0 oy
312 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (430 puan)
Bazıları şeker testi yaptırmış olsaydım suyu fazla olmazdı diyor bazı postları okuyorum şler testi yapıp normal çıktığı halde bebeğinin suyu fazla olanda varmış anlamadım bas bas bağırıyorlar şeker testi yaptırın diye yaptıranların peki neden suyu fazla anlamış değilim bi bebeğin suyu neden fazla olur ki erken doğumu tetikler mi fazlalığı bilgisi olan bilgi verebilir mi :(
Gebelik haftası 35+6

5 Cevap

+1 oy
(4 puan)
Su ve soda içmenin herhangi bir zararı yok ki. Aksine sıvının artışını durduruyor. Fazlalaşan sıvı, normale dönüyor bu sayede. Bana da 25.haftada suyun fazla denildi. Hatta tam da o dönemde yaptırdım şeker yüklemesini. Doktorum herhangi bir sakıncası olmayacağını söylemişti. Şekerim normal çıktı, karpuz yemeyi bıraktım; bol su tükettim gün içinde. 28.haftada normale döndü durum. Hatta ikizlerim gayet de iyi kilo almış bu 3 haftalık süreçte. Hamur işi, tatlı, özellikle de karpuzu tüketmemeye çalışın. Stres de etkiliyormuş sıvı artışını. Moral motivasyonunuza da çok dikkat edin. Allah, sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. 
(430 puan)
Amin Allah razı olsun neye yarar dikkat ettiniz de azaldı acaba sancınız oluyor mu
(4 puan)
Soldakinin suyu biraz artınca o dönem sancım da olmuştu ama hafif düzeyde idi. Karpuz tüketiyordum sabah, akşam; yemiyorum artık. Gün  içinde en az 3 lt su içiyorum. Meyveyi akşam yerdim, artık öğle vaktinde tüketiyorum. Bu sayede normale döndü bizdeki durum. Stresinizi de azaltmaya çalışın. Güzel ve olumlu şeyler düşünmeye bakın. Moral de etkili bu süreçte.
-Reklam-
0 oy
(6,107 puan)
Benimde fazlaydı diyetle düzene girdi tatlı türü yiyecekler suyu artiriyormus doktorum söyledi özellikle karpuz
0 oy
Ben 2 defa yaptırdım canım şeker testi ikisinde de normal cıktı ama doktor 1 aydır suyun fazla diyor

Nedenini soruyorum olabilir diyor 
(430 puan)
Ne diye şeker testi veriyoruz o zman anlamış değilim
Şeker olunca su fazlalığı oluyormuş oyuzden oluşturuyor doktor
0 oy
(368 puan)
Bende gebelik şekeri var kontrol altında fakat yinede suyum çok çıkıyor progestan fitile başladık doktorum korkma diyor az olması daha sıkıntıymış 33 haftalık olduk sen maşallah zor günleri atlatmışsın 36 yi görsem bende rahatlayacağım evet erken doğuma sebep oluyormuş kısmet bekleyip göreceğiz inşallah vaktinde gelsin bebişlerimiz.şekeri fazla yiyince oluyormuş şekerin olmasa bile bebek vücuttan atmak için fazla idrar yapıyormuş oda suyu çoğaltıyormuş başkalarının yalancısıyım:)
(430 puan)
Sancın oluyor mu canım
(368 puan)
Oluyor valla adet sancısı gibi bide vajinaya bazen şimşek çakıyor gibi arkadaşlarım yalancı kasılmalar diyor ya kısmet eğer 10 dk bir olursa hastaneye gideceğim ister gerçek olsun ister sahte :) henüz günde 5 6 kez oluyor
–1 oy
(141 puan)
Onunla alakasi yok. Gun icerisinde sıvıyı cok tuketiyorsan o yuzden oluyormus. Ben su ve sodayi cok iciyodum. Karnim cok gergin oluyor. Kimi doktor suyun fazla diyo. Kimi doktor suyun az diyo. O yuzden bn cok takmiyorum canim ne istiyosa onu yapiyorum.ultrasonun yanilma payi var dedi en sobki doktorda. 
(430 puan)
Şuan durumuz nedir doktor ne diyor
(141 puan)
Suan icin normal bisey diyen yok

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 163 göst.
0 oy
9 cevap 369 göst.
22 Temmuz 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde gunespoyraz592 (492 puan) sordu
0 oy
5 cevap 336 göst.
14 Aralık 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Tevrat (8 puan) sordu
0 oy
4 cevap 240 göst.

653,697 soru

3,437,817 cevap

4,271,205 yorum

184,715 üye

...