0 oy
196 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (33 puan)
Hanımlar merhaba 4 yasinda bir kizim var. Simdi 2. Gebeligim 24. Haftamdayim bugun detaylı ultrasona girdim ve ultrasonu yapan doktor servikal yetmezlik teshisi koydu. İlk bebekte serklaj mi yapıldı dedi yoo gayet hersey normal bi biçimde ben kızımı 39. Haftada sezaryen dogurdum. Sizce yanlış teşhis koymus olabilir mi kadin doğum doktorum da böyle biseyi görse soylemez miydi? Başına gelen bilgi vermek isteyen varsa cevaplarınızı beklerim. Herkese mutlu gebelikler.
Gebelik haftası 24

2 Cevap

0 oy
(109 puan)
Ne kadarmış ki kaç mm olduğunu söylemedi mi direk servikal yetmezlik mi dedi?
(33 puan)
Hayir yazmıyor verilen kağıtta. Servikal yetmezlik ile uyumlu olabilecek us bulguları diye yazıyor. Kendi kadin doğum doktorum da tatilde 1 hafta bekleyeceğim sormk için.
(109 puan)
Benim de başıma öyle geldi cok kafama taktım detaylı ultrasonda 35 mm servikal takibi önerilir gibi birşey yazmıştı perinatoloji doktoru internetten araştırdığımda o haftalarda 40 olması gerekiyormuş sonra kendi doktoruma sordum hiç bir problem yok demişti bana bence çok kafanıza takmayın önemli bir durum olsaydı hemen müdahale edilirdi yine kendinizi yormayin dikkatli olun bir hafta sonra doktorunuza danışınız
(33 puan)
Kesinlikle katılıyorum. Neye göre bakiyorlar anlamıyorum suan içim içimi yiyor. Kendi kadin doğum doktorum en başta herseye bakti tabii ki keseye bebege rahime oyle bisey olsaydı basta teshisi koyup soylemez miydi. Ben cok hareketli bi gebelik yaşadım bu zamana kadar kizim var peşinden koşmakla gecti. Girdiğim için pişman oldum detayliya. Girmeyenlere cok hak veriyorum suan.
-Reklam-
0 oy
(395 puan)
Rahim ağzı uzunluğu bı anda kısalıp uzayan birşey bende 20 haftada kısalık olduğundan dolayı serklaj oldum dikkat et kendine sürekli dinlen yat canım 
(33 puan)
Kadin dogumcuma 1 hafta önce muayene oldum . Sonrasinda detaylı istersen randevu alıp girebilirsin dedi.  Cok bi zaman geçmiş değil.
(1,617 puan)
bir hafta içinde de çok kısalabiliyor. 35-40 mm normal zaten. 25mm altı da yüksek riskli kabul edilip serklaj atılıyor. siz kaç mm olduğunu bir öğrenmeye çalışın. ama çok ciddi bir kısalma olsa söylerdi sanırım.
(33 puan)
Evet ben de böyle sanıyorum ciddi bi kisalma olsa kesinlikle yatış falan verirdi.  Sadece doktorunla görüş dedi.
(395 puan)
Evet bir haftada çok çabuk kisalan birşey bende 27 mm ile serklaj oldum ilk gebeliğim 32 haftada oldu diye önlem amaçlı atıldı
(33 puan)
Cok teşekkür ederim haftaya doktorumla görüşeceğim
 Insallah hersey yolunda gider

651,769 soru

3,430,283 cevap

4,262,909 yorum

184,215 üye

...