0 oy
727 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (416 puan)
Merhabalar 2 li test yaptırmadım. Detaylı ultrason yaptırmalı mıyım? 
Gebelik haftası 17

10 Cevap

0 oy
(57 puan)
detaylıyı herkes öneriyor.2 li yi bende yaptırmadım detaylı ultrasonu yaptırdım
(416 puan)
Bana da kimse önermedi 2 li testi bende onun için detaylı yaptıracağım İnşaAllah
-Reklam-
0 oy
(1,096 puan)
2 3 4 lü tarama ve detaylı ultrason bar 2 li yaptıedım detaylı be şeker yüklemesi yaptırıcam bence detaylı ve şeker yüklemesi gerçekten önemli 
0 oy
(1,751 puan)
Kesinlikle yaptirmalisin ayrıntılı ultrasonu canım 
0 oy
(788 puan)
Ben, bebegimde böbrek genişlemesi olduğunu detaylı ultrasonda öğrendim. Doguma 5 haftamız kaldı, halen takipteyiz.. Tabiki önemli bir tetkik.. İkili test ve şeker yükleme testi de bir o kadar önemli gebelikte.. 
(22 puan)
Böbrek genişlemesi dogumdan sonrada büyük ihtimalle düzelecek bişe genekde erkek cocuklarındada oluyor bebeginizin cinsiyetini bilmiyorum ama oglumda da olmustı 5 milimlik bi büyüme için kendimi ne cok üzmüştüm halbuki dogunca umurlarında bile olmadı cokta önemli değil dediler ve dogdugunda ultrasonla baktırdık düzelmişti sorun olan bnm hamileyken stres ve moral bozukluğuma oldu. Smdi ikinciye gebeyim hiçbir taramayı yaptırmadım. Cok önemli bi aksilik oldumu bebek ölçümlerinde ztn bebegin yapısından ense kalınlıgından herseyinden anlıyorlar aslında tuhaf birseylerin oldugunu.
(788 puan)
Benim de bebeğimin cinsiyeti erkek, dediğiniz gibi çok önemli bir olay değilmiş ama ilk annelik heyecanı olduğu için, insan riske girmek istemiyor :) Yorumunuz beni rahatlattı.Rabbim herkesin yavrusunu sağlıkla koysun kucağına inşallah..
(22 puan)
Evet o zmn bnmde ilk gebelik diye bilmiyordum  cok üzülmüştüm ikinci gebeliğimde daha bilgili ve daha arastırmacıyım cok gerekli olan neyse onu yaptırdım. Ayrıca şekeri ögrenmek için şeker yüklemesi şart değil kan yoluyla baktırdım ben iki yavrumdada. Acken ve tokken kan istedi doktorum. Rabbim dermansız dert vermesin cocuklarımıza inşallah bunlar minik panikler Allah caresiz bırakmasın inşallah
0 oy
(791 puan)
Bebekle ilgili her şeye bakıldığı için gerçekten önemli yaptirmanizda fayda var 
0 oy
(119 puan)
Bende yaptırmak gereksiz diyordum ama sonra yaptırdım iyi ki yaptırdım rahim damarında daralma var dedi ona göre yol izlicez kesinlikle yaptır imkanım yok dersen sürekli mhrs den takip et randevu almayı dene canım devlette yaptırdım ama rahimde sorun olunca ikinci bi doktor istedim özele gideceğim kafaya çok taktım herkes bişey diyor ikinci gebelik bu ilki normaldi her kafadan bi ses yok sezeryan olursun vs vs 
(416 puan)
Oy Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin İnşaAllah. Bende yaptırayım o zaman
0 oy
(935 puan)
Cnm detaylida bebeisin bütün organlarına bakılıyor. Öncesinde bı sıkıntı görülüyorsa hemen müdahale ediliyor yada doğumdan sonra mudahela etme şansım oluyor. Oyuzden tavsiye ederim.
(416 puan)
Tavsiyeniz için teşekkür ederim ❤️
(935 puan)
Rica ederim cnm
0 oy
(119 puan)
2li test isteğe bağlıdır ama detaylı ultrason şart. Ben 2 gün önce detaylı ultrasona girdim plasents çok aşağıdaymış mesela dr yatış verdi..

Bebeğin tüm organlarını her şeyini ölçüyorlar Allah korusub bir sıkıntı varsa hamileykeb çözülemez ama bilinirse doğumdan hemen sonra müdahale edilir. Her yönden detaylı ultrason kesinlikle şart. 
(416 puan)
Haklısınız bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim ❤️
0 oy
(264 puan)
Ben özel hastanede tedavi gördüğüm halde doktoruma bildirdim ama bana gerek olmadığını olmadığını söyledi .
(416 puan)
Bende doktoruma soracağım ama sizlerden bi fikir alayım dedim teşekkür ederim ❤️
0 oy
(117 puan)

Canım detayliya mutlaka girmeni tavsiye ederim bi zararı yok aksine faydası var bebeğin tüm ölçümlerini ve organ gelişimlerini ölçüyorlar ama sana tavsiyem 22 haftada felan git daha detaylı çıkıyo ben 19 haftada girdim bana erken gelmişsin dedi ama ölçümleri felan gayet iyiydi resim felan da çok net çıkıyo sana dediğim haftalarda :)

(416 puan)
Öyle mi çok teşekkür ederim ❤️

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 193 göst.
0 oy
8 cevap 149 göst.
8 Aralık 2022 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Avsar00 (74 puan) sordu
0 oy
0 cevap 93 göst.
0 oy
7 cevap 368 göst.

644,143 soru

3,402,170 cevap

4,229,603 yorum

182,161 üye

...