0 oy
1,297 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (135 puan)
Günaydın güzel anneler, ben bu yeni dönem yıkanabilir bezleri yeni gördüm, daha 12 haftalık hamileyim ama yine de bu konuda bilgi sahibi olan birileri varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Benim için önemli olan ekonomik yönü değil, doğaya atık oluşturmamak ve bebeğimin sağlığı :)
Gebelik haftası 12+3

9 Cevap

+4 oy
(724 puan)
Ben kullanmayı düşünüyorum. Hem bebeğin cildine sentetik kimyasal hiçbir şey değmemiş olacak. Ayrıca dışarıda misafirlikte koku geçirmeyen çantalar kullanılabilir. Veya sadece o zaman hazır bez kullanılabilir. Bu konuda hiçbir araştırma yapmadan gereksiz karalama yapanları dinleme. Instagramda @portibon hesabinda ybb etiketli paylaşımlara bakarsan çok kapsamlı bilgi sahibi olabilirsin. Tebrik ediyorum bu bilinçli düşünceden dolayı. 
(135 puan)
Ay çok teşekkür ederim, insan bir iki güzel ve yardımcı olacak yorum görünce gerçekten mutlu oluyor. Sayfaya bakacağım hemen, tekrardan teşekkür ederim ne şanslı çocuklar var :)
(724 puan)
Bu arada zaten ybbde çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı önerilmiyor. Belki çok çok az miktarda kullanılır. Su tüketimine gelince bir hazır bezin imal edilmesi için tüketilen su miktarı ile kıyaslanamaz bile. Ben maddi açıdan en ufak kaygı duyarak düşünmüyorum ybbyi. Sadece bebeğimin sağlığı ve çıkacak atık. Ayrıca lohusalik döneminden sonra yıkanabilir pede geçeceğim. Kapitalist sistemin sağlığımızı ilgilendiren bir konuda bu kadar dayatmacı biçimde bize hazmettirmesine ve insanların bir gram bilgisi olmadan sahip oldukları önyargilara karşıyım.
-Reklam-
+2 oy
(1,376 puan)
Ben kullanışlı bulmuyorum .başka yere gittiğim zaman felan yikayamam onu orda yada yolda vs olsun . Eskiden annelerimiz öyle yapıyordu bana da annem o şekilde yapmış ama bana çok zorlanıyordum ve seni rahatsız ediyordu gece yatarken dedi bana . 
(931 puan)
1 aylık bebeğe tuvalet eğitimi mi vereceksiniz demişsiniz. arkadaşm 60 günlük bebeği kakasını normal tuturak yaptırıyordu. Kabızlık yaşadı bebeği ve doktoru normal tuvalet yaptırır gibi deneyin verdiğim ilaçları kullandıktan sonra demiş bebeği 14 aylık kakasını beze değil normal tuvalet gibi annesi yardımı ile yapıyor. Annesi ağlamasından hareketlerinden anlıyor.
(1,264 puan)
"Tuvalet eğitimi" ile "tuvalet iletişimi" farklı şeyler. 2 yaşa kadar bebeğin tepkilerini anlayıp klozete yaptırmaya "tuvalet iletişimi" deniyor. 2-2.5 yaşında bebeğin kaslarının güçlenmesiyle bezin tamamen bırakılması "tuvalet eğitimi".
Bu arada tuvalet iletişimi de yeni çıkmış ya da uydurulmuş bir kavram değil, annem bile biliyor.
(931 puan)
Ben zaten tuvalet eğitimi verdi demedim dediğinizde haklısınız evet
(1,264 puan)
Onu size özel olarak yazmadım, yanlış anlamayın. Merak edip araştırmak isteyen olursa kolaylık olsun diye.
(46 puan)
düzenledi
İçerisinde petrol ve türevlerini içeren bezi kullanmakta özgürsünüz tabiki ama bebeğine üşenmeden gücenmeden ybb kullanan ya da kullanacak insanlara bu kadar ucuz bir dil ile konuşma hakkına sahip değilsiniz. Ve çocukların kas kontrolünün gerçekten ne zamandan itibaren olduğunu doğru kaynaklardan araştırıp öğrenin bakalım. :)
+1 oy
(242 puan)
Kesinlikle katilmiyorum size o zamanlar yokmus olsaymis zaten gununuzdeki gibi kullanilirmis. Dusuncesi bile kotu bezin cewre kirliligine gelene kasar okadar cok sey warki onlara dikkat edelim zaten hersey duzelir. Cocukta rahatsz olur annem de bnde kullanmis h8c rahat edemezdin der anlatr hep. Hic gerek yok bence dusuncesi bile kotu 
(1,908 puan)
Valla kız dediğin gibi beze gelene kadar doğada temizlenmesi gereken çok şey var aynen diyemiyorlar paramıza kıyamıyoruz :))) valla ev hemde nasıl kokar nerde yıkasan pis yani bide ne kadar temiz olabilir o bez düşün idrar enfeksiyonu deil ki büyük tuvalet bizi ne hale getiriyor zararlı oldunu bildim halde o tuvaleti çamaşır suyu ile yıkamazsam rahat etmem deil ki bebeğimin bezi bende o çocuğa üzülüyorum kardeşlerime hep ben baktım altı ıslak olunca çok rahatsız oluyorlar artık 10dk bi bez yıkasınlar görim bide tertemiz olcak :)
(242 puan)
Onlarda alinca pes etcek zaten caktirma dur simdi bi hewes alinca kim ugrascak ona ayircak waktimle bebegimle esime wakit ayiririm kisin bide kurumaz o oy hic ugrasamam yapcak bisey yok alincak bu bez. Bnm oglum bi yasinda ogrendi ben ogrettim bir gecede altina kacrmadi 1 senede kaka yaptik babamizin parasinin ustune cani sag olsun :)
(1,908 puan)
Aynen valla :))) bu para sevdası insana herşey yaptırıyor valla hijyen çocuğun rahatlığı umurlarında deil acaba regl olunca da yıkanan bez mi kullanıyorşar lxmskfpcjeoflkcfmmv benimde durumum iyi deil valla ama sırf bu yüzden gidip bez yıkayamam millet ne der sonra :) 1 yaşa kadar insan çok rahat bebeğini alıştırır
(242 puan)
Aynen oyle oglum yasina gelmisti yuruyodu zatwn yazdida altini ciplak yapmistin hadi annem cis cis diye diye ogrettm hersyin zamani war ama o zamana kadar olmasi gerekn olmasi gerektigi gibi olmali bezse bez sampuan detarjan yani hic bisey kullanmasinlar o zaman bu konu cok hassas okadar ayrintili dusunuyorlarsa ki bebek mikrop kapar dogada tmzlenmez baska yol denesinler
(1,908 puan)
Aynen canım o kadar haklısın kiiii doğaya zarar verecek çok şey kullanıyoruz önce onlardan başlasınlar
0 oy
(931 puan)
Evet canm ben kullanmayı düşünüyorm bezleri mi falan aldım hatta. Çok fazla araştırdım ne gibi eksileri ne gibi artıları var die. Kullanan anneler çok memnun. Bebek sağlığı için zaten normal seslerin içinde ne olduğu belli değil özellikle idrar yolu rahatsızlıklarıkın temelini oluştrabiliyormş normal bezler. Benm zaten sürekli bi kum dökme olayım var genetik olan bir şey. Bu bezle inşallah kendi bebeğimin bu tür sorunlar yaşamasının önüne geçerim. Bezleri de çok araştırdım işte normal mi lifli mi kömür mü bambu mu die hamile kaldığım andan beri araştırmaya başladım. Eşime de banada ybb çok daha mantıklı ve sağlıklı geldi. Bezlerimi ve iç Bezlerimi alixpres tan aldk  Türkiye de satılanlarda onların aynısı zaten. Açıkçası çok kaliteli bir şey beklemiyordum ama gelnce şaşırdm çok güzel. İç bezine 2.5 3 su bardağı su döktük alttan sızdırma falan yapacak mı acaba die bir damla çıkmadı ben banbu kömür özlü tercih ettim bambuyu öneriyorlar zaten daha iyiymiş. Dış bezini cepli 9 tane aldım iç bez 20 tane aldm. Türkiye de satış yapan kadın sana 3 dış bez 6 7 tane iç bez önerdi ama ben çok fazla bez telaşına düşmek istemediğim için almışkende fazla olsn dediğim için bu kadar çok aldm sorun olursa yaz canm. İnşallah bende ybb kullanırsın hem bebeğine meh de doğaya yararımız olur
(135 puan)
Peki sizin aldıklarınız ayarlanabilir miydi, yoksa kiloya göre yeni beden almak gerekli miydi?
(931 puan)
Ayarlanabilir zaten onunda çeşitleri var kiloya ve aya göre ben 36 aya kadar uyumlu aldm
(41 puan)
Rumeysa hanım hangi siteden aldınız bana bilgi verirmisiniz
(931 puan)
Alixpres ten aldık biz hepsini türkiye dekiler ili aynı.
0 oy
(669 puan)
Yıkanabilir bezlerde neyle yıkanıyor ki sonuçta doğal deterjan doğal sabun deniliyor ama bı toprak doğal bence o ürünler kimyasal maddelerden olusuyor. Ben bebek acisindan da sağlıklı bulmuyorum o bezi kurumaya da birakicaksin havayla temas edicek hava kirliliği var. Çöp olmaması için düşünmüşsun çok güzel bir düşünce ama belki doğada çözünebilen bezler vardır. Olmasa bile kullan at bezler bana daha sağlıklı geliyor. Eskiden yikiyolarmis bezi ama o zamanlarda ki çocukların hiç mi rahatsızlığı olmuyordu ki tabiki oluyordu.
0 oy
(23 puan)
Ben de kullanmayı düşünüyorum. Bu ay alacam ybb :)
0 oy
(352 puan)
Eminim artıları vardır sağlıklı yönleri çoktur ama ben kullanamam bana da yazık annelik zor zaten her dakikası dolu bezden de bi şey olmaz 
0 oy
(931 puan)


imageancak böyle atabildim


(236 puan)
Canim peki kakasını nasıl temizlicez önce elimizle alıp sonra makineye mi atcaz
(931 puan)
Tazzikli suyla akıtıp makina ya atılıyor.
0 oy
(156 puan)
 zamanında annem banada kullanmış ama yıkıyordum ekstra bide kaynatıyorlarmiş bezi dezefekte olması açısından sonuçta o dışkı mikrop yuvası gibi bisey açıkcası bana sağlıklı gelmiyor hem o bezi temizlemeye verdiginiz zamanı bebeginize ayırın ki zeki çevik ahlaklı cocuklar yetişsin

İlgili sorular

649,566 soru

3,421,797 cevap

4,253,537 yorum

183,590 üye

...