0 oy
386 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (35 puan)
Kızlar korana virus icin asi oldunuzmu olmayi dusunuyormusunuz 
Gebelik haftası 16+2

3 Cevap

0 oy
(1,978 puan)

Çevremde kimisinin doktoru sinovac önerdi kimisi biontech önerdi diyor. Doktorlar bile hangisini önereceğini şaşırdı. Öneriyorlar diğerini sakin simdilik vurdurma diyorlar. Henüz normal bireyler üzerindeki uzun vadedeki sorunlar hakkında bilgi yokki hamileler üzerinde hiç çalışma yok bende bebeğimi riske atmak istemiyorum doğumdan sonra emzirme dönemi bittikten sonra çalışmalar ispatlanirsa yaptırmayi düşünüyorum canım hayırlısıyla bir bakalım.

(55 puan)
Hamileler üstünde çalışma yok diye bir bilgi yalan. Sizin bilginizin olmaması çalışma olmadığı anlamına gelmez. Ben birçok çalışmayı bire bir takip ettim. İngilizce biliyorsanız size de çalışmaları gönderirim. Hamileler korona olma durumunda büyük risk altındalar. Hem anne hem bebeğe ciddi zararlar verebilir. Bu yüzden bu kadar bilmiyorsanız insanları yanlış yönlendirmeyin.
(1,978 puan)
Yoo kimseye yanlış bir bilgi vermedim 3 ay önce hangi ingilizce kaynaklar hazırlanmış bir şekilde önünüze sunulmuştu acaba gönderi zamanına bakınız lütfen. Onuda geçtim çalışmalar en fazla ne kadar süreyi kapsıyor asi konusunda bir çok kez çalışma oldu ama çalışmalarda hatalarda olduğu söylendi onu ne yapicaz. Benim gittiğim 3 doktor hala bana asi vurulmamı önermediler doğum yapmayı beklememi istediler bende kendi doktorlarıma güvendiğim için onları dinliyorum. Bebekler ile bizler tamamen farklıyız şuan bizlerin vücut yapıları organ gelişimleri tamamen tamamlanmış mitoz bölünmeyle her gün organ, doku, yapılar yenileniyor   buna rağmen Dna mutasyonları geçirebiliyoruz. Bebeklerimizin şuan organları oluşum gelişim aşamasında o yüzden normal hayatta yaptığımız bir çok şeyi hamilelikte yapmamamız istenir olası bir aksilik olmasın diye. Günde milyonlarca mitoz bölünme geçirdikleri bir anda DNA da hataya sebep olabilir. Bu %100 olucak diye birşey yok ama ihtimali yükseltiyor ne yazık ki o yüzden normal hayatta röntgen, ilaçlar şunu bunu kolaylıkla yaparken hamilelikte bebekte doğurabileceği sıkıntıların tespiti kesin yapılamadı için çok mecbur kalınmazsa yapmıyoruz. Aşı evet etkilide olabilir, belki bebeğe zararda vermeyebilir ama bunu birkaç kişilik gruplarla ve bu kadarcik kısa bir sürede belirlememiz imkansız bizlere etkileri bile henüz kesin değilken. Özellikle son dönemde hamileler asi olmuyordu biranda televizyonlar hamilelerde olmalı yogunbakimlar hep hamile hasta dolu demeye başladı. 1,5 yıldır bu virüs var nasıl olduysa 2-3 aydır hamilelere çok gelmeye başladı birazda aşıya teşvik çalışması gibi gelmeye başladı. Aşıya karşı değilim ama bebeğime etkisi konusunda Eminde değilim o beni korkutuyor. Elimden geldikçe önlemlerimizi alıyoruz doğumdan sonra vurdurmayi düşünüyorum ama hamilelik için hala ikna edici bir durumla karşılaşmadım. Bunlar benim görüşlerim inşallah aşının şifasını görürsünüz iyi günler.
-Reklam-
0 oy
(59 puan)
Doktorum ol dedi hamilelik öncesinde iki kere geçirdim kovidi. Ne yapacağımı şaşmış durumdayım ikisinide olabilirsin dedi sağlık ocağında sinovac ol dediler o kadar gerginim ki bu konuda. Eşimin işi çok riskli her gün iki yüz kişiyle muhatap ben de çalışıyorum öylece kalakaldım.
(213 puan)
Vücuduna canlı virüs koyuyorlar sonucda ve genesin bingen düşük normal insanlar bile 2. Aşıyı çok zor geçiriyorken sana önermem
0 oy
(517 puan)
Bana da aşı tanımlandı hatta eşim oldu iki dozuda ama ben güvenemiyorjm bebekten dolayı.. Şurada doğuma kaldı 50 gün kadar bakalım sonrası Allah kerimdir yaptırırom herhalde doğurunca. Gerçi o zamanda emzirme olayı var off

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 420 göst.
0 oy
0 cevap 101 göst.
12 Eylül 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Son yaz (66 puan) sordu
0 oy
1 cevap 154 göst.
12 Eylül 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Son yaz (66 puan) sordu
0 oy
2 cevap 297 göst.

653,881 soru

3,438,576 cevap

4,272,049 yorum

184,763 üye

...