0 oy
163 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (442 puan)
Kızlar atom tedavisi olduktan sonra sağlıksız gebelik yaşayan oldu mu yada bebeğinde sıkıntı olan ?  Yada sağlıklı doğum yapan ? 

2 Cevap

0 oy
(180 puan)
Atomdan tam 9 ay sonra beklenmedik bir şekilde hamile olduğumu öğrendim, 6 haftalikti. Hemde tam tedavi sonrası taramaya giderken istenen gebelik testiyle öğrendim. Biliyorsunuz tarama hazırlığında tiroid ilacı kesiliyor. Gebe olduğumu bilmediğim için bende ilacı kestim ve iyotsuz diyet yaptım. Sonuç gebe olduğumu öğrendiğim kan testinde tsh 103 tü. Normalde bu kadar yüksek tsh ile gebe kalmak zordur. Ben korunuyordum bide. Üstüne adet te olunca gebe olduğumu hiç anlamadım. Tam bir sürpriz oldu yani. Tiroidsiz kaldığı için beyin gelisiminden endişe ettiler, aldır dediler aldırmadım. 34 hafta bitti. Bekliyoruz. Şimdilik sorun görünmüyor ama tabi neyle karşılaşırız endişeler var. Allah büyük, dua ediyorum.
(442 puan)
Allahim insallah sağlıkla kucağına nasip eder inşallah. Bende atom tedavisine basliyacagim fakat gebelik ve bebek için olumsuz şeyler duydum oyizden biraz tedirgin oluyorum
(180 puan)
Allah razı olsun canım. İnşallah Allah gönlünüze göre versin. Hiç olumsuz düşünme. Atom gebeliğe engel değil. Ben 35 yaşında korunurken bile hamile kaldım düşün. Tedaviden sonra belli bir süre geçmesi gerek tabi, radyasyonu tam atman için. Benim sıkıntılar atomla ilgili değil, ilacı kestiğim döneme denk geldiği için oldu.
Sen ameliyat oldun mu. Papiller kanser mi çıktı.
(442 puan)
Yok kanser degil Bende graves hastalığı var hipertriodi  2 yıldır ilaç kullandım ilaçların etki süresi de normalde 1 ile 2 yıl arasıymış artık ilaç içsen faydadan çok zararı olur vücuduna dedi. Ilaç yanıt vermeyince 2. Seçenek atom dedi. Ameliyat  da bir seçenek ama atom daha masum daha kolay işlem olduğu için onu önerdi
(180 puan)
Ozaman daha iyi canım, çok düşük doz veriliyor bu amaçla. Benim kanser ve yüksek doz atomla bile sorun olmadı. İçin rahat olsun.
(442 puan)
Cok teşekkür ederim canım biraz morale ihtiyacım iyi şeyleri duymaya ihtiyacım  vardi iyi geldi yorumun bana
-Reklam-
0 oy
(14 puan)
Ben de atom tedavisi gördüm ve bir yıl sonra hamile kaldım ve şu an 26+2 oldum. Hamileliğimin başından beri hiçbir sorunum olmadı ve şükür bebeğim de gayet iyi.
(442 puan)
Çok şükür sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allahım inşallah darısı da bana ve diğer isteyen herkese
(14 puan)
Amin inşallah canım. Atomdan sonra bir yıl korunmak gerekiyor sadece, onun dışında gebeliği etkilemez.
(442 puan)
Evet öyleymiş

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 177 göst.
7 Mayıs 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde mugeceee (442 puan) sordu
0 oy
0 cevap 53 göst.
0 oy
1 cevap 77 göst.
0 oy
0 cevap 77 göst.

649,870 soru

3,422,862 cevap

4,254,729 yorum

183,676 üye

...