0 oy
524 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (1 puan)
Merhaba,

18. Haftada Üçlü tarama testinde down sendromu düşük risk sınırında oldugu için detayli ultrason yaptirdim. Sonucunda sağlıklı ancak kalpte ufak beyaz bi leke oldugu %1 de olsa ihtimalin olabilecegi söylendi. Kesin için ayrıntılı sivi alınarak test yapılması gerektiği söylendi. Gerek var mi dediğimde down sendromluda olsa dogurmayi göze alabilecek miyim diye soruldu? Daha önce bu tarz bir durumla karşılaşan var mi? Acikcasi iyi düşünmek istiyorum ancak yaklaşım şüpheye düşürüyor.
Gebelik haftası 18

2 Cevap

0 oy
(1,038 puan)
Benim 2li testim temizdi 3lu test yüksek riskli cikmisti ultrasonda bagirsaklarinda hafif bir parlaklik olduğunu soylediler down sendromlu bebeklerde de görülebilirmis bu durum normal bebeklerde de varmis. Doktor ben hasta olduğunu düşünmüyorum ama sonuc yuksek riskli çıktığı icin amniyosentez yapabiliriz isterseniz dedi. Bizde aldirmayi dusunmesekte hasta olup olmadığını öğrenmek istedik. Amniyosentez riskli bir islem diye bildiğim icin doktora sordum bircok defa yaptim hicbir sorun yasamadik %1 lik bir risk var o da nadir görülüyo dedi bizde yaptirdik iyikide yaptirmisiz sorunsuz bir islem oldu ve sonuclarda temiz çıktı. Allah kimseye yasatmasin böyle bi durumu cok zormus gerçekten. Burda herkes ahkam kesiyo amniyosentez yaptiranlara karşı aldircakmisin da yaptırıyorsun diye hickimseyi ilgilendiren bisey degil bu herkesin kendi karari bu yüzden kimsenin seni üzmesine izin verme canim aldirmakta senin kararin aldirmamakta bunu kimsenin yargilamaya hakki yok asla. Umarim biraz olsun bilgilendirebilmisimdir seni merak ettigin baska bisey varsa sorabilirsin.
(1 puan)
Cok tesekkur ederim:) şimdiden size hayırlı olsun
(1,038 puan)
Sagol canim. Senin riskin düşükmus hic takma kafana icini ferah tut. Allah hayirli haberler almayi nasip etsin insallah.
-Reklam-
0 oy
(316 puan)
3lu taramada değerlerin ne kadardı.ne kadar bir risk vardi hem bazı bebeklerde kalpte beyaz leke oluyor o yuzden sikinti yapma istersen amniyosentez yatırabilirsin...ama değerlerini öğrenmek istiyorum ne kadar bir risk vardi..tarama testinde..
(1 puan)
1:1080 olarak risk görünüyordu.
(316 puan)
Oo riskin cok düşük bence o beyaz lekece duzenli kontrole git gecer o hastalik belirtisi mi oluyor ya bu doktorlar kendilerini riske atmak istemiyorlar yoksa onlarda hic birseyin olmadığını biliyorlar ...rabim tüm hamile şuan bebek bekliyen her kezin bebeğini saglikla kucagina vermeyi nasip etsinn...
(549 puan)
Benim de ikili taramam da 1.114 çıktı düşük risk mi ? Dr USG de sorun olmadığıni soyeldi ama

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 1,284 göst.
25 Mayıs 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Dilara3075 (763 puan) sordu
0 oy
7 cevap 1,863 göst.
0 oy
3 cevap 1,120 göst.

649,881 soru

3,422,917 cevap

4,254,773 yorum

183,679 üye

...