0 oy
805 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (170 puan)
düzenledi
Öğleden sonra doktora gideceğim.. şeker ölçümü yapacakmis.. şeker yüklemesi hakkında bebeğe zararlı yada gerek yok diyenler oluyo.. ne için yapılıyo bu iş ve ne yapıyolar yapanlar yada yaptırmayanlar varmı.. 

8 Cevap

+1 oy
(1,581 puan)
düzenledi

Aç karnına gidiyorsun canım önce doktora uğruyorsun senden tahlil istiyor doktordan çıkar çıkmaz kantine gidip şeker yükleme içeceğini al gazoz gbi bir şey. kan için labaratuvara yönlendiriyor orada kan verip içeceği içip saat tutuyorsun tam 1 saat sonra tekrar kan veriyorsun ve 1 saat sonra tekrar. 


Yani senin önce açlık şekerine sonra tokluk 1. Saat şekerine daha sonra ise tokluk 2. Saat şekerine bakılıyor.


Şeker yüklemesinin 50/75/100 mg hangisi olması gerektiğine ise doktor karar veriyor. Ama süreç bu yani. Aç git bir de mümkünse 9 da git 12 de işin bitmiş olur çok aç kalmazsın.


Gece 12 den sonra bir şey yiyip içme. Bebek için gerekli diye düşünüyorum çünkü annede şeker çıktığı takdirde ve bebeğin kilosu, suyu dikkat edilmemesi durumunda sıkıntılara yol açabiliyor. 

(170 puan)
bana karnıni güzelce doyur tok karnına gel parmağından kan alıp bakcaz dedi sadece başka bişey demediler
(415 puan)
Sağlık ocağı mı banada öyle yaptılar da sabah gittim kan aldi sonra glikozu ictim parmaktan baktı.
Çok sinir oldum doktorumda olsun sorun yok dedi Allah'tan.
(39 puan)
Detaylı ve anlaşılır bi açıklama olmuş ben kendi adıma teşekkür ederim
(1,581 puan)
Sizin tokluk sekerinize bakmış direk şeker yüklemesi olarak değil anladığım kadarıyla. Aile de yoksa bazı doktorlar istemiyor biz riske atmak istemedik
Rica ederim Canan hanım ❤️
(415 puan)
Hayır açlığa baktı ilk kan aldi daha sonra 1saat sonra glikozu iç gel dedi gittim sistem tekrar kan göndermeyi kabul etmiyo dedi parmaktan aldılar buseferde. Açlık 90 glikozu içtikten sonra 108cikti ama tokluk diyolarda 1saat sonra glikozu içince yemek yemedim ki ben anlamadim valla
-Reklam-
+1 oy
(3,684 puan)
Bebeğe hiç bir zararı yok netten araştırma yapabilirsin. Asıl farkedilmezse şekerin varsa bebeğe zararlı Allah korusun anne karnında bebek ölümü, erken doğum, doğum sonrası bebekte oluşabilecek komplikasyonlar var. Ben yaptırdım iyi ki yaptırmışım şekerim varmış ve diyet ile sıkı takipteyim
0 oy
(293 puan)
Zararı olan birşeyi doktorlar neden yaptırsın. İki hamileliğimde de yaptırdım canım hiçbir zararını görmedim. Tam tersi ikinci hamileliğimde gebelik şekerim çıkmış meğer yaptırmasaydım haberim olmayacaktı bu bebek için daha tehlikeli birşey. 
0 oy
(791 puan)
Ben pkos hastası olduğum için gebe kalmadan önce şekerim vardı şuan 28+2 günlük hamileyim doktorum şeker yüklemesi yerine bir haftalık parmaktan alınan kanla sabah akşam açlık ve tokluk şekerime bakmamı istedi not alıyorum haftaya kontrol için gidicem bakalım sonuç ne olacak

Doktorunuzun sizin için en Uygun olanı söylemiştir zaten ona göre yapıp yapmamak size kalmış kimi iyi değil bebek için der kimi mecbur yaptırman gerekli der karar size kalmış
0 oy
(170 puan)

Bana tok karnına gel parmağından kan alıp bakcaz diyen sağlık ocağındaki hemşire.. ayın 11 inde kadın doğum doktorunda randevum var.. 25 haftalığım şimdiye kadar şeker yükleme falan istemedi bundan sonrası için özellikle sorayım bari gittiğimde..  hepinize teşekkür ederim.. :)

0 oy
(170 puan)
Biraz önce sağlık ocağından geldim önceden verdiğim kanda açlık şekerim düşük çıkmış.. şimdi parmaktan verdiğim kandada tokluk şekerim düşük çıktı.. yani şekerim düşükmus gebeliği nasıl etkiliyo acaba bu durum.. yaşayan varmı..
–1 oy
(146 puan)
düzenledi

Ben yaptırmadim ve yaptırmam da



Bu videoyu izleyip iyi bir araştırma yapmanızı öneririm 

"Hiçbir zararı yok" diyenler bir daha düşünsün..

image

image


(3,684 puan)
Benim bebeğim etkilenmedi bu tez çürüdü :)yüklemede şeker 210 çıkınca endokrine gittim 3 aylık şekere bakıyor çünkü. Öyle bebeğe direk geçse o test yüksek çıkarmış. Hem kendi kadın doğum doktorum doçent, hem endokrin doktorum ikiside bebek şekerden etkilenmemiş şükür diyete devam dedi.
(146 puan)
Yaptığım değişikliği okursanız bu tezin çürümediğini görürsünüz.( Dr. Bekir Tok'tan alıntı. )
(3,684 puan)
Hala pişman değilim iyi ki yaptırmışım. Yine olsa yine yaptırırım yaptıran hiçbir arkadaşımda ve bebeğin de sıkıntı olmadı aksine bir arkadaşımın şekeri yüzünden erken doğum yaptı ve bebeği bir süre küvöze yattı. Herkes senin gibi şekerden hamurişi vs uzak duramıyor maalesef o yüzden hala yapılması taraftarıyım.
(146 puan)
Benim anlatmak istediğim bu yöntemin sağlıksız olduğu. Yoksa aman bakılmasın ne gerek var değil. Kanda neden bakılmıyor? Daha farklı ölçümleri var bunun. Sizde bir sorun olmamış olabilir. Fakat birçok gebe bunu kaldıramıyor. Çoğu gebenin içer içmez mide bulantısı yaşadığını,bebeginde hareketliliğin arttığını vs.şikayetler duyuyorum. Her neyse bu da benim görüşüm hayırlı günler:)
–2 oy
(181 puan)
Şeker yükleme testi yaptırmadım verdıkleri şerbet hem çok şekerli hemde çok asitli çok zararlı bebeklere tavsiye etmiyorum içmeyin o asıtli içecegı Kadın Doğum Uzmanı arkadaşım söyledi ben yaptırmadım
(312 puan)
Yaptırmadıysan şekerli ve asitli olduğunu nereden biliyorsun
(181 puan)
Kadın doğum uzmanı arkadaşım var ondan öğrendim sevda

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 91 göst.
4 Mayıs Doğum kategorisinde Gamzenden (1 puan) sordu
0 oy
5 cevap 128 göst.
0 oy
5 cevap 200 göst.

651,389 soru

3,428,855 cevap

4,261,348 yorum

184,115 üye

...