0 oy
209 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (85 puan)
Merhaba Arkadaşlar. Aslında sorum  annem için. Kafama çok takıldığı için burdan sormak istedim. Anneme triod bezlerinden 2 sefer biyopsi yapıldı. Ikisinde de onemi belirsiz atipi seklinde sonuc aldik. Bundan sonraki asama nedir? Yasayan bilen varsa bilgi verebilirse çok sevinirim. simdiden Allah razı olsun 

1 cevap

0 oy
(180 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Öncelikle geçmiş olsun. Ben tiroid kanser hastasıyım aynı zamanda hemsireyim. 

Tiroid kanseri kanserler içinde en masum olan, en az yayılım gösteren ve tedavisi mümkün olan bir türdür.

Annenizin ki şüpheli çıkmış ama sadece  bu biyopsi sonuçlarıyla tanı konulmuyor. Hatta pek de guvenilmiyor. Çünkü iğne biyopsisi bu anladığım kadarıyla ve tek bir noktadan alınıyor. Benim nodülüm vardı ve 6 yıl boyunca biyipsilerim temiz çıktı. Nodül büyük olduğu ve rahatsız ettiği için ameliyat kaya karar verdim. Patoloji sonucunda kötü huylu olduğu çıktı.

Nodül varmiydi yada tiroid kan değerleri nasıldı bilmiyorum ve tabi şikayetler. Bunların hepsi birlikte değerlendirilir. Ameliyat kararı verilirse net sonuç ameliyat sonrası alınan parçanın patolojiye gönderilmesiyle çıkar. Allah korusun kötü bir sonuç çıkarsa radyoaktif iyot tedavisi alır.

Belkide tiroid değerlerine ve şikayetlerine göre sadece ilaç tedavisi yapılıp takip edilir. Ara ara biyopsi alınır, nodül varsa büyüyüp buyumedigi ultrasonla takip edilir. 

Doktorunuz en doğru kararı verecektir. Çok geçmiş olsun. 
(85 puan)
Rabbim bebeğinizi sağlıkla size kavuştursun. Aminn
(1,372 puan)
Baktım serbest T4 0,86 serbest T3 2.77yaziyor canım
(180 puan)
T4 biraz düşmüş evet. Bu 3 haftada daha da dusmediyse sorun olmaz inşallah. Gittiğinde zaten yeni tahlil isterler muhtemelen. Ona göre ilacın başlanır. Çok geçmiş olsun.
(1,372 puan)
Çok sağol canım Allah razı olsunn Rabbim evladını sağlık sıhhatle sana bağışlasın insalalhhh
(180 puan)
Hepimiz sağlıkla kavusalim inşallah yavrularımıza
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 368 göst.
0 oy
5 cevap 160 göst.
0 oy
9 cevap 269 göst.

649,865 soru

3,422,849 cevap

4,254,714 yorum

183,676 üye

...