0 oy
313 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (29 puan)
Şeker yüklemesi testi ne aç karnına mı gidilmeli tok karnına mı yardımcı olur musunuz neler yapılıyor bilgisi olan varsa yazabilir mi acil
Gebelik haftası 22+5

3 Cevap

+1 oy
(1,581 puan)

Aç karnına gidiyorsun canım önce doktora uğruyorsun senden tahlil istiyor doktordan çıkar çıkmaz kantine gidip şeker yükleme içeceğini al gazoz gbi bir şey.  kan için labaratuvara yönlendiriyor orada kan verip  içeceği içip saat tutuyorsun tam 1 saat sonra tekrar kan veriyorsun ve 1 saat sonra tekrar. 

Yani senin önce açlık şekerine sonra tokluk 1. Saat şekerine daha sonra ise tokluk 2. Saat şekerine bakılıyor.

Şeker yüklemesinin 50/75/100 mg hangisi olması gerektiğine ise doktor karar veriyor. Ama süreç bu yani. Aç git bir de mümkünse 9 da git 12 de işin bitmiş olur çok aç kalmazsın.

Gece 12 den sonra bir şey yiyip içme :)

(29 puan)
Çok teşekkür ederim bilgiler için Allah'ın izniyle inşallah birşey çıkmaz Allah'ım hepimizin yar ve yardımcısi olsun :))
-Reklam-
0 oy
(302 puan)
Aç karnına gidiliyor cnm
(29 puan)
Çok teşekkür ederim kısaca anlatabilir misiniz neler yapılıyor bu şeker yüklemesi testi için
0 oy
(11 puan)
Aç karnına gidiliyor canım. İlk önce yükleme yapılmadan önce kan alınıyor bu açlık şeker ölçümü oluyor, daha sonra eczaneden aldığın sıvıyı çok kısa sürede içmen gerekiyor onu içiyorsun kısa bir süre sonra tekrar kan alınıyor bu tokluk kan şekeri ölçümü oluyor. Bu kan alma işleminden 1 saat sonra tekrar kan alınıyor bu da tokluk sonrası açlık kan şekeri ölçümü oluyor. Bana bu şekilde yapılmıştı. İnşallah sonuçların temiz çıkar, yavrunuzu da sağlıkla kucağınıza alırsınız ... 
(302 puan)
Özelde ücretli mi
(29 puan)
Elbette özelde ücretli olur
(302 puan)
Sizce ne kadar
(29 puan)
Farklı fiyatlandırma olabilir her özel bir olmuyor canım bizim burdaki özel sadece muayeneye 65 lira alıyor test ne kadar bilmiyorum ben şeker yüklemesi yaptırmaktan vazgeçtim . Baya bir araştırdım aç karnına içilen bu glikoz şurubu direk bebeğe ulaşıp zarar verebiliyormuş o yüzden vazgeçtim.
(302 puan)
Saol cnm yorumun için bende yapmayı düşünmüyorum

İlgili bir soru bulunamadı

651,112 soru

3,427,667 cevap

4,260,225 yorum

184,032 üye

...