0 oy
341 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (767 puan)
Merhabalar.  Bugün idrar testi verdim doktor protein kacagindan ve sebep olabilecegi durumlardan bahsetti. Tek kullanımlık iki doz ilaç verdi. Tansiyon problemim yok ama düzenli takip istedi. Böyle bir durum yaşayan var mı.

5 Cevap

0 oy
(110 puan)
Tansiyon yoksa çok sıkıntı etmiyor benim doktorum da. Hamileliğimin başından beri arada çıkıyor, arada normale dönüyor. İdrar yolu enfeksiyonum oluyordu benim sık sık. O yapıyordur dedi. Ben de tek dozluk antibiyotik kullandım. Bol su içerek dengede tutmaya çalışıyorum. 
(767 puan)
Suyu bol bol içiyorum.  İnşallah benimkide o ara ara gelen gidenlerdendir. Tansiyon olmamasına rağmen doktor beni çok korkuttu perinatolojiye git o baksın dedi siz şimdi böyle deyince biraz rahatladım.  Bende tek kullanımlık ilaçtan sonra bir bakayım duruma göre. Teşekürler bu arada :-)
(110 puan)
Rica ederim, sağlıkla gelsin inşallah yavru
-Reklam-
0 oy
(7 puan)
24 saatlik idrar testi mi verdiniz? Sonucunuz kaç çıktı acaba
0 oy
(96 puan)
Canım tek seferlik idrar testinde net olmuyor enfeksyonda varsa bende suan gebelik zehirlenmesi var 24 saatlik idrar topladım normalde  300 olması gereken değer 660 çıktı ve orta riskli dedi doktorum tuzu tamamen kestim 30 haftalıkken tanı koyuldu 33 olduk şuan tansiyonumda bir sorun olmadı şükür ödemlerim vardı azaldı sende tuz yememeye ve tansiyonuna dikkat et insallah ilerlemez kaç haftalıksınız? 
(767 puan)
36  haftalık tuz yok bende gebeliğin başından bu yana tansiyon problemim var ama yüksek değil tamtersi çok düşük bir tansiyon. Artık tetikte bekliyoruz 13 üstü görürsek alırız dedi.
(96 puan)
Anladım canım insallah sağ sağlik kucağımıza alırız bebeklerimizi benim 36 haftda doğum olucak
0 oy
(52 puan)
Canim bende de pozitif çıktı sonra 24 saat idrar biriktirip oyle test yaptı biraz yüksek çıktı yine hiç ilaç kullanmadan kendiliğinden geçti 
(767 puan)
Bu postumdan sonra her hafta çıktı canım. Geçmiyor tek iy i yanı tansiyon yok tetikte bekliyoruz bizde ;)
(52 puan)
Benim öyle olmadı canim ya 1 ay sonra yaptığım negatif çıktı direk ama doktor eğer tansiyon yoksa bisey olmaz allahin izniyle dedi ama çok yüksekse bilemem. Bide baska bi doktora daha görüşmüştüm hamilelerde pozitif çıkabiliyor gebelikten dolayı demişti ama çık yüksek olmadığı sürece normal demisti
(767 puan)
Evet benim başka bir problemim vardı böbreklerim de onunla alakliymis canım o sebep oluyormuş.  Bende gebeligimde öğrenmiş oldum benimkisi her hamilenin kaçağındn değilmiş ;) anormalligim burda da karşıma çıktı ;)
0 oy
(60 puan)
Ben protein kaçağı hastalığı olan nefrotik sendrom hastasıyım. Gebelikten önce 1.500 mg di hamilelikte şuan 27. Haftadayim 6.500 grama çıktı yani bir hayli yüksek hatta kortizon ilaçları kullanıyorum . Tansiyon problemi olmadığı müddetçe çok önemli değil. Siz yine tansiyon takibi yapın çünkü hiç belirti olmadan çıkabiliyor. Kafanıza takmayın sizinki çok az bir protein kaçağı :) 
(767 puan)
Az bir şey değilmis ben de bilmiyordum gebe kalana kadar ;)  benim de böbreklerim sıkıntılı idi bekarken filan çok umursamamistim ;) birde kanım ile alakalı başka bir rahatsizligim var ikisi bir tepkime yapıyormuş 36 haftalık benim tetikteyiz bekliyoruz artık ;)
(200 puan)
Tansiyon ilacı kullanıyor musun kortizon hapları tansiyonu çıkarıyor bende cilt rahatsızlığı nedeniyle kortizon kullanıyorum şekeri tansiyonu çıkarır dedi doktor çok şükür daha çıkmadı
(767 puan)
Tansiyonum cokdusuk yani okadar düşük ki anlatamam ;) oyuzden tansiyona gerek duymadı doktor tansiyon sorunu olmadığı için bende başka birşey kullanmıyorum şimdilik ama 12-13 bile görürsek artık biran önce alırız dedi  ;) aman tansiyona dikkat et canım sende bunu ilk attigimda vücudumdaki hastalıktan bihabermisim aslında o aralar baya sıkıntım olduydu şu an da biraz daha iyiyim ;)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 79 göst.
0 oy
2 cevap 74 göst.
22 Nisan Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Yrdsn (253 puan) sordu
0 oy
4 cevap 117 göst.
13 Şubat Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Feruzan (39 puan) sordu

651,655 soru

3,429,874 cevap

4,262,494 yorum

184,178 üye

...