0 oy
465 göst.
Doğum kategorisinde (33 puan)

Çok değişik duygular içerisindeyim iki gün sonra cuma günü sezeryan olacağım hamileliği özlicekmiyim ama kızımı kucağıma alıp öpüp koklayabilicem bu çok mutluluk verici ama içimde çok değişik hisler var ne çabuk geçti zaman sürekli düşünüyorum sağlıklı doğacakmı sütüm gelecekmi hemen ona iyi bakabilecekmiyim ilk kez anne oluyorum hamileliğim çok sıkıntılı geçti rahim kıslığından heran kaybetme korkusuyla şimdi 38+1 olduk rüya gibi :) 

Sezeryan olanlar nasıl geçti deneyimlerinizi paylaşırmısınız?

Şimdiden Süt gelmesi için yiyebileceğim şeyler varmı şimdiden yemeye başlasam?

Sezeryandan nekadar sonra bebeğime yardımsız bakarım?

Gebelik haftası 38+1

3 Cevap

0 oy
(859 puan)
Canım rabbim kucagına almayı nasip etsin oncrlikle :)  ben ilk gün bile bebegim le cok güzel ilgilendim cabuk toparladım. Sütüm cok gelmedi ama bebeğime ilk gün yetti cünkü mideleri kücücük oluyor.

2.gün gelmedi mama verdik eve gelince ılık Bi duş aldım  bolbol rezene cayı ve bolbol su ictim sütüm cogaldı ara ögğnlerimde hurma kuru incir tüketiyorum onlarında faydası var bencr ama baktın sütün gelmiyo bestlak damla ve still tea cay oneririm ben bunlarında kullandım hepsi bir olunca baya sütüm geldi 
(33 puan)
Ayy inşallah bende bebeğimle iyi bişekilde ilgilenebilirim önerilerin için teşekkür ederim uygulicam :)
(859 puan)
Rica ederim canım inşallah :))
-Reklam-
0 oy
(88 puan)
Sağ salim kucağınıza alın inşallah. Benim de sezeryan olduğum gün çok az gelmişti sütüm, hastanede mama ile destekledik, onu da şırınga ile damla damla verdik. Dikkat edin ilk olarak biberon verirseniz daha sonra memeyi reddedebilir. Ertesi gün eve gidince hemen sıcak su ile göğsümü yıkadım biraz masaj yaptım, ardından süt sağma makinesi ile biraz denedim baktım gelmeye başladı hemen emzirdim. Her emzirme sonrası tekrar pompa ile kalanı sağdım. Sık sık sıcak duş aldım. Sağolsun kayınvalidem dut kurusu getirmiş bol su ile onu tükettim, benim sütümü acayip arttırdı hatta gece bir kalkmıştım üzerine yattığım tarafım sütten ıslanmış hep. Tabi herkeste aynı etkiyi yapmayabilir ama tavsiye ederim hem doğal zararı yok. Benim sezeryanım çok rahat geçti, spinal anestezi ile oldu, dikişlerim de yapıştırmaydı, hiç varlığını hissetmedim. Sadece ilk hafta bel ağrısı beni biraz zorladı, annem kayınvalidem çok yardımcı oldu bu süreçte bir hafta içinde bebeğime yardımsız bakabilmeye başladım. İnşallah sizde bu süreci kolayca atlatırsınız.
0 oy
(290 puan)
Seni çok iyi anlıyorum canım ikinci gebeliğim olmasına rağmen aynı duygular içindeyim bnde cuma günü Allahın izniyle bnde sezeryan olucam hiç korkma ilk oğluma öğlen 3 te doğuma girmiştim 15.08 de bebeğimi odaya çıkarmışlardı bnden önce 8 dk da düşünebiliyor musun o zmn genel anestezi almıştım ve süt konusu gerçekten kişiden kişiye değiştiğini umuyorum çünkü ilk sezeryanım da acayip sütüm gelmişti tabi şuan bunda da gelir mi hemen bilemiyorum bnde düşünceliyim bu konuda :) gazın çıkmadan büyük abdestini yapmadan hastaneden çıkarmuyorlar canım onun için kayısı kompostosu yapmayı düşünüyorum sende yap istersen benim için hayat kurtarıcı olan şey göğüs ucu çıkarıcısı olmuştu göğüs ucun küçükse ondan da alabilirsin ilk doğumum da çok çekmiştim çünkü içine girmişti uçlar yara bere olmuştu ve mutlaka göğüs ucu kremi bulundur yanında sağlıcakla kucağına al inşallah kuzum

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 540 göst.
30 Eylül 2021 Doğum kategorisinde Cok cocuklu (20 puan) sordu
0 oy
5 cevap 632 göst.
4 Eylül 2021 Doğum kategorisinde Fatma Serra (207 puan) sordu
0 oy
7 cevap 804 göst.
0 oy
2 cevap 308 göst.
13 Temmuz 2021 Doğum kategorisinde dilaracansu (14 puan) sordu

644,165 soru

3,402,274 cevap

4,229,746 yorum

182,169 üye

...