0 oy
732 göst.
Doğum kategorisinde (139 puan)
Anneler bende çok şükür doğurdum . Öncelikle buradaki herhese çok teşekkür ederim evet belki bir Uygulama sadece ama ben burda aile olduğumuzu düşünüyorum . Bilmediğimi sordum bildiğimi yanıtlarım moralim bozuldu sorulan soruların yanıtlarını okuyarak moral buldum , bazen ağladım bazen güldüm ve kısacası koca dokuz ay geçti . Bazen merak ta olsa sorulara bakarak cevaplara bakarak kendime yol çizdim gebeliğim boyunca . 

Evet doğuma gelince iki gün ağrım vardı meğer sancıymış ilk gebelik olunca bilemedim . Eşim hastahaneye gidelim dedi kaç kere kabul etmedim ya doğum değilse diye . O da benim nazımı çekmekten yoruldu :) iki gün sonra sabah saat beş gibi sağa veya sola dönerken bir şeyin aktığını hissettim idrardır dedim kalktım , evet ıslaklık vardı ihtiyacımı giderip uyudum beş dakka geçmeden yine aynı şey dikkate almadım eşim saat sekizde işe gidecekti beni de kaynanam a götür dedim . Kaynanam da öyle bilinçli bir insan değil . Eski zaman insanı evde doğurtmaya niyetliydi beni :) bir şey belli etmeden çektim sancıları . Ablam ailemdeydi iki dk mesafe var . Kendi annem de on çocuk doğurduğu için çok evhamlı benim de yaşım küçük (18) korkuyordu benim için haliyle . Ablamı yanıma çağırdım baktım olmacak ablam a hastahaneye geldim . Çatı muayenesi yaptı çatın iyi dedi ama açılma yok zaten son poliklinik kontrolümde bebek iri demişti ve 3500 Gr demişti en son ayın 25 ine kadar bekleyebiliriz . Nst de ağrım çıkmış dedi ebe . Bende zaten onun için geldim dedim sabah ki sızıntımdan bahsettim doktora danışarak yatış verdi bir önceki posttan bilen vardır on saat sancı çekmeme rağmen gram ilerleme yoktu oğlumda . Açıklık yok sancı arttıkça artıyor ama hiç ilerleme kaydetmedik biz . Nöbetçi doktoru çağırdı ebe muayene sonrası sezeryana karar vererek saat 00:32 de doğurdum . Ameliyat sonrası biraz ağrım oldu ağrı kesici vuruldum sabah ayağa kalktım çok şükür oğlum da iyi bende çok şükür . Sorunuz varsa alabilirim
Gebelik haftası 39+5 te bitti

6 Cevap

0 oy
(459 puan)
Maşallah gözün aydın kaç kg doğdu. Ulturasondaki gibi mi? Benim 3. Ama hiç yapmamış gibiyim.
(139 puan)
Canım en son 37 haftalıkken baktım 3,5 tu doğum dan sonra şişi indikten sonra 3650 gr
(459 puan)
Maşallah bazen ulturason ile uyumlu olmuyor ya ya daha küçük yada daha kilolu oluyor onun için :)
-Reklam-
0 oy
(502 puan)
Oncalikle hayrlisi cnm Allah annali babali buyutsun bebeşini amin canım ❤️ kac kg dogurdun bebeşini cnm merek etim 
(139 puan)
Canım şişi indikten sonra 3650 gr Ne kadar doğdu bilmiyorum
0 oy
(1,004 puan)
Tebrik ederim oglunuzda normal dogumdu bunda sezeryan mi?  Oyleyse hangisi daha kolay sizce? Yiksa her ikisi sezeryan mi?
(139 puan)
Hayır canım normal istedim sezeryan oldum ilk gebeliğim ilk çocuğum :) Allah'ım sizlere de nasip etsin inşallah
0 oy
(6,107 puan)
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün
(139 puan)
Allah razı olsun canım darısı bekleyen bütün annelerin başına:)
0 oy
(1,064 puan)
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün uzun ömürlü olsun inşallah
(139 puan)
Amin canım . Allah razı olsun
0 oy
(89 puan)
Rabbim sağlıkla büyütsün İnşallh

Benimde en çok merak ettiğim şey bebek iri olduğu zaman direk sezeryana mı alıyorlar yoksa normal doğum için deneme yapıyorlar mı. Doktorum bebek iri olursa normal değil sezeryan olur dedi. Bunu neye göre ayarlıyorlar acaba? 
(139 puan)
Canım eğer senin kilon ve çatın bebeğinin iri olmasına rağmen doğurmaya müsaitse deneme yapıyorlar mesela bende açıklık bile olaödı iri olduğundan

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 209 göst.
4 Temmuz 2022 Doğum kategorisinde Ozzycer (285 puan) sordu
0 oy
6 cevap 686 göst.
0 oy
16 cevap 1,211 göst.

651,486 soru

3,429,244 cevap

4,261,768 yorum

184,134 üye

...