0 oy
310 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (27 puan)
27.haftada mı şeker yüklemesi yapmak gerek ve yapmam gerekiyor mu ve niçin yapılıyor sizce yapayımmı ilk gebeliğim lütfen cevap verin
Gebelik haftası 25

7 Cevap

+1 oy
(559 puan)
28. Haftaya kadar zamanıniz var bunun için. Yaptırmak istemiyorm derseniz elbette ki zorunlu değil. Öncelikle şunu söylemek gerekir ki içtiğiniz şekerli su dediğimiz şeyin ne bebeğe ne anneye asla ama asla ne şimdi ne ileriki zamanda zararı yoktur. 50 veya 75 Gr şeker var içerisinde, yediğiniz çikolatalarla karşılaştırisaniz anlarsınız zaten, sadce çikolata değil patateste gibi bir çok yiyecekte bile glikoz bulunur. Yani korkulacak bir sıvı değil bı kere bu konuda (bilinçsizce) konuşan insanlara itibar etmeyin.

Öncesinde diyabetiniz olmamasına rağmen gebelikte görülebilir ve bazen bunu anne fark etmez. Gebelik sonuna doğru bu bebek için de anne için de büyük sıkıntılar yaratır. Bunun önüne geçebilmek için bu testler gerekli. Yükleme yaptınız ve gebelik diyabeti çıktı ise gerekli tedavi uygulanır kontrol altına alınır, bu direkt insülin kullanacağiniz anlamına gelmez, diyetlerle dahi idare edebilirsiniz. Bişeyi bilmeden ilerlemek mi sağlıklı yoksa önceden bilip önlem almak mı ? Bu size kalmış.  :) 

Sağlıkli gebelikler dilerim :) 
(559 puan)
Şunu da eklemek istiyorum ki evde yapılan testler size doğru sonuç vermez, şöyle ki sağlık kuruluşunda 50 Gr ya da 75 Gr glikoz derler dimi bellidir ölçüsü ve bu ölçü baz alınarak üst sınır 140 denir. Evde yediginjz şeylerdeki glikoz ölçüsünü bu kadar Grami gramina ayarlayabilmeniz mümkün değil,  ya fazlası ya azı olacak, bu yüzden de çıkan şeker sonucunuz size doğruyu gösteremez.
Her anne her bebek birbirinden çok ayrıdır, bı başkası yaptırmadı ve sorun yasamadi diye sizin de yaşamayacağiniz anlamına gelmiyor.
-Reklam-
0 oy
(68 puan)
Canım benimde ilk gebeliğim 24. Haftadayiz yaptırıp yaptırmamak bize bağlı böyle dedi doktor

Şahsen ben yaptirmiycam 

Açlık ve tokluk kan şekeri ölçümü oluyor onu yaptırınca zaten çıkıyor tüm sonuçlar ben gerekli ve faydalı görmüyorumuc Ablam var üçüde yaptırmadı hiçbir problem çıkmadı bende öyle yapicam
0 oy
(270 puan)
Gebelik şekeri normalde şeker hastası olmayan kişilerin gebeliginde gelisebilen bir rahatsızlık, doktorlar sonuclarina göre diyet veya son çare ilac tedavisi uyguluyoralar. Aksi halde bebekte rahatsızlık, annede kalıcı diyabet gorunebiliyor.
0 oy
(184 puan)
Gebelik şekeri son haftalarda bebek ölümüne bile sebep olan bi rahstsızlık. Bunu anlamanın yolu da şeker yükleme testi ben yaptırdım bidahaki gebeliklerimde de yaptırırım o riski göze alamam. 
0 oy
(51 puan)
Canim benden sana tavsiye yaptır benim şuan şekerim cikti ve düşürmek için elimden geleni yapıyorum acikcasi doktorum bana eğer dikkate alinmazsa ölümlü doğuma kadar sonuca varabilecegini söyledi.  Benim ilk doğumunda çocuğum vefat etti ve benimde kalbim durdu bunları tetikleyen sekerdi ama bana ilk hamileligimde doktorum bu testi yaptırmadıgi için hiçbir zaman anlamadık ne olduğunu hep skntili geçti hamileliğim kısacası ileride bir problem olduğunda kendini sorumlu tutacagin birseyin olmasın zor birsey değil alt tarafı 3 dilim baklavayı sıvı halde tüketmek gibi düşün derim.  Senin ve çocuğun için yaotirmani öneriyorum:) 

Güzel bi hamilelik geçirirsin umarım. 
0 oy
(361 puan)
Kesinlikle yapmalisin. Canan Karatay yapilmamali dedigi icin belli bir sure meslekten men edildi.  Cok cok önemli bu tür testler atlama tatlim. Zaten o icecegin 1 bardak sekerli suyu gun icinde baska bir seyden de aliyorsun hic bir zarari yok
0 oy
(651 puan)
Mutlaka yaptırmalısın sana ve bebeğe hiçbir zararı yok aksine gizli şekerin olabilir bebeği ve seni zehirleyebilir aıkıntılar yaşayabilirsin. 3 dilim baklava yiyorsun mutlaka onunla eş değer farklı herhangi bir şeyi yok zararı asla yok. Doktorun önerdiği bir test. Ben şeker yükleme ve detaylı ultrasona girdim bunların dışında ikili üçlü dörtlü testleri yaptırmadım çok şükür bir sorunumuz da yok ama şeker yüklemesi önemli bacım onu yaptır

İlgili bir soru bulunamadı

652,961 soru

3,435,031 cevap

4,268,304 yorum

184,533 üye

...