0 oy
244 göst.
Doğum kategorisinde (31 puan)
Kızlar merhaba, erken doğum riski var. Bebeğin çok aşağıda olduğu ve 2 hafta kadar zamana ihtiyacımız olduğunu söyledi doktor. Erken doğum sütüm gelmezse diye mama götürmeli miyim? İlk gebeliğim çok tecrübesizim. Mamalar hakkında da hiçbir bilgim yok.
Gebelik haftası 35+0

3 Cevap

0 oy
(7,099 puan)
Cnm öncelikle endişelenme 

Şunu belirteyim doğum olsada bebeğinde sorun olucağını kimse bimemez kilo önmli değil bebek bazen 34 35 te ki 30 da doğanlar bile var gayet sağlıklı evine dönüyor. Ciğeri geliştikten sonra sorun olmuyor. Bazı bebekler 38 39 da bile solunum sıkıntısı çekiyor ve küvöze girmek zorunda kalıyor.

Sütün gelir sen stres yapma 

Su iç doğumdan sonra bol bol ve hoşaf tarzı şeyler götür hastaneye. 

Hastane yakınlarında eczane çok olduğu için önceden mama alma 

Mama gerekli olursa hipp 1 cambiotik al 

Hastane çantanda 1 tane 125 mlik philips avent natural biberon koy 

Ama mama alsa bile direk biberon verme ilk zmnlar küçük olduğu için az içir bebekler onun için kaşık ta bulundur 
(31 puan)
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun
(36 puan)
Ne güzel bir anne siniz helal olsun keşke bütün yorumlar böyle güzel olsa❤️
(7,099 puan)
Rabbim hepimizden razı olsun inşallah❤
Ah cnm bazen öyle yorumlar görüyorum ki bilgi gerektiren sorularda bile insanlar sanki nasıl kötü yorum yaparım diye düşünüyor .
Rabbim hepimizin kalbine sevgi versin Inşallah❤
(36 puan)
Amin inşallah cümlemizin❤️
-Reklam-
0 oy
(631 puan)
Bebek ilk doğduğunda çenesi kuvvetsiz olduğu için kolostrum (yani sizden gelecek ilk mama kıvamında yoğun süt) sütünü indirmekte zorlanıyor o yüzden sürekli hastanelerde mama veriyorlar ancak mamayı tadan ve onun kolay içimine alışan bebek bu sefer annenin o yoğun sütünü indirmek için hiç uğraşmıyor karnıda tok oluyor mamayla böylece annenin beynine süt üret sinyali gitmediği için bi süre sonra süt hiç üretmiyor sütüm olmadı muhabbeti bu. İlk gebeliğimde bunu yaşadım çünkü. Emzirme danışmanına gittim sütüm hiç yok diye ordaki doktor sağdı beni ve süt fışkırıyordu ama bi hafta boyunca çocuk mama yedi. Anne sütü dünyada eşi benzeri olmayan canlı organizmadır bebeğin ihtiyacına göre tadı değişir yoğunluğu değişir hastaysa antikorlu süt gider zayıfsa yoğun gider kiloluysa daha sulu bi süt çıkar o kadar mucizevi bi şeyki hiçbir mama asla ama asla yerini tutamaz. O yüzden bebeğin anns sütüne ve anne temasına çok ihtiyacı var. Süt salgılanması için bol su içmek ve bebeğe dokunmak sevmek yeter. İçiniz bebeğe bakıp kaynadıkça süt artar. Ancak kesinlikle mama vermeden memeden ayırmadan saatlerce emzirmek gerekir zaten 2 kaşık süt emse bebeğe yeter ilk günlerde çünkü çok yağlı yoğun bi süt o. Sütüm gelmez diye hiç düşünmeyin bebek göbek kordonundan daha kopmadan sütünüz üretilmiş oluyor zaten eğer kövezde kalma durumu olursa güçlü bi makineyle sağın ve hangi saatte sağdıysanız vereceğiniz zaman o saatte verin günün her saatinde farklı süt geliyor. Mama işine hiç girmeyin ilk sağdığımda bir saatte 3 4 kaşık süt geliyordu az gelince üzülmeyin yopun sütü sağma makinesi bile zor indiriyor çünkü. Çıplak ten teması sütü çok artırıyor yapay mama vereceğinize aidin salih adlı hekimin tarifini uygulamanız daha mantıklı olur bebek sağlığı açısından. İnternetten bi bakın süt su oranı var karışım o da en azından açlıktan bayılmasın diye verebilirsiniz ya da kövezde kalırsa verebilirsiniz annesi olmayan bebekler için aslında o tarif. Herkesin sütü gelir bi hastalığı yoksa gebe kalabilmek için gerekli hormonlar süt üretiyor zaten ve en önemlisi panik yapmadan sakince tadınu çıkararak emzirin emzirmeden önce ve sonrasında memeye de sütünüzden sürünki yara olmasın
(31 puan)
Çok teşekkür ederim. Haklısınız kesinlikle ben de mamaya alıştırmak hiç istemiyorum
(631 puan)
Doğunca kkk aşısı yapılıyor ve yan etkisi sarılık geçirme. Anneyi bebek aç kalırsa sarılık geçirecek diye söyledikleri için mama veriyor annede hasta olmasın diye bende aynı yanılgıya düştüm o yüzden şimdi bu bebeğe mama bile almadım kendime hoşaf vs götüreceğim
0 oy
(3,358 puan)
Evet canım mama ve süt sağma makinesi al uzun araştırmalarım sonucu humana kullandım yine ondan koyacagim

İlgili sorular

653,115 soru

3,435,727 cevap

4,269,082 yorum

184,579 üye

...