0 oy
1,069 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (120 puan)
Slm arkadaslar 24. Haftalik hamileyim ve 10 kilo aldim sizce normal mi, 68 kiloydum Son adet tarihimde ve suan 78 kiloyum, ilk doktor randevumda 69,5 kilo ciktim vücudumda su topluyor, sizce doguma kadar daha ne kadar alirim ?
Gebelik haftası 24

17 Cevap

0 oy
(1,346 puan)
67 ile hamile kaldım 85 kilo ile dogumr yaptım 19 kilo almışım ve 37 haftada doğum yaptım senin ki biraz hızlı olmuş canım hamur işi şekerli şeyler tüketme meyvede aldirir
(120 puan)
Haklisin, bide evde durmaya aliskin biri degildim, hamilelik öncesi iki is de calisiyordum sürekli evde durmak insana yediriyor, Hamur isi fazla yemiyorum ama tatli ve meyve dikkat ederim ins, cok sagol.
-Reklam-
0 oy
(859 puan)
İlaç içiyorsanız.onlara da bağlıdır diye düşünüyorum bende 14 haftamdayim ve şuana kadar 500 gram almışım 
(361 puan)
İlk üç ayda ben hiç kilo almadım hatta aksine verdim. Ama sonra bir almaya başlıyorsunuz ki. Çok kilo almak istemeyen diyetisyen eşliğinde yürütsün bence hamileliğini..
(120 puan)
Masallah canim, sanslisin o zaman, keske bende verebilseydim baslarda, ben hep aldim hic vermeden.
(361 puan)
Merak etme ben de o arayı son aylarda kapadım :) pandemi de zaten kilo almıştım üstüne bir de hamilelikte aldım. Artık doğumdan sonra direk diyetisyen ve sporla hazır da emzirirken kiloları atacağım. Benim bir tanıdığım şuan hamile kalmadan önceki halinden daha zayıf. Biz de yapabiliriz neden olmasın. Şimdi bebeğini düşün kendini düşün. Ama işte hamur işine abur cubura çok düşmemek gerek :)
(120 puan)
Ins canim zaten bu hamur isi bide tatli seyler sisiriyor insani, artik dikkat edecegim yediklerime baska care yok, bebegin sagligi herseyden önemli o iyi olsunda.
(859 puan)
Şöyle birşey var ben hiç kusma falan yaşamadım kusma yaşayan insanların kilo vermesi normal ama ben hiç kusmadim üstüne fazla kilo almadım ilk 3 ay hareket dahi edemedim düşük tehlikem var diye yinede kilo almadım tamam çoğu kişiye göre normal ilk ay almamak ama benim hiç hareketim yoktu çoğu insan hareket etmeyince bile kilo alıyor doktor şuan OMEGA 3 verdi büyük ihtimalle bu ay artık kilo almaya baslayanilirim sicakta insanın canı bişey de istemiyor
0 oy
(133 puan)
Ben 29 haftayim 8 kilo aldım sanki biraz hızlı mı gifiyosun :))
(120 puan)
Nasil vercem bu kilolari bazilari veriyor ya hamileyken, yada hizli kilo alimini nasil durdurcam, siz ne güzel az almissiniz
(28 puan)
Benimde 28+1 haftam 4 kilo almışım
(120 puan)
Ne güzel canim hic kilo almamissin sen, calisiyor musun ? Ben sizlere hayran kaliyorum böyle almayanlara bünye meselesi sanirim yada hamilelikte calisanlar mi az kilo aliyor diyorum.
(28 puan)
Çalışıyorum canım tüm gün hem de
(120 puan)
Keske bende calissaydim, hemsireyim ve ögrendigim an bebegi calisma yasagi aldim coronadan dolayi bi yandanda, yillarca 2 is de calisip birden evde kalmak hareketde yok aldirdi bu kilolari.
0 oy
(923 puan)
çok zayıf başlamadığıniz için hamileliğe su anda aldığınız kilo fazla tabi ki genelde sizin kilonuzda olan hamilelere hamilelik boyunca 11 kilo almaları tavsiye ediliyor sizi rahatsiz ediyorsa fazla kilo almanızın nedenlerini arastirabilir ona göre önlem alabilirsiniz
(120 puan)
Son 3 ayda kac kilo aliniyor ? kilo alimi hic durmuyor mu, bazilari en cok 2. Trimester de kilo alimi oluyor diyorlar dogru mu ?
(923 puan)
Benim de hamilelik öncesi boy 167 kilo 64tu su anda 69 um 37. Haftadayim iştahım açılmadı benim yediklerim de kilo yapmadı ondan diye düşünüyorum, sizde ödem vs olmuş olabilir hareketsizlikten vitamin ilaçlarından vs olmuş olabilir kendi yeme alışkanlıklarınızı bunyenizi bildiğiniz için siz daha iyi tahmin edersiniz kilo artisinizin nedenini.kontrol altına alabilirsiniz yuruyuslerle bol suyla protein ağırlıklı beslenmeyle daha çok uzun bir süre var önünüzde inşallah :)
(923 puan)
Aynen benim en çok sizin haftalarinizda yani 2. Trimesterda iştahım açıktı benim toplam aldığım kilo şu ana kadar 5 kilo benim iştahım açılmadığı için bilemiyorum şu anda alır mıyım ama dediğiniz gibi en çok son dönem alınıyor diyorlar yine de dikkatli olunursa ben çok alınacağını düşünmüyorum
(120 puan)
Siz hic almamissiniz zaten gayet iyi cok az kilo, sanmiyorum dahada alcaginizi doguma bise kalmamis zaten ne güzel, darisi bize ins dahada fazla almazsam iyi .
(923 puan)
Sağ ol canım bunyen uygunsa dikkat ettikten sonra almazsın inşallah dengelemek lazım bir gün fazla kacirdin diyelim 2 gün sağlıklı beslenirsin dengelenir
0 oy
(1 puan)
yeniden gösterildi
Canim bende 29+5 haftalik hamileyim 6 kilo aldım 61 ile hamile kaldım su an 67 yim bebegim de 1 kilo 500 gram
(120 puan)
Masallah canim, aldigin kilolar sadece bebege yaramis ne güzel, dikkat ettigin seyler var mi yemek konusunda nasil formunuzu koruyorsunuz, spor mu yapiyorsunuz ?
(1 puan)
Sağol Canım Spor yapmıyorum Hep Evdeyim Yediklerime Dikkat ediyorum Cok fazla yemiyorum Bol su içiyorum sabah kahvaltısı akşam yemegi yiyorum sadece öğlen de abur cuburla geçiyor
(120 puan)
Ben suyu Zar zor iciyorum kendimi zorluyorum, daha cok yeme isinde dikkat etcem o zaman ve geceleri yemicem. Aksam saat 22de yedigim oluyor.
(1 puan)
Su cok iyi günde 2 litre icmen lazim bebek için Geceleri yemek de kilo yapıyor özellikle yiyip üstüne yatmak ben aksam 21 den sonra yemiyorum mide yanmam cok olduğu için yiyemiyorum malesef
(120 puan)
Ben yemeyim dedikce bizimki sanki hamile aksam aksam yemek yapiyor sonra sende ye diyor benden cok esim kilo aldi zaten masallah, kendimi suya zorlicam daha cok su iciym yemegi azaltiym, siz kacinci haftadasiniz ? Benim hic bulanti kusma olmadi daha migde yanmasida yok simdilik.
0 oy
(364 puan)

Bende 24+5 haftadayım bende almışım 10 kilo son haftalara doğru daha çok alıcaz dikkat etmek lazım Allah sonumuzu hayretsin inşallah :)

(120 puan)
Sagol canim dogumdan hamilelikten cok korkuyorum ben ilk hamileligim ve kalcamda 2 demir 8 vida var, 13 yil gecti kazadan bu yana, büyük ihtimal sezeryan olur saniyorum.
(364 puan)
Çok geçmiş olsun canım... Sanki riske atmaz doktor sezeryan yapabilir sağlıkla alırsın inşallah kucağına... Stres yapma kendine rabii yesir oku bol bol Rabbim kolaylaştırsın inşallah
(120 puan)
Sagol canim Allah ragzi olsun, hatim indiriyorum allahim saglikli ve hayirli evlat versin diye tüm hamilelerimiz icinde, persembe leri yasin okuyorum herzaman. Kalcamdan isde kilo aldim mi sikinti olcak diye korkuyorum, cogu bana kalcan kirik cocugun olmaz diyordu, ondan yas 34 olcak bu sene daha ilk cocugum olcak.
(364 puan)
Hayırlısı böyleymiş demek en iyisi canım... hakkında hayırlısı olsun... Milleti kafana takma Allah ol dedikten sonra olamayacak şey yok... Unutma Rabbim nasib etmeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz okuduğun Kuran'ı Kerim i Allah Kabul etsin inşallah ☺️
(120 puan)
Amin canim cok sagol, bende diyorum allahin mucizesi bize bi hediyesi bu, hep hayalimdi ve ilk defa anne olcam gecde olsa, hergün sükrediyorum.
0 oy
(165 puan)
33. Haftamdayim 16 kilo aldim  ve inanin oyle cok yemiyorum.hamilelik oncesi zayiftim su an 65 kiloyum. Bence bunye meselesi birazda kilo almak. Benden cok daha fazla yiyen gebe arkadaslarim var onlar daha az aldilar,bence cok takmayin
(120 puan)
Sizin kilonuz tam normal ideal haftaniza göre, ablam ve kiz kardesim ilk hamileliklerinde 30 kilo almislar öyle olcam diye korkuyorum bazen, ama yolu yariladik sanmiyorum o kadar aliym.
0 oy
(59 puan)
27 haftaligim bende 62 ile hamile kaldim su an 70 kiloyum. Yediklerine dikkat et canim ben gecen 1 haftada tatildeydim ne bulduysam yedim 2 kilo birden almisim 1 haftada :)
(120 puan)
Senin kilon iyi canim haftana göre yine, ben cok dikkat etmem lazim, bide son bi kac gündür geceleri hep uyaniyorum sonra biseyler yiyorum uyku tutmuyor bide bas agrisi oluyor ara ara. Genelde gec saatde de yemek yiyorum ondan mi aceba.
0 oy
(374 puan)
Canım biraz fazla almışsın gibi malesef. Ben 20 haftadan sonra kilo olmaya baslamama rağmen şuan 31 haftalık 15 kilo aldım bile. Gebelik ilerledikçe daha çok alınıyor. Hızlı aldığım için doktorum diyetisyene yönlendirdi şimdi diyetisyenle devam ediyoruz. Sende dikkat et derim. 
(374 puan)
Yani sen bilirsin gidebilirsin hem emin ol verdiği listeye uyunca daha saatinde sağlıklı ve bebeğe yarayacak şeyler yiyosun. Bende 66 kiloyla hamile kaldım 82 kiloya çıktım şuan 81 düştüm bebek de gayet sağlıklı.
(120 puan)
Sen kacinci haftadasin canim simdi, sende bi faydasi oldu mu ?
(374 puan)
31+1 şuan. 1 hafta oldu diyetisyene başlayalı. 1 kilo verdim. Diyetisyen de zaten dedi listeye uyarsan daha fazla almazsın hatta birkaç kilo verirsin bile diye. Gayette sağlıklı bir listem var. Hiç bişey den kısmadı. İnan normalde bu kadar çok şey yemiyodum. Ama kalorili yiyormusum demekki :)
(120 puan)
Masallah canim ne güzel verebilmissin, demek faydasi oluyor.
(374 puan)
Valla ben olduğuna inanıyorum etimi tavuğumu sebzemi salatami yiyorum. Her öğünde yoğurt veya ayran mutlaka var. Aralarda süt meyve kuruyemiş var. Diyetisyenle görüşmeden önce bu kadar şey yiyip sağlıklı beslenmiyodum gerçekten.
0 oy
(17 puan)
Canım bende 70 ile hamile kaldım 67 ye düştüm şimdi tam 80 kiloyum. 38+3 üncü haftadayim. Yalniz son 3 kiloyu son 3 haftada aldım. Son haftalar çok çabuk aliniyormus kilo inanmıyordum ama gerçekten öyle oldu. Tavsiyem biraz dikkat et tabiki aç bırakma kendini. Ama son bir ay ozellikle nasıl aldığını anlamıyorsun. İştahım da aynı ama bebeğim de bir haftada 600 gram almış mesela şaşırdım. Bu hafta 4 kiloyu geçerse sezeryana alacak. İlk gebeligim normal olsun istiyordum çok. 
(17 puan)
Aynen canım 13 almadım toplam 10 aldım fakat 3 unu son haftalarda aldım. Sana tavsiyem ekmeği bırak özellikle akşam yemeğinde. Zaten bundan sonra mide yanmalarin başlar o kadar yiyemezsin. İnşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına. Emzirince gidiyor diyorlar. Takma kafana o kadar
(17 puan)
Maşallah ne güzel ya. Bende çok istiyorum normal doğum ama çatı muayenesi de yapılmadi henüz . Doktor kafası büyük diyor. Bidaha bakarız riske atamayiz çok disikin olur dedi. O yüzden bende zorlamicam hangisi hayirlisiysa o olur inşallah .
(120 puan)
Tamam canim zaten bu aksam yemeleri beni böyle yapti bide az su icmem bacaklarim hafiften ödemde topluyor oda var, ins istahim azalir migde yanması olursa dedigin gibi az yerim belki ins.
(17 puan)
Aynen su çok önemli. Ben günde en az 2 litre su içtim yaz kış farketmedi. Tam sıcak zamanlar zorla kendini su iç. Bir de akşamları bir tane sade soda iç çok faydasını görürsün kabız olmamaya çalış . O da kilo alımını etkiliyor
(120 puan)
Kabizlikta oluyor evet, sicakda hamilelikte zor oluyor, allahim kolaylik versin bizlere, 2 litre icin cabalicam acikdikca su icmeyi denicem.
0 oy
(532 puan)
Bende 22 .haftamdayim 2_2.5 kilo arasi aldim dikkat ediorum acikcasi canim abartiya kacmamaya calisiorum 
0 oy
(675 puan)
Çok almışsın bencede canım bı diyetisyenle iletişime geç hemen Allah korusun gebelik zehirlenmesi olur. 

Ben 89 ile hamile kaldım 28 haftalık hamileyim 88 kgyim
(120 puan)
Sen hic almamissin vermissen ne güzel, haklisin ben bi diyetisyene gitsem iyi olabilir normal degil bu bendeki asiri kilo alimi.
0 oy
(1,188 puan)
valla ben 28+5 haftalık hamıleyım 12  kılo aldım degısıyor 66yla hamıle kaldım su an 78 kıloyum . 24 haftalıkken 10 kılo almıstım dıye hatrlıyorum. dr um kızıyor ama oyle abartı bısey de yemıyorum cok fazla bellı de degıl kılom . ama dr 80 ı gecmıceksın dıyor
(120 puan)
Sende 10 kilo almissin demek ben gibi, aceba bu vitamin haplari mi kilo yapiyor ki sen kullaniyor musun ? Son 4 haftada iyi 2 kilo almissin, ins bende daha fazla almam hemen hemen ayni sayiliriz. Ben bide bu corona cikali 6 kilo öyle aldim onun üstüne hamile kaldim ya o cok kötü oldu.
(1,188 puan)
kullanıyoroum vıtamın evet. tatlı cok canım  ıstyor onuda kararında yemege calısıyorum. ama cok hıslı alıyorum kılo ya . bence doguma 85 90 la gırerım herkes oyle dıyor
(120 puan)
Bu gidisle bende öyle olcam aynen, bi bu kadar daha alirsam 90 olurum o kesin. Ben simdiden 78 kiloyum zaten. Bu vitaminler de yapiyor kilo.
0 oy
(25 puan)
20 haftalikken 10 kilo aldım 41 haftalikken doğum yaptım toplam 24 kilo aldım kızım 6 aylıkken 68 kiloyum 1 yaşında 55 kiloyum zerre umurunuzda olmasın
(120 puan)
Canim sen sonradan cok almamissin ilk baslarda birden almissin ayni ben gibi yani kilo alimi duruyor mu yoksa belli bi zaman? Yani 20. Haftadan sonra normal almissin. Kilo verilir elbet haklisin cok takmican ama benim kalcadan yana sorun oldugu icin biraz zor.
(1,188 puan)
aman saglıklı olsunlarda kuzum napalım verırırz bı sekılde bence yıne ıyıyız 30 35 kılo alanlar var
(120 puan)
Aynen ablam ve kiz kardesim gibi, onlarda ilkde öyle aldilar sonra ikincide normal aldilar 20 kilo felan, ins o kadar olmayiz tabi.
0 oy
(18 puan)
Bende 23+2 yim ben 59 hamile kaldım şimdi ise 65 kilodayım doktorum herşeyin normal dedi bebekte sende iyisin dedi :) çok şükür  
(120 puan)
Ne mutlu cok sevindim adina canim, az almissin ben 10 kilo aldim valla morelim bozuluyor, ins durur kilo alimim biraz.
(18 puan)
Teşekkür ederim canım morelini hiç bozma bebek saglıgı yerindeyse kilonun önemi yok saglıklı kucaklarımıza alalım gerisi yerine illaki gelir
(120 puan)
Aynen cok sagol morel oldu biraz, tek bebeklerimiz saglikli olsun baska sey istemiyorum tabi, dikkat edecez kendimizede bi sekil.
0 oy
(149 puan)
Ben ilk gebeligimde 22 kilo 2.gebeligimde 20 kilo almıştım şimdi 3. Ye hamileyim 2.gebeligimden aldığım son 5 kilo veremeden supriz bı s kilde  Hamile olduğumu öğrendim bakalım bebisler sağlıklı olsunlar da kilo bu alınır da verilirde
(120 puan)
Aynen canim haklisin, katiliyorum. Sen normal almissin ins bizimde o kadar olurda fazlasi olmaz. Simdiden 10 kilo aldim.
0 oy
(1,280 puan)
BiraZ fazla canim 30dan sonra daha hizli kilo alimi oluyor malesef ekmek makarna pilav tatli hamurişi yeme aralarda çok acikirsan karpuz ye akşam 5den sonra kesinlikle yemek yeme çok acikirsan 1 bardak süt yada ayran iç ayranda tok tutuyor 31 haftalik hamileyim 4 kilo aldim bu şekilde dikkat ederek. Sonra

dan vermek zor oluyor ben almadim ama bebişimin kilosu önde gidiyor ona yariyor önemli olanda bu zaten.
(120 puan)
Cok sagol canim ya Allah ragzi olsun, denicem bu tavsiyeni ins. Veremesem bile bu fazla alimim dursun yine yeter onada ragziyim.
(1,280 puan)
InşALLAH  canım  ❤
(120 puan)
Cok sagol ❤
(120 puan)
Sagol canim verdigin bilgi icin 700g vermisim 2 günde ise yariyor 2 hafta önceki kilomdayim yine
(1,280 puan)
Çok sevindim zaten insana kilo yapan geç saate yemek :))

İlgili bir soru bulunamadı

651,106 soru

3,427,635 cevap

4,260,195 yorum

184,028 üye

...