0 oy
535 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (22 puan)
Merhaba, annesi ölmüş bir yavru kedi sahiplendik, daha 2 aylıktı, bağışıklıpı düşükmüş mantar oldu. Bana da bulaşmış, şimdi ufak ufak lezyonlar belirdi boynumda.

Benzer problemi yaşayan oldu mu? Merak ediyorum
Gebelik haftası 28+1

6 Cevap

0 oy
(1,711 puan)
Ben böyle bişey yaşamadım ama ilk kontrole gittiğimde doktorum evde kedi besliyor musunuz diye sordu hayır dedik iyi iyi dedi.
(724 puan)
Kedi düşmanı bir doktormus. 3 kedim var evde baktigim hiçbir sorun yaşamadım onlarla ilgili. İnsanları doğru yönlendirmeyen doktorlardan nefret ediyorum.
(1,711 puan)
Dışkılarında toksoplazma adı verilen ve doğmamış bebekte enfeksiyon yarattığında ciddi durumlara yol açabilen bir parazit bulunmaktaymiş.  Tamamen önlem amaçlı dedi yoksa benimde kuzenim besliyordu sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi aşıları felan tammiş dışkı kabini ellemiyormus. İnşallah hiçbir sorun yaşamazsınız
(724 puan)
Toxoplazma iç dış parazit uygulaması düzenli yapıldığı müddetçe oluşmaz. Bu konuda yeterince bilgi sahibiyim teşekkürler.
-Reklam-
0 oy
(724 puan)
Geçmiş olsun. Kediyi veterinere götürüp acilen bağışıklığı yükseltmek için takviye alın. Kaliteli mama kullanın. Tavuk ve fazla yaş mama tüketimi kedide mantarı artırır. Kedinin tedavisini uygularken siz de doktorunuzla danışma halinde olun. Mantar inatçıdır. Bebeğinize bir şey olmaz ama sizi rahatsız eder. Kediyi strese sokar, düzenini değiştirirseniz mantarı artar ve inatçı hale gelir. Bol sevgi iyi bakımla o da siz de iyileşirsiniz insallah.
(22 puan)
Multivitamin takviyesi veriyoruz, kilosu ve yaşı tutmadığı için aşılarını yaptıramadık henüz. Tüy dökülmesi geçti, yavaş yavaş yeniden tüyleniyor. Ben de boynumda dün 2 yerde belirdi başka hiçbiryerimde yok. Biraz kumar oynamış oldum ama dayanamadım ne yapayım.çok seviyoruz, iyi bakıyoruz inşallah bir an önce o da ben de iyileşirim.
(724 puan)
Ben hayata ne verirseniz onu alacağımıza inanıyorum. Hamilelik zor bir süreç tabii ki. Siz bu zamanınızda ona sırtınızı dönmüyorsunuz. Allah da sizi ve bebeğinizi korusun.
0 oy
(599 puan)
Ben beslemıyorum da kayınvalıdemler beslıyor. Biri dişarda gezıp gezıp gelıyor. Yıkanmadan içeride gezıyor. Bırınide yenı getırdıler yavru koltukta mutfakta heryerde gezıyor cok rahatsızım bende şaştım kaldım. Yemek yerken koktuklara otururken tedırgın okuyorm. Hamıle kalmadan once pek aramıyorum da. Bebek doğunca ne yapacagız bılmm. Kedıyi başkalarına vermelerını soylesem mı bılemedım. Vıcdansızkıkta yapmak ıstemıyorm  
0 oy
(7,099 puan)
Aşılı kedi değilse malesef  başka virüs baktetiler de oluyor

Aşı bakım yaptırmadan aldıysanız size de etki eder 

Tüğleerine de çok dikkat edin o da sizin için sıkıntı olur 
(22 puan)
Tüylerine dikkat etmeye çalışıyorum ama ne kadar olursa tabii, tşeekkür ederim
0 oy
(2,710 puan)
Ben kedi besliyorum parazit aşıları vs tam hiçbir sıkıntı yaşamıyorum niye bu doktorlar böyle anlamadım aurıca ben kendı doktoruma da söyledim evde kedi besliyorum diye aşıları tmm sa sorun degıl dedi 
(22 puan)
Bizim yavru olduğu için ve mantar olduğu için hiçbir aşısını yaptıramıyoruz, sadece iç dış paraziti yapılabildi şimdiye kadar, teşekkür ederim.
(2,710 puan)
Mantar çok zor iyileşen birşey Allah şifa versin miniğede ama ne güzel evinizi açmıssınız tam bir neşe kaynağı onlar :))
0 oy
(216 puan)
Ben gebe olduğumu ogrenmeden 5 gün önce kedi aldım meğer mantarliymis sonra gitgide kılsız tüysüz olmaya başladı mantarlari büyüdü sonra ben gebe olduğumu öğrendim veterinere verdm 3 hafta kadar o baktı sonra doktorum evde istemesede ben aldım kedimi ve bı suru vitamin ilaç herseyini yaptik , bikac kere banyo yaptirdik ketoralle çabuk iyileşsin diye herşeyi yaptm 2 ay sürdü normale dönmesi şuan 4.5 aylık kedi benim bebek de öyle, sadece asla kumuna karismiyorum eşim temizliyor onun dışında bana biseyi olmadı kucağıma almadm temas etmeden aynı evde yaşıyoruz yani Dr da 6 aya kadar eve sokma demsti ama iyileşti zaten

İlgili sorular

647,091 soru

3,412,589 cevap

4,242,235 yorum

182,897 üye

...