0 oy
363 göst.
Doğum kategorisinde (70 puan)
Nişan geldiğini ve doğumun başladığını nasıl anlarım neye benziyor öncesinde neler oluyor. Tavsiyeleriniz neler acaba 

1 cevap

0 oy
(270 puan)

                           NİŞAN GELMESİ

Doğum sürecinin yaklaşması ile birlikte rahim ağzı, normal vajinal doğumun rahat bir şekilde gerçekleşmesi için öne doğru hareket eder. Bu sırada esneyen ve yumuşayan rahim ağzı daha sonra kendini geriye doğru çekerek incelir ve kısalır. Daha sonra bebeğin dışarı çıkışını kolaylaştırmak için genişler ve açılmaya başlar. Genişleme ve açılma hareketi ile birlikte rahim ağzında bir tıkaç görevi yapan nişan dışarı atılır. Bu durum halk arasında gebelikte nişan gelmesi olarak bilinir. Sümüksü bir yapıda olan nişan, meni ya da jöle kıvamında da olabilir. Kalın ya da yumuşak, uzun ya da kısa kıvamlı olabilir. Çoğunlukla berrak yapıda olan hamilelikte nişan rengi, pembe, kırmızı ya da kurumuş kan rengine benzer tonda kahverengi de olabilir. Hatta bazı durumlarda nişan kanlı bile olabilir. Anne adayının vücudunda yaşanan servikal değişime bağlı olarak açılan rahim ağzından düşen nişanın gelmesi sırasında acı hissedilmez. Bu yüzden çoğunlukla nişan, iç çamaşırında ya da tuvalette fark edilir. Anne adayları tarafından sıklıkla sorulan nişan gelmesi nedir sorusu bu şekilde yanıtlanabilir.

                         DOĞUM BELİRTİLERİ

Doğurmak üzere olduğunuzun en büyük işareti düzenli rahim kasılmalarının başlamasıdır. Başlangıçta bu erken kasılmalar menstrüel kramp ya da bel ağrısı gibi hissedilir. 20 ila 30 dakika aralıklarla gerçekleşir.

Ağrı ya da kramp giderek daha şiddetlenir ve daha uzun sürer. Kasılmalar da daha sıklaşır ve üç ila beş dakikada bir olmaya başlar. İşte düzenli sancılar başlamışsa doğum yaklaşmış demektir.

   

Ne Zaman Hastaneye Gidilmeli? 

Nişan gelmesi veya Rahim ağzının açılması sırasında adet kanı kadar bir kanama olabilir. Daha fazla kanama olduğunda çok ivedilikle hastaneye gidilmesi gerekir.

Su gelmesi aksi ispat edilene kadar her zaman hastaneye gidilmesini gerektirir.

İlk doğumlarda genelde sancılar 10-20 dakikada gelene kadar her şey yolunda ise evde çekilebilir. Ama sancılar daha sıklaşırsa bulunduğunuz şehrin trafik yoğunluğunu da dikkate alarak hareket etmek ve belki de 30 dakikada bir gelince ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde iseniz erken girmeniz iyi olabilir.

İkinci doğum veya sonraki doğumlarda ise sancılar ne zaman düzenli olmaya başladı o zaman hastaneye hemen gitmekte fayda vardır. Çünkü ikinciden itibaren doğumlar çok hızlı olmaktadır.

Daha önce sezaryen olunmuşsa veya rahimden fazla sayıda miyom alınmışsa sancılar oluşmaya başlarken hastaneye en başından gitmek gerekir

Gebelik 37 haftadan daha küçükse ve sancılar başladıysa hastaneye gidilmelidir.

Plasenta denilen bebeğin eşi doğum kanalını kayıyorsa veya plasenta Rahim duvarına yapışıldığından şüpheleniliyorsa hekim de uyarılarak hemen hastaneye gidilmelidir.

-Reklam-

682,032 soru

3,549,928 cevap

4,423,498 yorum

192,226 üye

...