0 oy
310 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (650 puan)
Merhaba hanımlar;

Dün sinovc 1.doz aşımı oldum 19+4 haftalık gebeyim doktorum sinovac olabilirsin dedi saglık bakanlıgını aradım ordaki doktorlarda aynı seyi söyleyince bende olmaya karar verdim.aslında biontec olmayı istiyordum ama doktorum canlı aşıyı önermediğini söyleyince vazgectim.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu arada simdilik bir yan etkisini görmedim sadece uzerine yatınca hafif ağrı var o kadar.

5 Cevap

+1 oy
(387 puan)
Ben hamileyken v emzirirken olmayı düşünmüyorum.muhalefet olacam illa diye bir tavrım yok.sadece bağışıklık sistemim düşükken bebeğimi riske.atamam.bana mantıklı gelmiyor.yuzume normal.krem bile sürmüyorum oje sürmüyorum saçımı boyamıyorum ama gidip asi olmak bana büyük risk olarak düşünüyorum.eger alerjisi olan birisi asi olursa dili şişer yüzü şişer tarzı haberler var ve şişeni de gördüm .Ben o riske girmem.olanlara da saygim var 
-Reklam-
0 oy
(381 puan)
Ben  asi karsiti degilim, mantikli buldugumdanda  3 gun once yaptirdim, 27+4 de.... biontech oldum
(650 puan)
Bende biontec olmk istedim ama doktorum sinovc ol dedi bnde onu oldum.yurt dısanda biontec daha cok oluyomus aslında hamileler ama canlı aşı diye olma dedi doktorum.
(381 puan)
Sen doktorunu dinlemekle iyi ypmisin arkadasim,evet yuet disinda bio yapiliuor hamilelere...  etkisi daha iyi sino ya gore, ama olmusun  artik allah bebenle sana sifa versin
0 oy
(708 puan)
Aşı olanlara saygı duyuyorum ama ben kendim için hamilelikte ve sonrasında düşünmüyorum faz çalışmaları bitmemiş bi aşı sonuçta.hiç riske girmeye gerek yok diye düşünüyorum.aşıdan sonraki 1-2 gün içinde yannetki  yaşamayanlat işi çok iymiş diyor.ileriye dönük ne etkş göstereceğini hiç kimse bilmiyor.
0 oy
(662 puan)
Gebeler ve emzirenler üzerinde yeterli veri olmadığı için olmayı düşünmüyorum. Hamile olmasaydım mutlaka olurdum. Ama bebeğimi riske atmak istemiyorum. Doktorumla görüştüğümde de riskli gebelere öneriyoruz ama diğer kategorideki gebeler için kendi tercihine bırakıyoruz dedi. Riskli gebeler içerisinde sigara kullanan, obezite, şeker ve tansiyon hastalığı olanlar mevcut. Virüs çıktığından beri de bir kere bile test yaptırmadım kendimi yeterince koruduğumu ve bağışıklığımı yüksek tuttuğumu düşünüyorum. O yüzden aşı virüsten daha riskli görünüyor şuan benim için. Yani şahsi görüşüm bu yönde.
(650 puan)
Benimde bagısıklgım guclu olsaydi olmazdım haklısınz ama akdeniz anemi hastasyım koviti gectim basit bir grip virusu bile suan benim icin cok tehlikeli allah korusun hasta olursam atlatmam cok zor olacagını biliyorum hatta sadece yaşlılar vefat etmiyo onca genc vefat etti bu virusten.her iki turlusude riskli oldugunu dusunuyorum ama aşı olmayıp hastalık kaparsam sonunun kotu olacagına eminim normal zamanda bile hiç gucum yok devamli kan  bankasından kan alarak ayakta duruyorum hamilelikte iyice kotu oluyorum.bu yuzden doktorum hemen olmamı istedi.bide 8 aylık oğlum var ona bakıyorum guclu olmam lazim benim.
(662 puan)
Zaten riskli gebelere öneriyorlar demiştim. Seninde riskin var belli ki.
0 oy
(882 puan)
Benimde doktorum sinovac önerdi bu gün sinovac olacağım :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 295 göst.
0 oy
12 cevap 217 göst.
0 oy
4 cevap 170 göst.
0 oy
0 cevap 25 göst.

651,010 soru

3,427,202 cevap

4,259,728 yorum

183,999 üye

...