0 oy
758 göst.
Doğum kategorisinde (106 puan)
12 temmuzda ben de bebegimi kucagima aldim cok sukur.

Ilk gebeligimde kızıma normal dogum yapmistim. Yatarak bir gebelik gecirmis olmama ragmen sancim baslamisti hastaneye gittigimde 4 cm aciklikla 2 saatte bebegimi kucagima almistim.

Bu ikinci gebeligimde ise cinsiyeti erkekti

Biraz haftasi ilerde gozukuyodu. Ben 39 haftaya girince iyice gerildim. Dogum icin yapmadigim sey kalmadi. En basindan beri hep yuruyus yaptim temizlik yaptim aktiftim her zaman hareketliydim bu hamileligimde.

39+1 de sanki ayagimdan su damliyodu arada ama ben ter saniyodum. Sabaha karsi yarim. Bardak su geldi. Ertesi gun yine oldu. Akinti degil eminim ama su da boyle gelir mi ki diye supheliydim. Dr. uma  mesaj attim su oyle gelmez su degildir dedi. Zaten pazartesiye de randevumuz vardi.39+3 haftada Sabah 9 da randevuya gittigimizde dr ultrasondan bakti veee...

Evet suyun gelmis azalmis. Bir de bebegin boynuna iki defa kordon dolanmis suni sanciyla baslaticaz olmazsa sezeryan dedi.

Benim moralim bozuldu tabi boyle bisey beklemiyordum hic. Hep evde sancim gelmesini beklerken ani bi dogum karari oldu.

Neyse ebeler bakti 2 cm aciklik var dediler. Ama bebegin kafasi cok gerideydi. Suni sanci takıldı. Saat 11 gibi. Gitgitde sancilar artti. Zorlanmaya basladim gucum kalmamisti. Beni en cok yoran da saat basi acikliga bakmalari ve aciklik artsin diye parmaklariyla orda aciklik yapmaya calismalariydi.. Cunku ben normal dogum istiyordum onlar da yardim etmeye ilerletmeye calisiyolardi. 3-4 saat gecince cok ilerleme olmadi. Bebek de tehlikeye girmesin diye surekli kalp atislarini dinliyolardi. Dr belki sezeryan olma ihtimali ni yine konusmaya basladi ebeler de umitsizdi. O kadar sanci agri cektikten sonra sezeryan olmak istemiyordum ama hep dua ettim hayirlisi diye. Bildigim dualardan okudum o kadar caresizdim ki. Hani ikinci dogum kolaydi dedim. Disimi sıktım comelme hareketi yaptim pilates topuna ciktim derin nefes aldim verdim ebelerin istedigi gibi. Son saatlerde acilma hizlanmaya basladi ve 6 saat sonunda cok sukur normal dogumla bebegimi kucagima aldim. Onu kucagima verdiler ya herseyi unuttum o an gulmeye basladim. Iki dikisim vardi cok ikininca yirtilma olmus biraz. Ama gunluk hayatimi etkilemiyor yok gibi cok sukur.

O gece hic uyumadim bebegimle sabaha kadar kendim ilgilendim..

O sancilari agrilari nasil cektim inanamiyorum hala. Ama Allah sabrini veriyo cok sukur. Anladigim su ki hareketmis hurmaymis. Birinci ya da ikinci gebelikmis.. Kolay zor diye bisey yok her gebelik kendine özel. Her dogum kendine ozel.. Ne kadar zor da olsa cok sukur sagsalim kucagima aldim bebegimi.. 
Gebelik haftası Dogum. 39+3

4 Cevap

0 oy
(250 puan)
Çok mutlu oldum senin adına güle güle büyüt bebesini darısı bizlere olsun insAllah
(106 puan)
Amin insallah canim :)
-Reklam-
0 oy
(26 puan)
Allahım hayırlı evlat etsin InşaAllah......çok sevindim hikayeni okurkan acaba sonu neyle bitti sezeryanmi diye uzulmeye başlamıştım...ama çok şükür Rabbimin merhemetiyle normal doğumla seni kurtarmış...MaşaAllah.....Hayırlı olsun...benim içinde dua edermisin lütfen banada az kaldı....
(106 puan)
Cok sagolun. Insallah sizin dogumunuz kolay olur. Bebeginizi saglikla alirsiniz kucaginiza:)
0 oy
(440 puan)
Sukurler olsun. Tebrik ederim. 
(106 puan)
Cok sagolun :)
0 oy
(49 puan)
Yaa cok sükürr :)) cok sevindim valla ilk okurken baslarda korktum sonunda aldi beni bi tebessüm :) hayirli evlat olsun insallahh :) 
(106 puan)
Amin insallah sagolun :))

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 323 göst.
10 Ekim 2022 Doğum kategorisinde Bsr0103 (190 puan) sordu
0 oy
0 cevap 59 göst.
26 Eylül 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Nurnur 65 (151 puan) sordu

654,723 soru

3,441,699 cevap

4,275,701 yorum

184,975 üye

...