0 oy
287 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (100 puan)
Arkadaşlar ayakta kalmadım ama yerde oturdum bi kaç saat ve belimi yaslıcağım alan yoktu çok fazla ağrım var sizce ne yapmalıyım nasıl geçer ? Lütfen yardımcı olun uyuyamıyorum
Gebelik haftası 17+5

2 Cevap

0 oy
(34 puan)
Ayaklariniz yukarda uzansaniz ? Bele baski azaliyor
(100 puan)
Hemen deniyorum arkadaşım çok saol :)
-Reklam-
0 oy
(52 puan)
Canım merhaba. Ben yuzmeni öneririm. Bel ağrısını baskıyı ciddi şekilde hafifletiyor. Ben mühendisim. Ama aynı zamanda yüzme egitmeniyim..ve kendimde 27 hafalik hamileyim. Doktor tavsiyesi ile yüzmeye gelen çok hamile öğrencim  oldu. Pandemi dolayısıyla herşey durdu ama denize gidebiliyorsan bol bol git yüz. 20 dk yi geçmesin yinede. Çok güneşe maruz kalma. Islak mayoyla asla oturma. Bunun disinda deniz çok iyi gelecektir. 
(52 puan)
Zaten şöyle bir durum var , gebelere onermedigimiz yüzme stilleri var. Örneğin kurbağalama. Sen sadece suya gir ve sırt üstü sakin bir sekilde yüz yada hafifçe serbest stil yüz. Sonuçta performans yapmayacaksın. Kardiyo olmayacak. Sakin sakin asla dalmadan su üstünde yuzmeni öneririm. Şuana kadar gebe olarak gelipte doktorum önermiyor diye kimseden bir şey duymadım. Doktorunun kastettigi pozisyon yüzme stiliyse ona katılırım. Ama öteki trlu bir eğitmen olarak hamile birine yüzmeyi onermemesine sasarrim doğrusu. Çünkü biz de çok öneriyoruz doktoru öneren hamilelere. Havuzdansa deniz dhaa hijyenik olduğundan hamilelere eğer denize girme imkanı varsa onu öneriyoruz.
(100 puan)
Afedersin arkadaşım şöyle demiş doktorum denize girmezseniz daha iyi olur girerseniz de dikkatli olun. Ben de daha aşı olmadığım için riske atmıyım dedim. Benim 6.hafta da düşük riskim vardı ondan böyle söylemiş olabilir mi
(52 puan)
Düşük riskin varsa ondan söylemiştir ozaman tatlım. Dediğim gibi bazı pozisyonları biz de önermiyoruz zaten. Riskin olduğunu bilmediğim için şaşırdım açıkçası doktorun neden onermez diye. Ozaman tekrar doktorunla görüş canim belki ilerleyen haftalar için bu sıkıntı ortadan kalkar ve rahatlıkla yuzebilirsin. Sırt ve bel ağrın için çok rahatlatıcı olacağına eminim.
(100 puan)
Teşekkür ederim arkadaşım yardımın için kontrol gününü bekliyorum sormak için umarım riskim azalır ve girerim ama dediğini yapıcam kendimi yormadan suyun üstünde :) sen de bebişini sağlıkla kucağına alırsın :)
(52 puan)
Amin kuzum benim ben de çok teşekkür ederim. Aklına yüzme ile alakalı bişe takılırsa ben burdayım :*

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 134 göst.
0 oy
0 cevap 61 göst.
0 oy
8 cevap 284 göst.

650,912 soru

3,426,897 cevap

4,259,367 yorum

183,972 üye

...