0 oy
2,780 göst.
Doğum kategorisinde (186 puan)
Merhaba ben 33+5 deyim. Henüz doğum süreciyle ilgili doktorla görüşmedik bebeğimiz de en son baş yukarda pozisyondaydi, cumartesi randevumuz var doktora süreçle ilgili sorular soracağım.. 

    Kızlar benim sorum şu: ben doğuma eşimle baş başa gitmek istiyorum bebeğimizi kucağımıza inşallah sağlıkla alırsak, onunla rahatça ten teması yapmak belki o an duygusallaşırsam rahatça ağlamak bebeğimle konuşmak koklaşmak istiyorum.O an yanımda sadece eşim olsun istiyorum. Bebeğimizle özel bir zaman geçirdikten sonra gelmek isteyenlerin gelmesini istiyorum kendi ailem de dahil. Bu istek çok mu sizce? Sizler ne düşünüyorsunuz ya da daha önce doğum yapanlar neler yaşadı bu konuda?

 (Ben Bursa'dayim kendi ailem İstanbul'da, eşimin ailesi bize 10 dk uzaklıkta..)
Gebelik haftası 33+5

41 Cevap

0 oy
(111 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum sadece eşimle gideceğim. Zaten hastaneler çok kişi almıyor diye biliyorum. Ziyaretçi bile kabul etmiyorlar galiba doğum sonrasında. 

Eşimle gideceğiz. Eğer ziyaretçi kabul ederlerse sonra sadece kendi ailelerimiz gelecek o kadar. Ne kadar yalnız o kadar iyi bence doğum öncesi ve esnası.  Zaten özel hastane hemşireler her şey ile ilgileniyor yapacak hiçbir iş olmuyor yönlendiriyorlar o yüzden zaten gerek yok kişiye. 

Doğum çok özel bir an. Kediler bile karanlık kuytu bir yer bulup doğuruyor. Doğal olması için ne kadar sakin yalnız olunsa o kadar iyi bence. Bana kalsa hastaneye kimse ziyarete bile gelmemeli. Eve çıkınca gelmeli. İnsan yorgun oluyor şaşkın oluyor biraz bebekle başbaşa kalmalı. 
(186 puan)
Kesinlikle size katılıyorum beni çok iyi anlamissiniz çok teşekkür ederim. Eve çıkmadan da hastaneye gelebilirler o kısımda sorun yok sadece mahrem bir zaman geçirmek istiyorum o kadar.
(111 puan)
Yapılan bazı yorumlar kan donduruyor gerçekten. Yok soyutlamak yok aile ilişkileri vs. Annem benim canım uzak olabilir miyiz , kayınvalidem ile de aram çok iyi. Ama bu çok özel bir durum. Belki saatlerce sancı çekeceğim ne hallere gireceğim kalabalık çok rahatsız edici. Emzirme temas konusunda da çok haklsınız. Yine çok özel bir an sadece ben bebeğim babasının yaşaması gereken. İnşallah anlayışla karşılanırız da en özel anımızı sadece kendi istediğimiz gibi yaşarız. Kimseyi düşünmeden.
(186 puan)
İnşallah :) her şey gönlünüzce olsun inşallah sizin de :)
-Reklam-
+1 oy
(826 puan)
Tek gitmek istim ama nerde annem ben gelim diy kaynanam i almassak kiyamet kopar anne annem ben gelim diy gorumum ben gıdım diy )) bende eşim de gelmesin tek giidm dimm))))) 34+4
(305 puan)
Benimkiler de öyle kaynıma varana kadar bende gelecem diyorlar tövbe yarabbim gelip ne yapacaklar anlamıyorum
(826 puan)
Meryem teşekkür ederim canım benim
(826 puan)
Aslında biz gitmesek onlar gitse )))))
(186 puan)
Ahahah keşke :))
(186 puan)
:)) hayırlısı olsun diyim ben de.
0 oy
(191 puan)
Ben esimle gitmistim ozel hastane oldigu icin sorun etmediler. Daha sonra ablamla surekli degisimli kaldilar yanimda
0 oy
(1,634 puan)
Esim görev yerinde olacak. Doğum olduktan sonra izne cikabilcek. Annemle gitmeyi düşünüyorum. Çevremdeki herkes kuzenlerim gelinler falan annemi götürür Doguma.  Annem iyice.bilgilendi herkese yardimci oluyor çünkü. Ama annem bnm dogumuma gelmek istemiyor sanki. Onlar yabancı ama sen benim kızımsın, orda acı icinde oldugunu görmeye yuregm kaldrmaz diyor. Bakalm.nolcak
(220 puan)
Bence bütün anneler böyle benim annem dogumunu yap oyle geliyim Diyor
(1,634 puan)
Ben annemde kaliyorum şu an zaten. Ya annemle gelmek istemezse de kardesimle giderim. Bütün anneler boyle olabilir evet:)
(747 puan)
Bende doguma almayaya gidecegim cok istiyorum esimde yanimda olsun diye ama bebek vatandaslik kazansin diye gidiyorum sonra Bana hesap sorar diye korkuyorum ve bende annemle gidecegim doguma en yardimcin o olur diye dusunuyorum napiyim..
(1,634 puan)
Anneler yardimci olacaktr her seye ragmen:) Allah yardımcınız olsun hepimixin:)
0 oy
(443 puan)
Sen nasil istiyirsan öyle yapabilirsin seni cok iyi anlıyorum o an baş bâşa bu güzel anı paylaşmak istiyorsun.tabikide olur güzep fikir 
(186 puan)
Tepki almazsam beni anlarlarsa güzel olur gelmesinler demiyorum sadece ilk dakikalarda kurduğumuz ailemle olmak istiyorum. Bakalım nasıl olacak..
0 oy
(59 puan)
Mümkün olsa ben de bir tek eşimi isterim yanımda. Ama devlette yapacağım için mecbur kendi annemi çağıracağım. Yani isteğiniz hiçte çok değil. ☺️
0 oy
(724 puan)
Ben annem kayınvalidem eşim ablam ilk başta gidicez biz yavrumuz ne kadar merak ediyorsan onlarda ediyor zaten sezeryan olucam ben hem kendim içinde onlara ihtiyacım olucak aksine ben faydalı insanların bilinçli yaşamış insanların yanında destek olup yardımcı olmaları tarftariyim meme tutturma konusuda felan olsun ilk başta biraz zorlucak gibi çünkü süt gelmezse evham yaparım ben en azından bilinçli insanlar yanımda yardımcı olurlarlar diye düşünüyorum tabiki ten teması önemli o an sen farklı dünyalarda olucaksin zaten kendimi fazla da kasmam o an ağlamak istiyorsam aglarim 
0 oy
(565 puan)
Ben şahsen tek kişiyle gitme taraftarı degilim en az senden baska 2 kisi daha olmalı özellikle de uykuya düşkün olmayanlarla git gece nöbetleşe uyanık olun biliyorsunuz ki hastanelerde bebek kacirma olayları var bebeginizi riske atmayin esin erkek ne kadar yardımcın olabilir ki kanaman oluyo lavaboya gidince bebege bakan biri olmalı  bebegi bezlemen gerekiyo yedirmen gerekiyo bi erkek hepsini yapamaz illa bi kadin olmalı tecrübem oldugundan söylüyorum gerisi size kalmis
0 oy
(49 puan)
Ben eşim ,annem ve kayınvalidemle gitmiştim.Özel hastane zaten özel oda bütün sancılarımda yanımdaydılar.Doğum anında eşim de doğuma girdi.Gece yanımda annemin kalmasını istedim.Eşim zaten bırakıp gitmez.Dolayısıyla gece de annemle eşim kaldı.Şimdi 3.ye hamileyim.Muhtemelen bu da öyle olur.En geç 1 hafta var doğumuma .Yani büyükleri de o kadar soyutlamamak gerekiyor diye düşünüyorum.Onlar da anneanne babaanne oluyor.Heyecanlı oluyorlar.Tabi ilişkilere de bağlı.Herkesin aile ilişkileri farklı olabilir.
(186 puan)
Benim yapmak istediğim şey soyutlamak değil sancı çekerken ve kucağımıza aldığımızda bunu sadece eşimle paylasmak istiyorum ama biz biraz zaman geçirdikten sonra tabiki ailelerimiz gelip görebilir herkes anneanneligini babanneligini dedeligini yaşamalı o konuda asla haklarını elinden almak gibi niyetim yok doğuma cümbür cemaat gitme kısmı beni endişelendiriyor rahat edemem sancı çekerken kendimi biliyorum.
(49 puan)
Tabi ki sizin düşünceniz mantıklı.Zaten babaların olması çok mantıklı değil.Ben bazıları için söylüyorum hani kaynanamı istemem şöyle yaparım böyle yaparım diyo ya .O da ilişkilerle alakalı heralde.Siz yanlış anlamayın.Ben genel söyledim.Mesela benim kaynanam sancı çekerken ben doğurana kadar bi köşede oturdu Kuran okudu kadın.Bu beni rahatlattı bile.Annemin yanımda olması en büyük desteğimdi.
0 oy
(403 puan)
Özel hastanede olacaksa doğum eşinizle yalnız gidebilir siniz tabi sorun olmaz.. Özel hastanede ebe ve hemşireler herseyi yapıyor bebeğin altını değiştiriyorlar arada emzirmeye yardıma geliyorlar gece gelip emzirdiniz mi diye soruyorlar bunlar sıkıntı olmaz.. eşinizle yalnız olma konusunda size kalmış tabiki gayet en doğal hakkınızdır çünkü en özel anınız ve bunu önce siz sindirmek istemeniz de normal.. 
(186 puan)
Teşekkür ederim yorumunuz için :) evet özel hastanede olacak doğum inşallah. Doktora gittiğim zaman soracağım bana kimler nasıl yardımcı olacak falan diye..
(403 puan)
Rica ederim bu arada sezaryen doğum olursa ilk yürütmeye de hemşireler geliyor 2 tane hemşire yada ebe kolunuza girip ayaklandiriyor sizi.. hayırlı doğumlar diliyorum benimde 3 haftam kaldı pandemi yine artıyor zaten fazla refakatçi de kabul edilmiyor 1 yada 2 tane kabul ediyor özel ve hatta fazla ziyaretçi de kabul etmiyorlar gelen uzun kalmıyor.
(186 puan)
Teşekkür ederim sezeryan durumu olursa annemden destek almayı düşünüyorum zaten çok sağolun :)
0 oy
(1,038 puan)
Genelde tam tersi olur önce ziyaretciler gelir aksama kadar gelir giderler en son anne baba yalniz kalır bebisiyle bide refaketci varsa o. Ama devlet hastaneleri babalarin kalmasina izin vermiyo yada odadan hiç cikmamak şartıyla izin veriyolar. 
0 oy
(181 puan)
Ben annem ve eşimle gittim. Sorunlu oldu biraz ama geride kaldı hepsi 
0 oy
(3,764 puan)
Gelmeyin demek aslında normal bişey ama Türk alınganlığı burnunuzdan getirir :) covidi bahane edin hastane istemiyor falan deyin
0 oy
(399 puan)
Ben sezeryan olucam canım önceki iki doğumumda yanımda anneciğim vardı hep işlerini bıraktı geldi eski eşim iyi değildi ama şuan eşim çok iyi birisi onunla olmak istiyorum fakat sezeryan olucam bebek konusunda annem kadar bilgili değil o yüzden ben özelde yapıcam zaten müsade ederlerse eşimide annemide yanımda istiyorum hastanede en azından çünkü evde eşim senelik izne çıkıcak doğuma denk getiricek bilerek zaten evde eşim olucak yanımda ama hastaneye eşim ,  annem  ve kız kardeşimle gitmek istiyorum annem gelemezse izin alamazsa bu sefer kız kardeşimde diğer yiğenlerinden tecrübeli biraz nasip artık ama tek kişi derlerse tabiki eşimi isterim 
(186 puan)
Benim de eşim doğum süresince hem babalık iznini kullanacak hem de 1 hafta izin alacak en büyük destekçim o olsun istiyorum çünkü bebeği beraber büyüteceğiz inşallah o da sorumluluk almalı onun sorumluluğunu anneme ya da kayınvalideme yüklemek istemiyorum herkesin rolü farklı.
0 oy
(1,234 puan)

Biz doğuma yaklaşık 6 7 kişi gidicez :) bebeğiniz dogduktan sonra ilk ten tene teması sizle yapacaklar ama babayı doğuma almıyorlar benimki özel olduğu halde almıyor yani :)

Annemler ablamlar da benim kadar meraklı ve sevinçli olacağı için ben tek olmak istemem onlarında kalbini kırmak istemem :)

(960 puan)
Tek kişi alıyorlar normalde özelde iki kişi olabilir
(186 puan)
Ben de kimsenin hevesini kırmak istemiyorum sadece doğumda ve doğum sonrası ilk dakikalarda bizi yalnız bırakmalarını bekliyorum sonrasında isteyen herkese gönlüm de kapım da açık. Hastane müsade ettiği sürece isteyen gelebilir. Sancılarımı yalnız çekmek istiyorum başkasının evinde çok afedersiniz büyük tuvaletimi bile yapamayan biriyim sancı anında da yalnız olursam daha rahat olurum.
0 oy
(719 puan)
Canim eger boyle kuvvetli bir istegin varsa doktorun tek kisi refakatci kabul ettigini koronadan oturu biyle oldugunu soyle, o kisi de mecbur esin olacak. Dogum gerceklesince refakate isteyen gelsin zaten ona bisey deme
0 oy
(281 puan)
Ben doğuma giderken annem kardeşim eşim yanımdaydı gece sadece eşim kaldı benim çocuğum birkaç gün yoğun bakımda kaldığı için doğum yaptığım an bebeğimi kucağıma almadan götürdüler yoğun bakımdan çıktığı gün herkes yanımızdaydı korkuyla beklediğimiz için. İnşallah istediğin gibi eşinle ve çocuğunla güzel anın olsun sağlıkla kucağına al yavrunu
(186 puan)
Amin Allah razı olsun teşekkür ederim.
0 oy
(153 puan)
Benim annem bacım yok o yüzden 2 doğumum da da eşimleydim 3. Doğumum da aynı şekilde olacak kaynana da yok bende görümce çok uzak o yüzden rahatım:))) en güzeli eşinle yalnız olmak rahat misssss
(186 puan)
:)) siz mutluysanız ne güzel
0 oy
(2,539 puan)
Ben ve esim antalyadayiz.annem ve kaynanamlar 17 saat uzaklikta..kayinpeder dogumunda yaninda olcam dedi :)) sonra evli gorumcem eklendi buyuk ihtimal bebegide dqhil..yani doguma annem babam kayinvalidem kayinpederim gorumcem ve oglu var kocasi kismini soramadim artik :))) evde kalma isini simdilik dusunmemeye calisiyorum odama kapanirim zaten :)
0 oy
(1,188 puan)

Bence senın en ozel anın ve sen ne ıstyorsan ne hısedıyorsan o olsun:)  bende 33+6 yım esımle doguma gırmek ıstıyorum ve esım yanımda kalsın ıstyıryoum annemıde ıstıyorum cunku annem tecrubelı .Kalacagım hastannın odası buyuk oldugu ıcın hem annem kalacak hem esım:)

648,285 soru

3,417,087 cevap

4,247,843 yorum

183,254 üye

...