0 oy
541 göst.
Doğum kategorisinde (45 puan)
Kızlar selam, bebeğimin başı yukarıda doğum pozisyonuna girmemiş ve bebeğin eşi yaşlanmış durumda doktor sancın olursa acile gel dedi. Bebek 1,5 saattir durmadan hareket ediyor acaba doğum pozisyonuna girmeye mi çalışıyordur? Sancım yok ama kafam karıştı çocuk doğum pozisyonuna girmeye çalışırken kordon dolanması felan olur mu diye sizce acile gitmem gerekir mi ? 
Gebelik haftası 35

2 Cevap

0 oy
(78 puan)
Canım ben daha önce doğurmadım ve çok da bilgili sayılmam ama kordon dolanmasından korkmamak gerektiğini biliyorum. Bebeklerin çoğu boynuna 2-3 tur dolanmış kordonla doğuyor. Unutma içerde nefes almadıkları için boğulmazlar. Bunu bi araştır için rahat etsin dye yazdım. Diğerlerine bür cevabım yok. Rabb'im sağlıkla kucağna almayı nasip etsin
(45 puan)
Düzenli bir doktorum yok o yuzden korkuyorum bende surekli acile gitmem gerekiyor her sancimda acaba özele gidip sezeryan mi olsam erkenden ne önerirsiniz?
(78 puan)
Ben de bi çok doktor dinledim internetten bunu duydum açıkcası. Dokyor olsaydım gel ben bakayım flan derdim. Burda herkes bildiğni paylaşıyor. İstersen bak araştır canım. Ben doğum videolarını da çok izledim kordon boynunda 2-3 tur doğan gördüm. Azıcık bak istersen
(78 puan)
He şunu da diyim. Arkadaş zaten bizimle derdini paylaşıyo bizim doktor olmadığmızı biliyo. Bizi dinliycek hali uok. Bildiklerimizi söyleriz elinin altında internet o da araştırır. Her anne çoğu şeye bakar internetten korkuları sayesinde. Arkadaş zaten bizim ipimizle kuyuya incek değil. Biz burda onu panikletmek yerine sakinleştirmeliyiz. O zaten burdan okuduğnu araştıracak ben buna inanıyorum. Zaten yorumumda 'bunu bi araştır' yazdım :)
(471 puan)
Canım ama burda geçenlerde bir anne de buradaki yorumları o kadar çok ciddiye almış ki korkup endişelenmiş zaten İnternetten araştırmış olsa buraya sorma ihtiyacı olmaz doktorlar bebek kordonu dolanmasında hastayı yakın takibe alarak doğumunu yaptırıyorlar bebeğin hayati riski varsa normal doğuma almazlar evet videolar izlemişsin bir kaç tecrübeli videolara denk gelmişsin diye gönül rahatlığı ile korkulacak bişey yok diyemezsin k bakma buradaki sorulan sorularda cvplar ne kadar ciddiye alınıyor onuda Bilemezsin bu arada İnternette herşey de sağlıklı bilgiler vermiyor kişiden kişiye değişir gebelikler rahatsızlıklar o yüzden soru soruna tabikide üzücü cvplar vermemeliyiz ama içinin rahatlatmak istiyorsan tecrübeni paylaşırsın eğer o konu ile tecrüben olduysa tabi yada içinin rahat etmesi için hastaneye gitmesine teşvik edersin sağlıkçı değiliz ne olabileceğini bilemeyiz izlediğimiz bir kaç videodan araştırmadan örnek veremeyiz
(78 puan)
Gamze tuğba sen de haklısın dediklerine hak veriyorum. Yani ben de açıkcası o kadar bilinçsiz olacaklarını sanmıyordum. Okuyunca şaşırdım inan ki! Yani içindeki senin evladın araştırmadan herşeye inanlar varsa şaşırmalık. Ben de cümlemde araştır demişim iyi ki, belki başkası bunu okuyup tamam derdi. Ya tuhaf ya. Şaşırdım inan ki. Hem bazı insanlar doktoru aramıyor burda soruyor hem de körü körüne inanıyor yani! Yorumsuz.
-Reklam-
0 oy
(78 puan)
Canım merak ettim nasılsın? Doktora gittin mi? 
(45 puan)
Evet o gün çok tedirgin oldum ve acile gittim acilmam başlamış sanci cikti nts de ama duzensizdi o yuzden eve gönderdi 5 dakikaya inince gel sezeryana alalım dedi kordon dolanması içinde eğer bebeğinin hareketlerini hissetmezsen acile gel dedi kolay kolay olmaz ama dedi ters dönmeye çalışırsa olabileceğini belirtti o yuzden bebek hareketlerini iyi takip etmemi belirtti maalesef ki suanda çok şükür bebek hareketli hiç de ters dönmeye niyeti yok gibi gelmek istemiyor sanki:)

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 954 göst.
14 Aralık 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Miraaggsh (201 puan) sordu
0 oy
2 cevap 436 göst.
0 oy
2 cevap 268 göst.
4 Nisan 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde lknzll (1,094 puan) sordu
0 oy
0 cevap 96 göst.

652,491 soru

3,433,232 cevap

4,266,299 yorum

184,413 üye

...