0 oy
1,493 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (970 puan)
Selam kızlar, 35+3üm. Hastane çantası hazırlıyorum terlik alamadım bir türlü. Ayaklarımda henüz ödem yok. Yaşayanlara sorum ayaklarınız ne zaman ödem toplamaya başladı? Bu saatten sonra olur mu daha bekleyeyim mi?
Gebelik haftası 35+3

21 Cevap

0 oy
(197 puan)
Boool boool su iç, tuzlu şekerli şeyler şişirir seni uzak dur
(970 puan)
İçiyorum canım dediğin gibi tuz şeker de çok az tüketiyorum. Gün içinde de ayaklarım yüksekte oluyor dikkat etmeye çalışıyorum. Şişmez inşallah bu zamandan sonra. Alayım şu terliği de kafam rahat etsin :))
(197 puan)
İnşallah canım benim :) Rabb’im tez zamanda kavuştursun küçük misafirle.
(970 puan)
Amiiiinnn canım. Karnımda bile severken çıldırıyorum  doğduğunda neler yaparım kim bilir ❤️
-Reklam-
0 oy
(708 puan)

Belki şişmicek canım.illede her hamilelikte şişecek diye birşey yokki:)

Benim hiç şişmedi mesela.şuan 3.yü bekliyorm.

(970 puan)
Yaaa ne güzel inşallah benimki de şişmez. İnsanın gözünü korkutuyorlar daha zaman var hava sıcak şişer falan diyorlar. İnsanın kafası karışıyor.
0 oy
(59 puan)
Şişme meselesi kişiden kişiye değişiyor bence. Benim 22.haftamda şişti. Tuzlu yemediğim halde. Meğer susuzluktan şişiyormuşum. Su içmeyi arttırdığımdan beri normalim. Belki sizin hiç şişmez.
(970 puan)
Susuzluk da mı şişiriyormuş bilmiyordum. Tuzu ben de tüketmiyorum dikkat etmeye çalışıyorum ama etraftakiler hava sıcak şişer diyor. Kafası karışıyor insanın.
0 oy
(1,038 puan)
Cok sanslisin o zmn canim ben 22 haftaliktim baslamisti ellerim ayaklarim sismeye simdi 30+5 teyim sandalyede otururken bile balon gibi oluyo ayaklarim 3-3.5 lt de su iciyorum güya ama bi işe yaramiyo.
(970 puan)
Kuzum bebeğe kilo aldırmak için yenecek şeyler var onlara baksana. Toparlanır kilosu.
(1,038 puan)
Yiyorum canim ama doktor senin yemenle cok alakasi yok dedi bebegin bünyesinin zayif olacagi varsa bn dünyayı da yesem fayda etmezmis. Bi tek balık yağı verdi kilosu icin o da fayda etmedi.
(970 puan)
Kuzum doktorun dediği gibi bak kuzenim 2,5 kilo doğurdu kızını. 5 gün sonra görmeye gittim kedi yavrusu kadardı kucağıma almaya korktum. Ama öyle güzel büyüdü ki hemen kilosu yerine geldi. Üstelik doktor kilo almıyor diye 15 gün erken aldı çocuğu sezaryenle. Daha yaşını doldurmadan yürümeye ve tek tük konuşmaya başladı. Kilosu az bile olsa doğunca toparlanıyor hemen.
(1,038 puan)
Sağlıklı olsun da canim bnde dert etmiyorum kilosunu.
(94 puan)
Bende de ayni sekilde 3 3.5 iciyorym 4.5 5 e cikti indi hatta tuzlu yemeye devam ettim halde
0 oy
(802 puan)
Bende 30 haftalığım hiç ayağım şişmedi canım süreklü yürüyorum hareket halindeyim bol su içiyorum 
(970 puan)
Canım sürekli ayakta olmak da şişiriyor diye biliyorum ne mutlu sana şişmemiş. Ay galiba ne yaparsak yapalım şişeceği varsa şişiyor :))
0 oy
(488 puan)
Hiç olmadi benim bence olsa şimdiye olurdu 
(970 puan)
Bence de ya şişse şimdiye kadar şişerdi ama etraftakiler hava çok sıcak şişer kesin falan diyor :(
0 oy
(58 puan)
36₺7 de sisti
(970 puan)
Gerçekten mi? Tam ikna olmuştum daha şişmez diye düşünüyordum ki yorumunu gördüm. Bi alamadım şu terliği :)))
0 oy
(778 puan)
Dun sisti ve hala şis 31+0 daha erken haftalardada sismisti 22,24 arasi tahlillerimde bir sorun yok sukur 
(970 puan)
Sıcaklarla alakalı olabilir mi canım? Etrafımdakiler sıcaklardan şişer diyorlar.
(778 puan)
Drum hareketsizlikten ,yeterli su icmemekten odem olustugunu soyledi
(970 puan)
Susuzluğu duymuştum da hareketsizliğin ödem yaptığını bilmiyordum. Mümkünse yürü diyeceğim de bu sıcaklarda bayılası gelir insanın :(
(778 puan)
Mesela otururken hep ayni pozisyonda kalmak yada araliksiz uzun sure oturmak gibi bunlar siskinlige neden oluyor farkindayim ama cok agirlastim fazla hareket edemiyorum artik
(970 puan)
Tabii canım haklısın. Ben de kurtlu gibi otururken bile sürekli kımıl kımılım. Bu aralar pek yürüyüş yapamıyorum ama evde eşim sen kalkma benden iste dese bile kalkıp kendi işimi hallediyorum hareket olsun diye.
0 oy
(1,191 puan)
Benim belli zamanlar şişiyor sonra iniyor ama 37. Haftada şişti 1 haftadır sis belki dahada şişer senin  haftan erken şişebilir 
(970 puan)
Şişmemesi için elimden geleni yapıyorum tatlı tuzlu yemiyorum, su içiyorum, ayaklarımı yukarı koyup dinlendiriyorum gün içinde belli aralıklarla. Ama annemin ayakları ve bacakları hemen ödem toplar genetikse kesin benimki de şişecek :((
(1,191 puan)
Bende dikkat ediyorum ama bir süre sonra ağırlıktan şişiyor yeme içme ile alakası yok
0 oy
(8 puan)
Canım benim 20 haftalıkken şişmeye başladılar ama öyle böyle değil daha çok ayakta durmaktan da oluyomuş ama senin bu zamandan sonra şişmez bence.. Gönül rahatlığıyla al terliğini de kurtul :))
(970 puan)
Ay sorma çanta tam hazır değil ya hep aklımı kurcalıyor kapatıp koyayım bir kenara istiyorum :)) ayakta durmak ödem yapıyormuş evet. Ben sürekli ayakta değilim şanslıyım bu konuda. Sen de ayaklarını yukarı kaldırıp uzan canım fırsat buldukça çok iyi geliyormuş ödeme.
0 oy
(8 puan)
Canım benim 20 haftalıkken şişmeye başladı ama öyle böyle değil. Daha çok ayakta durmaktan da oluyomuş. Senin bu zamandan sonra daha şişmez bence. Gönül rahatlığıyla al terliğini de kurtul :))
0 oy
(398 puan)
31 haftalıkken şişeye başladı ve hala şiş arada bir ellerimde şişiyor doktor normal ama her yerin şişerse gel dedi
(970 puan)
Al işte bak ben de sürekli fenalıklar geçiriyorum sıcaklarda. Gece gündüz uyku yok sürekli suyun içindeyim ama faydası yok. Acaba soğuk suya soksan ayaklarını iyi gelir mi? Sıcaklarda arttıysa benimkiler de şişecek kesin :(
(398 puan)
Gece uykusu falan bendede yok dönemiyorum yatakda bile ama gündüzleri esintide iyi uyuyorum
(970 puan)
İyi bari en azından gündüz uyuyaniliyorsun. Bende o da yok. Bir yerde bayılıp uyuyacağım artık :)
(398 puan)
Allah hepmize kolaylık versin
(970 puan)
Amin canım.
0 oy
(529 puan)
33 haftalıkken şişti 35 oldum namaz kılamiyorum ayak bileklerim bile yırtıldı
(970 puan)
Ay çok üzüldüm ya ben de farklı bir konudan ayaklarımda ciddi ödem yaşamıştım hastanelik olmuştum, insanın etini acıtıyor resmen.  Allah kolaylık versin canım.
(529 puan)
Aşırı ödem var bnde bol su içiyorum tuzu da kestim ama blmiyorum ya rabbim hepimize kolaylık versin çok stresli geçiyor yırtılmayan yerim kalmadi
(970 puan)
Az kalmış canım sabret. Ben de 35teyim sıcaklardan ayılıp bayılıyorum valla.
0 oy
(496 puan)
38+1 haftam 3 gundur ayaklarim şişti ama cok uzun bi yuruyuş yaptim 3 gun önce  bugun biraz geçmiş şişligi 
(970 puan)
Geçenlerde ben de 3 4 saat ayakta kaldım o zaman şişti biraz ama ayaklarımı sürekli yukarı uzattığım için geçti sanırım.
(496 puan)
Yorgunluktan şişmis demeki
(496 puan)
Her ihtimale karsi sen 2  3 numara buyuk al bende buyuk terlik aldim rahat olsun diye
(970 puan)
37 giyiyorum 39 falan alayım bari :)
(496 puan)
Evet bende 36 giyiyorum  39 aldim    :)
0 oy
(18 puan)
32. Haftadan beri balon gibiyim hiç bişey yokken aniden şişmeye başladım tuzlu yemiyorum sadece yemeklere kattığım tuz hareketsizde değilim anlık oldu yani bende bu saatten sonra şişmem diyordum ama belli olmuyor 
(970 puan)
36da şişen bile varmış canım. Sanırım sıcak havanın da etkisi var.
0 oy
(204 puan)
Canım valla benim geçen hafta ödemim oldu ilk defa 36.hafta da ayaklarım ve bacaklarım hep şişti ama çok yürüdüğüm için olmuş onu farkettim evden çıkmıyorm kaç gündür bı sıkıntı yok. Yani sonradan olabiliyor canım yumuşak rahat bı terlik al her türlü olur bence 38olucam şuan bı şişlik Yok
(970 puan)
Uzun süre ayakta kalmak geçici ödem yapabiliyor demek ki. Dün ben de çok ayakta kaldım hafif şişmiş gibi hissettim ama şu an bir şey yok. Dinlenince rahatladım.
0 oy
(139 puan)
Canım ben de suyumu düzenli içiyorum tuz kestim ama son bir haftadır ayaklarım şişti . Etrafımdakiler doğuma az kaldığı için ve benim de yaşım küçük olunca bedenimin kaldırmayıp şiştiğini söyledi . Benimde başta bir şey yoktu 37+3 haftalığım şimdi
(970 puan)
Ben de 37 oldum bugün. Doktorum şişseydi şimdiye kadar şişerdi dedi ama buradaki arkadaşlara bakınca son ana kadar şişme ihtimalinin olduğunu görüyorum. Ben yine ayaklarımı yukarı kaldırarak oturmaya devam edeyim. Yapılabilecek başka da bir şey yok zaten.
0 oy
(430 puan)
37+1 oldum henüz ödem olmadı
(970 puan)
İnşallah da olmaz canım. Ben de 37 oldum bugün bende de yok. Hayırlısıyla sağlıkla kavuşalım bebeklerimize ❤️
(430 puan)
Amin canım inşallah
0 oy
Benim ki 31 de şişti canım normalde 36 giyiyorum ama terliği 40 numara aldım ayakkabılara sığmıyacak kadar şişti :/
Tansiyon vs normal çıkıyor neden şiştiği hakkında hiç fikrim yok tuzu zaten hayatım boyunca az kullandım sevmem de sürekli su içiyorum ama yok banamısın demiyor el ayak yüz vücut hep ödem topladı ayaklarım çok ağrıyor basamıyorum artık son bir haftadır dinlenirken yastık koyuyorum altına Bi nebze indi denebilir hayırlısıyla bebişim sağlıkla doğsun da bunlar geçer inşallah ☺️
(970 puan)
Tabii ki geçecek kuzum. En fazla 1 2 aya kadar geçer hepsi. Ayaklarını yukarıda tut ben de hep öyle yapıyorum çok iyi geliyor canım. Ayakta kalmamaya çalış hemen şişiyor.
Ayakta kalmamak mümkün değil ki canım evde yaşlı kaynanamla beraber yaşıyorum eşim gündüz evde değil gece de yorgun oluyor o yüzden bütün ev bana bakıyor yemek bulaşık ev toparlama derken saatlerce oturamıyorum sonra ayaklarımın ağrısından duramıyorum ama ne yapim ki mecbur
(970 puan)
Haklısın canım. Benim de annem yanımda, geçen gün kayınvalidem de yemeğe geldi. İkisi otursunlar yemeği ben yapayım dedim ama hala ayaklarımın tabanı acıyor inan geçe kalçama vuran ağrıdan uyuyamadım. Allah sana dayanma gücü versin zor gerçekten hem evle uğraşıp hem de bu sıcaklarda hamilelik yaşmak.
Amin canım ♥
0 oy
(38 puan)
Bende 35 de basladi suan 36 haftaya girdim hastane cantasina genis terlik koymayi dusunuyorum ellerim ve ayaklarim balon gibi sisiyor
(970 puan)
Ayakları  anladım da eller niye o kadar şişiyor ki?

İlgili sorular

649,952 soru

3,423,165 cevap

4,255,033 yorum

183,694 üye

...