0 oy
339 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (85 puan)
Merhaba güzel anneler, hamilelik sürecinde covid19 aşısı olan var mi? Ya da tanıdığı olanlar? Doktorlariniz bu konu hakkinda ne öneriyor acaba? Benim doktorum uzun vadede çalışma olmadığı için karari bize bırakıyor.  Benim fikrim olmamak yönünde şu an ama peki ya lohusalikta olunabilir mi bu seferde? Okuyorum bakiyorum doktor görüşlerine ama net bir bilgi doğal olarak yok. 
Gebelik haftası 33

6 Cevap

0 oy
(208 puan)
Ben sordum tavsiye etmiyorum didi:) 
(1 puan)
Ben yaptirdim.Bir cok dr konustum farkli fikirler var ama antikorlu dogan bebeklerde goruluyor dogumda.Birde Alman asisi olmamam gerektigi cunku yeni teknoloji oldugu soylendi.con asisi oldum
-Reklam-
0 oy
(706 puan)
Benim bildiğim hamile olan annelerde önerilmiyor çünkü araştırılmamiş. Riske atma Bence doğumdan sonra istersen yap yada böyle bişey söz konusu ise iyice araştırıp yaptır canım dikkatli ol. Çünkü hiç duymadım hamile olanların covid 19 aşısı olanlari. Yada bilmiyorumdur. O yüzden bir doktor değil aile hekimine veya bir kaç doktor ile görüş yani kesinlikle
0 oy
(935 puan)
Bende olmayı düşünüyorum. Doktorum kalabalık ortamda riskli bir durumun varsa 3 aydan sonra olabilirsin dedi.bende çok kararsızım 
0 oy
(490 puan)
Benim iki doktorumda gebelikte önermiyorum dedi doğumdan sonraya bıraktık biz 
0 oy
(2,063 puan)
Benim kuzenim temmuzda doğum yapacak. Bana sıra gelsin diye dua ediyor. Hamileyken olacakmış. Ben de olmayı düşünüyorum. Çünkü hem sağlık çalışanı hem de hamile olan bircok kadın aşı oldu. Bebekleri de antikorlu doğdu. Aşıdan dolayı bebeği riske giren ne gördüm ne duydum. Kuzenimle ben olacağız hamileyken sıra gelirse :) tercih sizin. 
(919 puan)
Öyle diyorsunuz da hastalığın geçmişi daha bir yıllık. Bu bebeklerin ileriki yıllarda ne gibi bir sıkıntısı olacak bilemeyiz ki. Tamam antikorlu sağlıklı doğdular yarın bir gün konuşmasında, yürümesinde veya zekasinda, algılamasında bir sıkıntı olmayacağını kim garanti edebilir bana. Daha hastalık yayilali 1 yıldan biraz fazla oldu. Hiçbir araştırma yok aşılı bebeklerle ilgili. Ben öğretmenim sıram geldi doğumdan önce yaptırmayı kesinlikle düşünmüyorum.
(2,063 puan)
Evet aşı çok hızlı bir şekilde çıktı. Ama en azından bizim ülkemize kontrolleri yapılmadan sokulmadı. Covid'in insanlarda bıraktığı akciğer hasarlarını hepimiz biliyoruz. Covid olmaktansa aşı olmayı tercih ederim. Hamileyken covid olup ölenleri bile biliyoruz.  Zaten doktorlar da hamileyken aşılamanın verisi yok diyor ama emziren annelere mutlaka aşı olun bebeğinizi de emzirin diyor. Bu da bir çelişki.
(2,063 puan)
Hamileyken covid olup atlatabilirsiniz de yalnız bebeğin mis-c hastalığına yakalanma riski de yüksek. Aşı sonucu riskinin bir adı bile yok. Ama covid'in var malesef. Herkesin kendi tercihi. Ben kendimi ve bebeğimi düşünüyorum (aşı olmayan da bebeğimi sevemez. Şimdiden çevreme söylüyorum)
(919 puan)
Ben aşıya karşıyım demiyorum zaten. Hamileyken yaptırmam diyorum. Hatta çocukların bile aşilanmasindan yanayım. Doğumdan sonra da sutumu birkaç gün sağar dökerim, o sırada bebeğime formül mama veririm aşımı yaptırırım. Hatta tüm meslektaşlarım asilanmadan okulların açılmasına da karşıyım. Ama fetüs üzerinde yapılmış hiçbir çalışma yok. Şöyle düşünün aşılamaya başlanilali bir yıl bile olmadı. Yani anne karnında aşılanan hiçbir bebek henüz yaşına bile girmedi. Nasıl bir etki gösterecek hiç birimiz bilmiyoruz. Ben bu riske girmem. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
(2,063 puan)
Yabancı makaleleri okumanızı tavsiye ederim. Türkçe makalemiz yok ne yazik ki . Dilini cozebilirseniz belki ne dediğimi anlayabilirsiniz
0 oy
(178 puan)
Canim bana cok oldu sira geleli. Ama doktorum kesinlikle olmuyorsun dedi. Henuz 4bucuk ayligim. Olmayacagim

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 1,131 göst.
0 oy
14 cevap 579 göst.
0 oy
18 cevap 817 göst.
0 oy
7 cevap 383 göst.
24 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Dilekgk (27 puan) sordu

656,432 soru

3,448,398 cevap

4,283,931 yorum

185,443 üye

...