0 oy
165 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (20 puan)
kapalı
Selam kızlar 30 haftalığım yarım saattir karın deliğimin üstünde bicak saplanır gibi şiddetli sancım var ne oturabiliyorum nede uzanabiliyorum nedir bu bilgisi olan varmı 
Gebelik haftası 30
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

1 cevap

0 oy
(270 puan)

Hamilelik ilerleyip rahim büyüdükçe karın gerilmeye başlarBu gerilmenin doğal sonucu olarak göbek deliğinde de gerilme meydana gelirGebelik 20 hafta civarına ulaştığında hem arkadan rahmin baskısı hem de gerilme nedeni ile göbek deliğinde hassasiyet meydana gelebilir. Ayrıca büyümesi sırasında karnı kaplayan kaslarda hafif bir ayrılma meydana gelebilir. Bu ayrılma da göbek deliğindeki hassasiyete neden olabilir.


Gebelik ve rahim büyümeye devam ettikçe hassasiyet azalır ancak göbekte meydana gelen değişimler devam eder. Hamilelik öncesinde çukur bir göbek deliğiniz olsa bile bu düzleşebilir. Hatta gebeliğin sonlarına doğru göbek deliğiniz dışarıya doğru çıkıntı yapabilir.
-Reklam-

İlgili bir soru bulunamadı

670,247 soru

3,506,151 cevap

4,362,072 yorum

188,892 üye

...