0 oy
479 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (30 puan)

image

Merhaba kızlar az önce sağlık ocağından kan sonucumu aldim trioidin sıkıntılı olduğunu pazartesi gidip troid 2 ye bakcaklarinı soyledi sonuçlarıma baktığımda serbest t4 0.63 tsh 1.50. Gebelikte bu değerler tehlikeli mi başına gelen bilgisi olan var mi?  pazartesi kan vericem sonuç çıkacak kan gün geçecek içim hic rahat değil moralim çok bozuldu hic troidle ilgili sorunum olmamıştı gebelikte tehlikeli oldugumu biliyorum sadece.

Bilgisi olan bilgilendirebilir mi?:( 

Gebelik haftası 30

3 Cevap

0 oy
(249 puan)
Korkma canim bende de var doktor ilac yazacak..her gun ayni saatde kulanirsin normale donecek inseallah
(30 puan)
Insallah kuzum şu pazartesi troid 2 ye baksınlar bakalim  kadın dogumcum sıkıntılı değil önlem olarak jodid iç dedi. Bu düşüklük tehlikeli bir şey miymiş ?
(249 puan)
Cokda dusuk diyil deyerin korkma canim
(30 puan)
Teşekkür ederim canım
(84 puan)
Benim tahlilime de bakar mısın Bi benim de serbest t4 düşük
-Reklam-
0 oy
(585 puan)
Canım tsh 2.50 un üzerine çıkarsa sıkıntı oluyor hamilelikte tshın çok yüksek değil ama t4 t3 antitipoya baktıran gerekiyor. Hamilelikte çok önemli bu tahliller çünkü bir anormallik varsa doktorlar ona göre ilaç başlıyor ya da ilaçsız izlemle takibe alıyorlar. Ben yıllardır tiroit hastasıyım şu an bile 3 haftada 1 endokrine gidiyorum. Çok şükür gebeleri düzenli takibe alan bir hastane buldum. Yıllardır bu illetle uğraştığım için nacizane tavsiyem panik yapma ne kadar panik yaparsan o kadar sıkıntıya girersin. Bir de iyi bir endokrin doktoru bul ve sonuçlarını takip ettir eğer ilaç kullanman gerektiğini söylerlerse ilacı almamazlık yapma mutlaka kullan çok önemli çünkü kullanımı. Bebeğe herhangi bir zararı olmayacaktır. Gebelikte tiroit hormonlarına daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Sağlık ocağı değil de dahiliye ya da endokrin doktoru bulman senin için daha iyi olur. Korkulacak bir durum yok geçmiş olsun :) 
(30 puan)
Canimm ne güzel açıklamışsın yüreğime su serpildi resmen çok teşekkür ederim hemen doktor araştırıp ona danışacağım:)
(585 puan)
Rica ederim canım ne demek aynı şeyleri yaşayınca ve bir sürü doktora sorunca artık hastalık hakkında uzman oluyorsun :) birbirimize destek olacağız böyle işte dikkat et kendine ve bebeğine.
(249 puan)
Ya bir sorum olacak.bende bu sabahdan ara sira karnimin altinda bir agri oluyor cok diyilde..dun cok sicak oldugundan terledimde vantilatordan sokmu kapdim oyuzdenmi agri..ya idrarda biraz engeksiyon var ondanmi bilmiyorum.sizide oldumu boyle agrilar..21+6haftalik hamileyem.laproskopik serkilajim varm..bide bir kac gundu karnimin icinde bazen sanki balon patliyor nedeni ne ola bilir acaba..cavab verenlere simdiden tesekurler
(585 puan)
Canım o tür konulardan maalesef anlamıyorum ben 10 haftalık gebeyim daha senin haftana gelemedim ama senin sorularını ancak kadın doğum doktoru yanıtlayabilir onlara danışırsan daha iyi olur :)
0 oy
(880 puan)
Canim benimde  tirodi çok yüksek kızımda hamileyken çıktı şimdi kizim 4 yasinda gayet saglik korkma ilaç içersen düşer değerin bende ikinciye hamileyim ilaç kullanıyorum 12 haftalık olduk 
(30 puan)
Allah hepimizin bebeklerine sağlık versin kuzum duyduğuma çok sevindim benimki düşük çıkmış yani bu sağlıkta düşüklüğü ayrı dert yüksekliği ayri dert
(880 puan)
Aynn canim Allah yardimiz olsun amin

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 479 göst.
0 oy
2 cevap 442 göst.
0 oy
3 cevap 414 göst.
0 oy
3 cevap 599 göst.

648,958 soru

3,419,449 cevap

4,250,636 yorum

183,432 üye

...