0 oy
519 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (325 puan)
Arkadaşlar selam,doğum kolaylaştırıcı çaylar nelerdir,ahududu yaprağı çayını biliyorum ama onu internetten getirtip içene kadar bir sürü vakit geçecek,onun dışında hangi çaylar içilir acaba?kimyon vs. şeylerde yardımcı olur mu 39+5 teyim doktor kendiliğinden gelmesini bekliyor 2 hafta süre verdi yoksa artık en sonunda suni sancı dedi,ilk doğumum olacak,bende elimden gelen birşeyler yapmak istiyorum,yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkür ederim :)
Gebelik haftası 39+5

8 Cevap

+1 oy
(935 puan)
Cnm hurma ye. Pilates topunun üzerinde hareketler yap.mersiven in çik. İşe yarar ins
(325 puan)
İnşallah:))
(935 puan)
Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Tek nefeste kurtulursun bebisine kavuşursun.
(325 puan)
Amiin inşallaah:))
-Reklam-
0 oy
(2,228 puan)
Çay yerine yürüyüş yap canım ev temizle merdiven inip çıkabilirsin çömelip kalkma hareketini yap sıcak duş al
(325 puan)
Evet onlarıda yapıcamda inş böyle içten yumşatan gevşeten çay arıyorum :D
0 oy
(10 puan)
Çaylar hakkında bilgim yok ama son haftalarda hurma yenilmeli diye biliyorum açılmayı kolaylaştırıp hizlandiriyormus
(325 puan)
Hurma en fazla 2,3 tane tüketebiliyorum gebelik şekerinden dolayı :/
(10 puan)
Bence yeterli başka bir şey tüketmeyin özellikle bunun için
(388 puan)
Ayy gebelik şekeri bende de .çıktı tatlıyı çok seviyorum bugün ilk günüm .3 ay var doğuma .idare edecem artık sagligimiz için .
(325 puan)
Bende normalde sevmezdim ama bu gebeliğimin başından beri tatlı aşerdim,Hakkı doğurcağım için herhalde:D bazen ağladığım oldu yiyemediğim için ama öyle böyle zaman geçti,hurma o isteği bastırıyor,bazen tadımlık aldığım oldu tatlıdan,peşine hemen hareket ettim ama bebiş için sabrettim :))
0 oy
(3,474 puan)
Çay veya yenen şeylerle bebeği riske atma
0 oy
(705 puan)
Ben adaçayı içiyorum günlük bir fincan aktarlarda vardır 38+5 im sancılarım başlamis bugün gittim 1 cm de açılma var 
(325 puan)
Doktorunuz mu önerdi:)
(705 puan)
Evet canm
0 oy

Bana doktorum günde 1er bardakla 36da başlayıp 37den sonra 2 bardağa çıkacak şekilde ahududu yaprağı çayı tavsiye etti. Ben 37+0oldum daha yeni 1 haftadır içiyorum. Kısmet bakalım.

ama sen doktoruna da danış.
(325 puan)
Soruyum inş:)
0 oy
(299 puan)
Canım iki hafta süre vermişse ahududu çayını al üç günde elinde olur günde bir bardak içersin. Ben doktoruma adaçayını sordum ama net bir etkisini söylemedi, ilk aylarda düşüğe sebep olur dedi sadece. Hurma ye günde 11 tane filan. Fatma ana eli otunun suyunu iç. 
(325 puan)
Bende internetten baktım net birşey bulamadım
0 oy
(304 puan)
Selamlar size eğitim aldıgımız doulanın verdiği tarifi vericem ben bugün başladım 38 de başlayın demişti. Bir haftadır da düzenli olarak her gün adaçayı içiyordum. Ahududu çayını bende bulamadım intten almak istemedim. Gelelim tarife: 1 litre suyun içine 6 tane kakule (kuruyemişçilerde var) 6 tane karanfil 4 adet hurma 1 dal adaçayı 1 çubuk tarçın. Bunu 10 dk kaynatıp günde iki bardak tüketebilirsiniz. Şuan ikinci bardağımı içiyorum. 39. Haftada günde 3 bardak demişti 38 de 2 bardak. İçimi güzel. Aldıgım notlarda 39.haftada süt sağımı yapmayı deneyeblrsinz demişti uyaran olarak dogumu tetikleyebldğini söylemişti. Ve biraz meme uçlarına masaj yapmayı da önerdi. Sıcak duş yürüyüş hurma onlar zaten duydgmz işe yarar şeylermiş. Ben kendi notlarımı sizinle paylaşmak istedim ne kdr faydası olur bilemem doktorumun ve doulanın tavsiyesi üzerine uygulamaya başladım. 
(304 puan)
Rica ederim :) bu arada meryem Ana otunu da aldım sancım başladıgnda suya koyucam :) bir zararı yokmuş ben suyunu içmicem sadece kavanozda açılsın dogumum başladıgnda. Ama içmek te zararlı değilmiş diye duydum zaten hastaneye götürücem ebeler iç derse içeblrm suyundan. Dogum başlamadan içildiğini bilmiyordum sanırım kan akışını hızlandırdıgı içn belki etkisi vardır doktorunuza danışın bence. Hepimiz için güzel doğumlar olur inş
(325 puan)
Evet o otu biliyorum doğum yapacak olanlar kayınvalidemden suya koyup okuncak sureleri okuyup dua etmesini isterler,banada kayınvalidem yapacak inş:))
(304 puan)
Okunması gereken duaları bilmiyordum araştırıyım
(325 puan)
Yasin,ayetel kürsü,ihlas,felak,nas falan okuyor benim bildiğim kadarıyla peşinede dua ediyor işte ama sen araştır tabi :)
(304 puan)
Tamam çok teşekkür ederim :)

İlgili sorular

651,020 soru

3,427,239 cevap

4,259,773 yorum

183,999 üye

...