0 oy
1,394 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (970 puan)
Kızlar merhaba,

Sondan bir önceki kontrolümde tiroid değerim yüksek çıktığı için doktorum endokrinoloji bölümüne yönlendirdi tiroid ilacına başladım. İlaca başladığımda 1 hafta sonraki kontrolümde ben 300 gr aldım bebeğim 100 gr almıştı. Yarın yine kontrolüm var 1 haftada ben 100 gr almışım sadece bebeğim hiç aldı mı bilmiyorum. İlacın yan etkilerinde kilo kaybı yazıyor. 37+4 oldum. 

Bu ilacı kullanıp bebeği normal kilo almaya devam eden var mı? Son haftalarda bebeğimin kilo alımının yavaşlaması moralimi bozdu. Şu an 2700 kilosu. 
Gebelik haftası 37+4

16 Cevap

0 oy
(166 puan)
Ben hamilelik öncesinde kullanıyordum canım 33+6 hastalığım hala kullanıyorum böyle bir etkisini görmedim 
(970 puan)
Biz 37+4üz canım. Sabahları yumurta peynir ve fıstık ezmesi yedim. Yanına sen istediğini ekle ama bunlar olsun menünde. Her gün muhakkak ev yoğurdu yedim 1 2 kase. Bu hafta 2 gün yeşil mercimek salatası yaptım dolu dolu yedim doktorum önermişti bol protein var sana kilo aldırmaz bebeği besler demişti. 2 gün tavuklu yemek yedim. 1 gün köfteli yemek yedim. 2 gün de sebze yedim taze fasülye falan. Et, tavukta ve baklagillerde güzel protein var canım. Bir de yoğurt ve peynirde. Meyve olarak da karpuz ve muz yedim. Tabii başka şeyler de yedim ama bunlar bebeğe kilo aldıranlar. 34 haftalıkken biz de 2260 gramdı. Bence de gayet güzel bebeğinin kilosu.sen kaç kilo aldın toplamda?
(166 puan)
Ayyy masallah size .. cok az kalmış ya canım. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Analı babalı büyüsün inşallah. Verdiğin bilgiler için de çok cok teşekkür ederim..
(970 puan)
Amin canım cümlemizinkini ❤️ rica ederim ne demek ne zaman istersen yazman yeter:) az kaldı artık her an bekliyoruz. Umarım pozitif doğum hikayelerimizi paylaşmak da nasip olur :)
(166 puan)
Yazmayı unutmuşum canım:) ben toplamda 5 kilo aldim. Yeni almaya başladım önce bi 5 kilo aldım sonra mide sorunu yaşadım kilo verdim şimdi tekrar almaya başlamışım..
(970 puan)
5 kilo çok iyi canım ya. İnşallah çok fazla almadan tamamlarsın bu süreci. Ben 9 kilo aldım toplamda.
-Reklam-
0 oy
(304 puan)
Bende basindan beri kullaniyorum hatta bebeğim haftasina göre gayet iyi gidiyor
(970 puan)
Benimki de 1 hafta önde gidiyordu ilaca başladığımdan beri hem ben hem bebeğim kilo alımı neredeyse durdu.
0 oy
(467 puan)
Hamileligimin ilk kan testinde bende de troit cikti 6 haftalikta  beri o ilaci kullaniyorum çok da iyi geldi dgerlerim düşüyor. Bebegin kilosu falanda olmasi gerektigi gibi ne eksik ne fazla her kntrole gttigimde kilo almis oluyo normal duzeyde. Bende almadim kilo . Ilaci her sabah yarim yarim iciyor. Duzenli olarak hic de aksatmiyorum
(970 puan)
Ben de yarım içiyorum ama haftam 37. Bu haftalarda daha hızlı alması gerekirken sadece 1 haftada 100 gram almış. Az geldi sanki. Doktor laf arasında kilo almanı engelleyebilir dedi ama aynı şey bebek için de geçerli mi emin olamadım.
0 oy
(483 puan)
50 ml kullanıyorum herhangi bir etkisini görmedi bebeğimin kilosu iyi gidiyor 24 haftalıkken 750 gramdı boyu da 32 cm idi gayet iyi demişti doktorum 
(970 puan)
Benimki de 1 hafta önden gidiyordu şimdi az kilo aldığı için normale döndü ama ya yine almazsa diye endişeliyim.
(483 puan)
Doktorunuza danışın ama trid ilacını kullanmazsanız bebegin beyin gelişimini etkiler zaten 37 haftaya kadar gelmişsiniz bence kilo almasındansa beyin gelişimi daha önemli
(970 puan)
Tabii ki öyle. 2700 de çok düşük bir kilo değil ama insan ister istemez takılıyor işte :(
0 oy
(427 puan)
Ben ilk aydan şuan 36 yim yani 9 aydır o ilacı kullanıyorum kilo kaybına dikkat etmedim önemli olan annenin kilo almaması bebeğin alması gebelikte birde ilacın etkisiyle olduğunu sanmıyorum bunu doktorunuza söyleyin daha iyi bir açıklama yapar sağlıkla gelsin inşallah 
(970 puan)
Amin inşallah. Ben de kilo alma konusuna takılmadım bebeğim alması gerekeni alsın yeter. Umarım tesadüftür :(
(427 puan)
Yok yok tesadüf siz doktorunuza söyleyin yinede
0 oy
(936 puan)
Bünyene bağlı  ama bende 2 hafta sonra 1-2 kg verirdi ve sabitledi, bebeğe yarayan şeyler daha çok muz ve kaşar peyniri 
(970 puan)
Bunları da yiyeyim bakalım nasıl bir değişiklik olacak. Yumurta mercimek peynir yoğurt meyve hepsini tüketiyorum beslenmemde sorun olmadığına neredeyse eminim çünkü ilaca başlamadan önce en başından beri böyle besleniyordum ve bebeğim 1 hafta önde gidiyordu. Beslenmem yine aynı tek fark kullandığım ilaç.
0 oy
(1,264 puan)
Hamileliğin başından beri kullanıyorum, bebek kilosuna etki etmiyor Euthyrox. Ben sıcaklardan dolayı pek iyi beslenemedim bu ara, ona rağmen bebekteki kilo alımı devam ediyor. 
(970 puan)
Benim de beslenme düzenim hiç değişmedi ama ben de bebeğim de kilo alamıyoruz. 1 haftada 100 gram almışım sadece. Çocuğum hiç almadı mı acaba :(
(1,264 puan)
Zaten en düşük mgda kullanıyormuşsunuz ve anladığım kadarıyla kullanma süreniz de çok uzun olmadı. Bu kadar güçlü yan etkileri olacağını sanmıyorum. Panik yapmayın lütfen.
(970 puan)
Tam 2 hafta oldu başlayalı. Evet en düşük dozda kullanıyorum. Yarınki kontrolde kilo sorunu yoksa rahatlayacağım :)
0 oy
(2,710 puan)
Bende kullanıyorum bende de hiç öyle bir yan etki yapmadı doktorunuzla bunu paylaşın bence 
(970 puan)
Geçenki kontrolde niye bu kadar az kilo aldım dediğimde tiroid ilacı kilo almanı yavaşlatabilir demişti ama ben almasam da bebeğim alsın onunki de yavaşlamış :( şimdi 1 haftada 100 gram almışım. Yarın kontrolüm var çocuğum ne kadar aldı o önemli benim için.
(2,710 puan)
Mutlaka danış belki dozajını azaltır yada 2 günde 1 iç der bilemiyorum
(970 puan)
Kuzum zaten en düşük dozu veriyorum dedi 12,5 içiyorum ama dediğin gibi belki gününü azaltır kesinlikle konuşacağım yarınki kontrolümde.
(2,710 puan)
Konuş bacım bencede
0 oy
(167 puan)
Kardeşim kesinlikle doktora söylemelisin bunu Benim ilk çocuğum 36 100 gram doğdu ikincisi 2 900 doğdu o kadar zayıftı ki ve sütü hiç yoktu 4 gün falan geldi çocuğu zar zor memeyi Alıştırdım Ondan sonra toparlandı ve kilo almaya başladı ilacın çok yüksek vermelerine gerek yok diyorlar bazıları çocuk kendi tiroid hormonunu üretiyor diyorlar 20 haftadan sonra bunu bir araştırmanı istiyorum Doktora da sormanı istiyorum Sen bol kaşar ceviz muz yemeye devam et En azından 3 kilo veya 3 kilo 100 gram dolsun süt konusunda da göğüs gölgeni Susam yağıyla ov süt hormonunu düşüren bir ilaç bu O yüzden sütün olmaz Ben sana deneyimlerimi anlatıyorum şu an üç gebeliğimi yaşıyorum 5 ay dayım hala 25 miligram kullanıyorum Doktorum çok iyi çıktı bu sefer her ay kontrolüne gidiyorum İnşallah bu sefer iki doğumum gibi olmaz Allah yar ve yardımcın olsun Başka bir doktora gitmeni öneriyorum
(970 puan)
Kafam çok karıştı. Doktorumla konuşacağım yarın kontrolüm var. Sütü etkilediğini bilmiyordum. O da ayrı bir stres kaynağı zaten. Ben 12,5 kullanıyorum sabahları. İştahımda sorun yok ama kilo almam durdu resmen.
0 oy
(167 puan)
Diyorlar ki tiroit hafif bir hastalık çocuğumun gelişimini sütümü iyileşme dönemi mi her şeyimi etkiledi çok yüksek dozda Tiroid ilacı verdiler bana hamileyken hiç kilo almadım Bebeğimde kilo almadı karnım küçücüktü ki normalde kocaman olması gerekiyor zaten Devlet Hastanesi'ne gidiyırdum  kilo boyunu Hiç söylemedi Tabii Cahildim hiç anlamadım başka dahiliye uzmanına da gitmedim adam habire ilacı arttırdı da arttırdı arttırdı da arttırdı Ama şu anki gittiğim devlet hastanesindeki Doktorum Her şeyime bakıp ona göre miktar yazıyor bir buçuk ay sonra gel diyor ve hala 25 miligram kullan dedi bu ay gene gideceğim
(970 puan)
Bana kullanılabilecek en düşük dozu verdi canım 12,5 mg. Bu kadar etkileyen bir ilaç olduğunu bilmiyordum. Yarın kontrole gidince söyleyeceğim doktora. Benim kilom önemli değil de bebeğimin alması lazım.
0 oy
(59 puan)
Ben de euthyrox değil ama ayni etkiye sahip levotironu hamileliğin başından beri 150-175 ve son olarak 200 mg ı aylardır kullanıyorum. Ne bebekte ne de bende kilo ile kötü bir sorun olmadı,eğer uzman tarafından verildiyse ilacı  kullanmamanız, kullanmanızdan çok daha kötü sonuçlar doğurabilir.Troid probleminiz varsa hamilelik süresince doktor kontrollerinizi ihmal etmeyin.
(970 puan)
37.haftadayım zaten 2 hafta önce ortaya çıktı. Benim doktorum endokrinolojiye yönlendirdi ilacı o doktor verdi. Benim doktorum da haberdar tabii ilacımdan falan. Dediğin gibi kullansan bir dert kullanmasan başka dert. İnsanın kafası karışıyor.
0 oy
(56 puan)
Korkmana gerek yok böyle bi etkisini ben duymamistim açıkçası ben ikk gebeligimde  de şimdi de kullanıyorum aynı ilacı üstelik bi sıkıntı yasamadım ilk gebeligimde başından beri kullandım 39+3 de doğum yaptım  ve 3650 ile gayet iyiydi bebeğim.onun kilo alması senin ilacinla bi ilgisi yok korkma sen maşallah şuan için iyi kilo 2 haftaya daha da alır insallah 
(970 puan)
Valla içim rahatladı. Benim kilom önemli değil de bebeğim biraz daha alsın istiyorum. Yarınki kontrolümde ne çıkacak bakalım.
0 oy
(138 puan)
Bende gebeliğim ilk haftasında beri kullanıyorum böyle bir şey duymadım bebeğin kilosunun tiroid ilaciyla bı ilgisi yok
(970 puan)
Direkt etkiler mi bilmiyorum ama ben almayınca bebek alır mı o önemli. Bende kilo alımını neredeyse durdurdu. Yan etkilerinde yazıyor zaten kilo kaybı diye. Bu etki sadece bende mi olur bebeğimi de etkiler mi?
0 oy
(1,705 puan)
Bende oyle bir etkisi olmadi doguma kadar kullandm
(970 puan)
Prospektüste yazıyor canım kilo kaybı yan etki olarak. Doktorum da söyledi zaten kilo almanı yavaşlatır diye. Bebeğim de almamış işte kilo sorun orda :(
(1,705 puan)
Sende yan etki olduysa doktorunla konus ilacini degistirsin canim bende bisey olmadi 3720 gr dogum yaptm
(970 puan)
Dün kontrole gittim canım çocuğumun kilo almasında sorun yokmuş. Benim kilo almamı engelliyor ama bebek kilo alabiliyor. Önemli olan da oydu zaten.
(1,705 puan)
Ee o zaman sorun yok bacım onemli olan da o zaten
(970 puan)
Aynen canım doktor alması gereken kiloyu almış deyince rahatladım zaten :)
0 oy
(109 puan)
Ben hashimoto tiroit hastasıyım birkaç yıldır. Bununla ilaci kullanıyorum ve 20 haftalik gebeyim.bebeğin kilosu yla ya da annenin kilosu yla oynamıyor. Kilo vermen için hipertiroit olman lazım ki onunda bir tedavisi var.kisacasi bu ilaci kullanmak zorundayız. Tiroid zekayı etkiliyor az yada çok çalışması. Ben her ay kan aldiriyorum ayrıca dahiliye bakıyor. 
(970 puan)
Canım ilacın prospektüsünde yazıyor yan etki olarak kilo kaybı. Benim de beslenmem aynı olmasına rağmen kilo alımım durdu. Tabii ki ilacı kullanmak zorundayız. Kişiden kişiye değişiyor demek ki yan etkiler.
0 oy
(134 puan)
Canım ben şuan ikinci bebeğime gebeyim. İlk bebeğim 2bucuk yasında şuan ona hamile kalmadan önce troitlerimin çalışmadığını hatta buyüzden hamile kalamadığımı farkettik tsh değerim 9 çıkmıştı hemen ilaca başladım euthyrox kullanmaya o şekilde hamile kaldım bütün hamileliğim boyuncada kullandım sürekli dozunu değiştirerek değerlerime göre şimdi bu hamileliğim dede kullanıyorum. Doktorunun kilo almana engel olabilir dediği şey şu bizim troit bezlerimiz troit hormonu salgılamıyor yeterince buyüzden biz agızdan sentetik troit hormonu alıyoruz yani biz takviye ediyoruz. Normaldede Bi insanda bağışıklığı etkileyen gebe kalmayı etkileyen hatta sinir yapan Bi rahatsızlık bu. Ama en çok etkilediği şey kilo yani bazen duyarız ya kilolu insanlardan benim troitlerimin çalışmıyor falan derler troit hormonu sindirimi etkilediği için az çalıştığı zaman kilo almayı çok çalıştığı zaman kilo almamayı sağlıyor. Benim ilk bebeğim küçük Bi bebekti 2850 grm doğdu çok şükür sağlıklıydı ve sonrasında zaten alıyorlar kilo. Ama bunun bebeği etkilediğini düşünmüyorum bu şekilde bu ilacı kullanan çok tanıdığım var hepsinin bebekleri farklı farklı kiloda bu biraz bünyeyle senin nasıl beslendiğinle alakalı. Ama eğer bebeğinin kilo almasını istiyorsan bol bol muz kaşar peyniri pekmez yemeni öneririm. Benim bildiklerim bunlar. Yinede aklına takılan şeyleri doktoruna sor konuş içini rahatlat bence. Sağlıkla gelsin bebeğin :) 
(970 puan)
Ay inşallah canım bebeklerimiz sağlıkla gelsinler inşallah. Beslenmemde hiçbir değişiklik yok bu zamana kadar bebeğim de 1 hafta ileriden gidiyordu ama son hafta sadece 100 gram almış. Seninki gibi 2850 falan olsa yine rahatlayacağım da 2700 az geliyor sanki. 37+4 olduk zaten fazla da zaman yok :( muzla kaşara abanalım biraz :))

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 232 göst.
0 oy
9 cevap 276 göst.
0 oy
4 cevap 228 göst.

650,928 soru

3,426,953 cevap

4,259,435 yorum

183,975 üye

...