0 oy
429 göst.
Doğum kategorisinde (102 puan)
Selam kızlar, 31+5teyim. 1 hafta önce 30 olan rahim ağzı uzunluğum bugün 20 çıktı. Son bir haftadır biraz hareketliydim.doktorum evde otursanda olurdu dedi ama ben hareketli olmama yoruyorum. Haliyle erken doğum riski var diye nidilat ilaç verdi. Bir de enfeksiyon oluşma ihtimaline karşı suyumu delip doğumu tetiklemesin diye vajinal fitil ve antibiyotik verdi. Bu haftaya kadar ilaç kullanmayan ben ilaç kullanmak zorunda kaldım canım sıkıldı. Evde dinlenicem artık dışarı çıkmayacağım. Ben dinlenirsem rahim ağzı uzunluğumum düzeleceğini umuyorum. 35. haftaya kadar gelse çok iyi dedi doktorum. Benzer süreçten geçmiş olan var mı aranızda? 
Gebelik haftası 31

4 Cevap

+1 oy
(31 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
24. Haftada ayrintili ultrasonda farkedildi. 30mm olarak ölculdu rahim agzi uzunlugu ve hunilesme var denildi . Erken dogum belirtisi oldugunu sonradan ogrendim ve cok uzuldum . Progestan fitil ve magnorm kullandim. Cok az hareket etmeye calistim. Şu an 39 haftami doldurmak uzereyim ve rahim uzunlugu hâlâ 30mm. Artik dogsun istiyorum. Darisi senin basina arkadasim hic stres yapma kendini yorma bence onunla yakindan ilgili. 
(973 puan)
Kuzum bendede var rahim ağzı kısalığı şuan yatiyorm arada oturmak istiyorm oturmak sknti oluştururmu doktorum herhangi bi bilgi vermedi bana
(102 puan)
Benim doktorum oturabilirsin hep yatmana gerek yok dedi ben oturuurken de ayaklarımı uzatıyorum. Burada bazı yorumlarda sadece tuvalet için kalk diyen olmuş. Benimki o kadar katı konuşmadı herkesin doktoru farklı
(31 puan)
Oturmanin sakincali oldugunu soylemedi doktorum . Kendini yormayacaksin dedi Ben surekli yuruyus filan yapiyordum . Genel olarak aktif birisiyimdir ama hâl öyle olunca derhal biraktim yuruyusu ve hareketlerimi de sinirlandirdim cok sukur bu gunlere geldim. Allah kimseyi evladiyla sinamasin .
(102 puan)
Teşekkür ederim, bakalım bizim 1 ay kadar yolumuz var. Allah'ın izniyle hızlıca geçer ve sağ salim 36. haftaya giriş yaparız diye umuyorum. Sağlıkla kavuşalım yavrularımıza.
-Reklam-
0 oy
(180 puan)
33. Haftada 34mm cikti doktorum tuvalet harici kalkmayacaksin dedi. 1 haftadir tuvalet harici asla kalkmiyorum. Bugun kontrolum vardi. Nst de ultrasonda bir skinti cikmayinca vajinal bakmaya gerek yok dedi. Artik yolun sonuna kadar yatış maalesef
(49 puan)
Bende 34 haftada 32 mm çıktı doktor korseyle geze bilirsin dedi sıkıntı yok. Sizdede öyle kısalma yokki neden yatış?
(61 puan)
Rahim agzi uzunlugunu neden ölçüyorlar sikayetiniz mi vardi
(176 puan)
Ne kadar olması gerekiyo peki
(49 puan)
Yok doktor ölçüm yapıyodu her müayenede
(180 puan)
Benim ekstra olarak vajinal batmam ve kasilmam oldugu icin yatmamin daha saglikli olacagini soyledi
(102 puan)
Ultrasonda kısa görürse veya erken doğum riski var mı diye alttan muayne ile ölçüyor. Kısa sürüyor.
(239 puan)
Benim 20. Haftada detaylı ultrasonda 35mm dedi.. ve erken doğum riskin yok iyi dedi.. alla alla bu doktorlar mi tutarsız yoksa bilemedim..
0 oy
(475 puan)
Merhaba aradan biraz zaman gecmis durumunuz nedir? Ben şuan 33+0 ım rahim ağzı uzunluğum bir haftada 32den 28 mm e düşmüş. 1 haftadir nidicard kullandığım halde ama yemek vs yapiyodum namaz kılıyodum ayakta, yat dememisti. Şimdi artık yat otur hep dedi. Gecen hafta da ciğer geliştirici vuruldu. Düzelir mi nolur bilmiyorum
(102 puan)
Merhaba, başlığı açan bendim. 34+1 de 16 mm di. 33. hafta ile aynıydı. Evde dinlenmeye devam dedi ama arabaya binip kısa mesafe oturmalı bir yere gitmemi yasaklamadı doktorum. Bu hafta bir kontrolüm daha var. Çok şükür 34+ nın sonlarındayım. İkinci hedefimiz 37. Haftayı görmek. Allah'ın izni ile onu da göreceğiz. 37 ve sonrası doğan bebeklere zamanında doğmuş diyoruz dedi. Bakalım hayırlısı hepimiz için.
(475 puan)
Çok teşekkür ederim cevap icin insallah sorunsuzca bekler bebeğin. Bu tarz sorun yaşayanları okuyodum ama hiç başıma gelmez saniyodum, bugun 33+0 ım yatarak ne kadar beklicez bilmiyorum nidicard ve magnezyum kullaniyorum sadece bide antibiyotik..
(102 puan)
Rica ederim ne demek :) bence kendinizi yormadığınız sürece bekleyecektir. Evde sürekli oturmak ve dinlenmek psikolojiyi bozuyor biraz anlayabiliyorum. Nidicardı ben bu pazartesi bırakıyorum. Progestan fitil alıyodum ayrıca. Ona 1 hafta daha devam edeceğim.
(475 puan)
Bana progestan falan vermedi, dediğiniz gibi yatmak zorunda olma psikolojisi biraz sinir bozucu, zaten kendimi yormuyodum ben, ağır is yapmiyodum sadece yemek yapiyodum artık o da yok
0 oy
(429 puan)
Merhba şimdi nasılsınız acaba kaç haftalık oldunuz iyi misiniz 

651,761 soru

3,430,229 cevap

4,262,874 yorum

184,214 üye

...