0 oy
628 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (15 puan)
37yaşında ilk gebeliği olanlar .doğumda yada  bebeğinde sorun yaşıyanlar oldumu.insanların doktorların söylemesi 35 yaş üstü gebelik riskli ,çok korkuyorum bebeğime bişey olucak diye 
Gebelik haftası 16+6

7 Cevap

+1 oy
(110 puan)
36yım, henüz doğum yapmadım ama son haftam. Çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadık ikimiz de. Mide bulantım çoktu tüm hamilelik boyunca sadece. Yüksek kiloda olmama rağmen şeker, tansiyon vs hiçbirşey çıkmadı. Bebek için de yaştan dolayı fetal dna testi yaptırmıştık, onlarda da genetik bir sorun çıkmadı çok şükür. Artık anne olma yaşı yükseldi zaten, çok var bu yaşlarda ilk bebeğine hamile olan. Hiç kafanızı bulandırmayın. Herşey güzel gitsin inşallah. 
(15 puan)
Amin inşallah tşk ler ben sıvı aşdırmayı felan yaptırmak istemedim 2 li tarama testinde yaş riski çıkdı biraz ama 17sene sonra bebek sahibi olmuşum aldırmayı düşünmem bile rabbim nasıl uygun gördüyse kabulüm ki aldırmış bile olsam bida hamile kalsam aynı risk yine çıkıcak o yüzden düşünmemeye çalışıyorum ..
-Reklam-
+1 oy
(257 puan)
Bende 39 yaşındayım ilk gebeligim ve bende ilk başlarda riskli olur zor olur dediler fakat rabbime bıraktım hayırlısı bakalim ins herşey güzel gider bahşişlerimize kavuşuruz korkmayın kontrollerde hicbir sorun çıkmadı hatt biz bir hafta önce gidiyoruz gelişim için doktorum endişeleneceğim birşey olmadığını söyledi.
(15 puan)
Amin rabbim sağlıkla vaktınde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
0 oy
(1,264 puan)
38 yaşındayım, ilk gebeliğim. Mide bulantım olmadı ama ilk haftalar kahverengi akıntılarım çoktu. Sık kontrole girdim, ikili test yerine fetal dna tercih ettim, detaylı ultrason zamanını atlamadım. 

Gebelik şekerine baktırdım, sınırın üstünde çıktığı için diyet ve ölçüm yapıyorum. Yüksek tansiyonum yok ama son zamanlara geldiğim için her gün tansiyonumu da ölçüyorum. 36. haftaya geldik, şu an için her şey yolunda görünüyor. 

Etrafınızı boşverin, güvendiğiniz bir doktorunuz olsun, kontrollerinizi aksatmayın, gerisi Allah'a havale. 
0 oy
(236 puan)
Bence riskli değil bazıları 3.cocuk getirdiğinde 40 yaşında oluyor o zaman oda tehlikeli
(1,264 puan)
İlk gebelik yaşı için tehlikeli deniyor, sonraki gebelikler için değil.
0 oy
(121 puan)
Benim anneannem 41 de doğum yaptı teyzemin maşallahı var benden akıllı valla. Çoğu zaman herşeyi kendisine sorar anneannem. Değişik bi şeydir:)) Rabbim ol demişse olur yani sıkıntı yapmayın. ❤
0 oy
(368 puan)
Korkma tatlım 40 yaşındayım çok zor oldu 5.tüp bebek 3 ay sürekli iğne ilaçlar falan ona rağmen güzel geçiyor gebeliğim aylık rutinler dışında ilk defa 34.haftada 2 gün hastanede yattım su sızıyordu erken gelecek sandık enfeksiyonmuş meğer 36 olduk bile 2li taramada down gözüktü 3lü yaptırmadım 4lü yaptırdım sonra normal çıktı.2 hafta önce 2.650 grdı haftasıyla uyumlu büyüyor sen ne kadar rahat olumlu yaşarsan öyle olacak.göğsüme alacağım günü iple çekiyorum.midem bulanıyordu bulanmıyor iyiyim ben diyordum :)3 ayım kaşarlı tostla geçti nerdeyse eşim senin kadar inatçı polyannacısını görmedim diyor ama beynini neye hazırlarsan o yani.normal doğum istiyorum dedim doktorum olur dedi e daha ne olsun.vaktinde hayırlısıyla kucağına al inşallah kolay geçsin gebeliğin sağlıcakla 
(15 puan)
Amin inşallah 37 yaşında evlenip bebek sahibi olmaya karar verince bide 2 li testte yaş riski çıkınca  çok kortum detaylı ulrasona girdim 14 haftamda bebegin gelişimi kalbi damarları ense yapısı yüzü herşeyi normal gözüküyordu .sıvı aldırmadım  ki davm sedromlu bile olsa o benim kabuluum rabbim bu yaşta hamile kalmayı nasıp ettiyse .saglıkla kucagımıza da almayı nasıp eder inşallah .şimdiye kadar iyi gidiyoruz şükürb17. Hafta bitiyor. Kabızlık ve kaasık ağrılarım dışında iyim .bende sizin gibi diyorum iyiz iyi bişey yok herşey güzel olucak  :)
(368 puan)
Herşey çok güzel olacak :) Ben hergün danone activa yiyorum 1 tane kayısılı ananaslı sade ne bulursam 1 bardak kefir içiyorum en az 4 lt su şu an itibariyle kışın 2,5lt ile başlamıştım hiç kabızlık çekmedim şükür.kefir gaz yapıyor ama evin içinde dolanınca oda geçiyor tavsiye ederim.kasık ağrılarım benimde vardı 20lerden sonra sırta geçti :)
0 oy
(81 puan)
Güzel olur insallah.umitsiz olmayın güzel şeyler düşünün. Benim bi tanıdığın.40 yaşında tedavi ile çocuk sahibi oldu.sonrada tefecisiz ikiz bebekleri ölü şuan 3 aylıklar yaşı 42

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 290 göst.
0 oy
3 cevap 101 göst.
0 oy
1 cevap 117 göst.
0 oy
4 cevap 418 göst.
15 Eylül 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sevilbicer 04 (75 puan) sordu

644,086 soru

3,401,964 cevap

4,229,258 yorum

182,154 üye

...