde 2 kiz kardesim sagir dilsiz anne babam uzaktan akraba ne yapalim allahin isi insallah hebimizin yavrulari saglikli olur insallah kucagimiza alalim sag saglim <3

(6,101 puan)
Nasıl alakası yok ya, hiç mi haberiniz yok gen mutasyonundan, gen havuzundan? Her şey Allah'tan elbet ama bilim de Allah'tan. Akraba evliliğinin riskleri üzerinde çalışılmış ve sonuçlar kanıtlanmış. Akraba olmasan da risk her şekilde var o ayrı, ama akraba evliliği risksiz demek büyük hata.
(136 puan)
Rabbim bile once tedbir sonra tevekkul derken bizler dusunmeden yapip yapip allah verdi desek olur mu lutfen bu hassas konularda dogru bilgilendirme yapalim..
(839 puan)
Tamam
0 oy
(2,539 puan)
Baba tarafimda babam haric herkes amca hala cok nadirde teyze cocuklari evli.cogunluk hem amca cociklari ama.disariya kiz alma verme yok ve karadenizliyim doguda degil..kimsede engellide yok hala sasiririm 
0 oy
(2,333 puan)
Bizim sülalede çok var şükürler olsun sıkıntı yok inşallah sizin de olmaz 

İlgili sorular

648,269 soru

3,417,036 cevap

4,247,797 yorum

183,252 üye

...