0 oy
550 göst.
Doğum kategorisinde (362 puan)
Merhaba hanımlar, ilk oğlumu 38+5te normal doğumla dünyaya getirdim. İkinci oğlumu da ayın 16sında 38+2de normal doğumla dünyaya getirdim.. Çok istiyordum Rabbim nasip etti ikisini de normal doğurmak şükür..

Hikayeme gelelim.. Öncelikle normal doğumdan sakın korkmayın. Ne düşünürseniz öyle oluyor unutmayın.. İlk doğumdan tecrübe olunca ayın 15i gece su sızmasını farkettim. Ve karnımın altında adet ağrısı vardı.. Önce doğum desteği alacağım hem arkadaşım hem ebe olan leylamı aradım. Doktorumu aradım. Hastaneye geçtik. Nst normal sancı yok, 1,5 cm açıklık vardı. 2.doğum olduğu için yatış verdiler. Gece ebem lavanta yağı ile masajlar yaptı mis gibi uyudum dinlendim. Sabah açıklık aynı sancı düzensizdi. 10 gibi minik dozda suni sancı ile başladık arttırarak 13:00e kadar sancıları düzene soktuk. Suyumu patlattılar.. Bu arada ebem ile pilates topu ile hareketler, merdivende hareketler vs bir sürü şey yaptık. Kendi sancılarım ile devam ettim. Son 2 saat yatakta kaldım ve tüm doğum dalgalarını nefes ile karşıladım.. Şimdi düşünüyorum da resmen transa geçmişim. Sancılar arasında kaç defa uyukladım. Sancı gelince irkilerek uyandım içimin geçmesine şaşırarak.. Saat 1 de 5 cm olan açıklık saat 2  bucukta tam açıktı.. Kulaklarıma inanamadım.. Sadece nefes kullanarak kendimi hazırlamıştım ve ıkınma hisside gelmişti.. Tuvalete gitmek istedim ama oğlum düşüyor diye bağırınca ben hemen doğumhaneye aldılar. :) gerçekten birkaç dakika daha dursaydım koridorda doğabilirdi.. Ikınma hissi zaten engel olunamayan bir şey. Doğumhaneye girdim 5 dk içinde oğlum kucağımdaydı.. Epizyo yani kesi yoktu.. Birkaç ufak sıyrık vardı.. Oğlum 51 cm 3.550 dünyaya geldi.. Doğumhaneden yürüyerek çıktım.. Hemen emmeye başladı.. Rüya gibi bir doğum yaşadım.. Epidural yok.. En doğalından.. Tabi ki zorlu bir süreç kimse pamuklar içinde anlatamaz bunu.. Ama dünyanın en güzel şeyi.. Ertesi gün ev süpürüp börek bile yaptım. :) bayramda annemlere gittim.. Şükür günden güne daha iyiyim.. Eğer imkanınız var ise mutlaka özel ebe desteği alın.. O kadar farklı ki her dakika yanında profesyonel destek biri olması.. Eşim de hiç yanımdan ayrılmadı. Tüm bekleyenlere benim gibi doğum nasip olsun.. Kaygıyı bırakın.. Tevekkül edin teslim olun.. Rabbim o yolu bize verdi ise kolaylığını da nasip eder inşallah.. Sorularınız var ise yazabilirsiniz.. 
Gebelik haftası Doğdu

3 Cevap

0 oy
(85 puan)
Canım çok geçmiş olsun Allah'ım bebişine ve sana sağlıklı ömürler versin devlettemi yaptın doğumu özel ebe desteği ilk defa duydum da?
(71 puan)
Bende merak ettim
(535 puan)
Gözünüz aydın bende merak ettim özel ebe desteğini sanırım özel hastahane ve oranın ebesi
(362 puan)
Amiin çok teşekkür ederim.. Hepimize ve evlatlarımıza Rabbim hayırlı ömür nasip etsin.. Doktorum özel dışarıdan.. Özel hastaneler ile anlaşmalı.. Ebede doğum desteği için anlaştım.. Her süreçte yanımdaydı.. Doğuma da girdi.. Doula diyorlar ama ben eski usül ebe demeyi tercih ediyorum..
-Reklam-
0 oy
(96 puan)
Ya canm benmde ilk dogum normal oldu 38+5 te simdi ikinci hamilelik ve cok korkuyrm 38 gircem yarin su sızmasımı oluyo 2cidede benm ilkte nisanm geldi bunda olcakmi bilmiorum
(362 puan)
2.daha kolay oluyor diyorlardı hakkaten öyleymiş.. Ama süreç hepsinde farklı oluyor.. Benim ilkinde suyum yarım saatte boşalmıştı bunda başka oldu.. Hiç korkma.. Sağlıkla kavusun inşallah..
(96 puan)
Canm insallah ya inan 2 cidede nisan gelcekmi bilmiyorum nasil olcak 38+1 oldum smdi sag ve aol tarafmda kasik agrilarm oluyo bide
0 oy
(624 puan)

Ah umarım benim 2.de öyle olur, sancılar arası uyuklamak çok iyiymiş, çünkü ilk doğumumda tüm gece 1 saniye uyuyamadım sancıdan :ermm:

(362 puan)
İlk doğumda suni almıştım benimde çok iyi değildi.. Yani yerlerde süründüm diyebilirim.. Ama bu cok ama cok farklı oldu.. Nefes calışın çok faydası var..
(624 puan)
Normal nefesi bile zor almaya başladım daha şimdiden, 30+4, yoga ve yürüyüş yapıyorum, ilkinde de o kadar plates yaptım üstüne çalışıyordum, çekecekmişim artık :))
(362 puan)
2.daha hazırlıklı oluyoruz belki de ondan farkediyor.. :) yani ben nefesi bu kadar kullanabileceğimi düşünmemiştim.. Ama gerçekten çok farkediyor sancıları karşılamada..
(624 puan)
Teşekkürler araştıracağım :))

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 229 göst.
0 oy
7 cevap 242 göst.
0 oy
3 cevap 254 göst.

650,729 soru

3,426,145 cevap

4,258,532 yorum

183,899 üye

...