0 oy
332 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (864 puan)

Kızlar rahim ağzı uzunluğu kisalmasin diye doktor progestan verdi fitil olarak kullan dedi ama ben fitil olarak kullanamıyorum ağızdan alsam yine de etkisini gösterir mi?

4 Cevap

0 oy
(994 puan)

Gösterir canım agızdan alınınca yan etkileri oluyor o yüzden doktorun öyle demiştir bi sorun olmaz sen agızdan al

(864 puan)
Sağol canım ben de terddut ettim kullanmayinca
-Reklam-
0 oy
(1,697 puan)

Doktorun tavsiye ettigi sekilde kullan canim ben agiz yoluya almistim ama doktorum oyle söylediği icin bence doktoru dinlemelisin

(864 puan)
Ne yaptıysam öyle alamadım canım ben de hiç almamaktansa ağız yoluyla alayım dedim olmadı doktorumu arayıp sorarim
0 oy
(196 puan)

Ben ağızdan aldım hep, hala da öyle alıyorum canım. Her iki şekilde de kullanılabilir. Ama saatine özen göster mutlaka. Düzenli kullan. 

(831 puan)
Bende agizdan aliyorm bas donmesi ve uyku yapiyo bu nasil biseymis yahu
(864 puan)
Bende hiçbir şey yapmiyo bünye meselesi canım ilk başta düşük tehlikesi vardı 5. Haftadan 20. Haftaya kadar ağızdan kullandım şimdi ilk defa alttan kullan dedi
(196 puan)
Ben 200mg 4 defa alıyorum günde, onun haricinde ventolin ve adalatta kullanıyorum. Erken doğumu önlesin diye. Baş dönmesi çok nadir oluyo ama uykuya eğilim veriyor biraz evet. Fakat bebişlrrimin iyiliği için kullanıyrum
(864 puan)
İnşaallah zamanında sağlıcakla kucağımıza alırız canım
(196 puan)
Aminnn inşallah
0 oy
(271 puan)

Alttan daha etkili. Ayrica agizdan alimi tansiyon dusuklugu yapiyo halsiz kalirsin.

Ayrica rahim agzi kisaligin varsa ilave olarak haftalik progesterpn iceren igne var epey etkili onuda yazsin doktorun. Adi pruloton depot igne Bendede ayni sorun var.

Doktorum pruloton depot igne, progesteron jel, antibiyotik, magnezyum ve adalat crono verdi.

4 haftadır ayni boyda kaldi sukur.

Magnezyum 365mg gunde 2 defa iciyorum. Kramplari önluyo.

(271 puan)
26mm civari azda hunilesme vardi.
Progesteron jeli bende gunde 1 defa aliyorum.
Sen pruloton depot igneyide sor canim. Haftada 1 kere kalcadan yapiliyor.
25 haftaligim. Benimki bastan beri 30mm(3cm) idi sonra 20. Haftada birden yarım cm  kısaldı 26mm civarinda suan.
Sürekli yat canim sadece yemege ve wc ye kalk. Haftada 1 banyo yap ve oturarak ılik suyla cabucak al. Ben bunlari uyguluyorum. Birde en onemlisi gunde 3litre su aşagisina düsme sakin. Rahim kasilmalarini onluyor.
(271 puan)
Ayrica nar ve hurma yeme. Hamurlu seylerde yeme protein alki bebek kilo alsin erken dogsada yasama sansini arttirmamiz lazim. İnsallah zamaninda aliriz kucagimiza.
Gün icindr bazen poponun altini yükselt ve sola dönerek yat bebegin baskisini azaltirsin böylece
(864 puan)
Ben prulotonu 5. Haftadan 20. Haftaya kadar kullandım canım ama düşük tehlikesi için kullandım 20. Haftada bıraktık benim rahim uzunluğu bi ara 25 mm di hiçbir şey kullanmadan kendi kendine 31 e çıktı bir ay sonra 27 mm ye düştü şu an 27 mm doktor 25 in altı olursa risk dedi ama kisalmamasi için uğraşalım böyle kalırsa problem yok dedi ama çalışmana bi engel yok dedi öğretmenlik yapıyorum suyu az iciyodum ben suyu çok içmek de mi fayda ediyor?o zaman suyu da çok iceyim
(271 puan)
Evet canim suyu iç bi kac profa sorduk su cok önemli gunde en az 3lt ve ben eskiden az icerdim faydasini gordum. Zaten enfeksiyonda kisaltabiliyor. Bol su onemli onun icin. Idrar testindr enfeksiyon cikmasada rahimde olabilirmis. Onun icinde antibiyotik verdi. Bence cok ayakta durma ya rapor verseydi keşke. Ayakta durmak asagiya baskiyi arttiriyor cok oturmakta öyle. Bende calisiyorum ama heyet raporu verdi doguma kadar yatacan dedi.
Tıp fakultesine falanda bi git. Ozeldekiler pek rapor vermiyor. Benim doktor hem tipta hemde ozel yeri var. Tip fakultesinden heyet raporu cikartiyor bana.
25mm alt sinir zaten. Eger 20mm altina düsersede mecburen dikiş atiyilar oda zaten ayri bi sıķinti.
Senin muhtemelen enfesiyon kaynakli bi uzayip bi kisalmasin buna isaret gibi. Gebeler icin antibiyotik hap ve vajinal krem var keşke verseymis. Bence  bi perinatolaga git tip fakultelerinde oluyor genelde.
(864 puan)
Tamam canım ilgin için çok teşekkür ederim inşaallah kisalmaz da zamanında sağ saglim bebislerimizi kucağımıza alırız

İlgili bir soru bulunamadı

654,077 soru

3,439,258 cevap

4,272,792 yorum

184,816 üye

...