0 oy
483 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (609 puan)
Bazı postlarda görüyorum anne adaylarına kafamıza görr bize doğru geldiği haliyle yprum yapıyoruz ama hata yapılıyor.. Kimse kimsenin kötülüğünü istemese de kimse kimsenin gebelik durumunu ve risklerini de bilemiyor..

Bugun bi başlıkta sırt üatü yatmayı sormuş bi hamile kimisi yat nolcak nasıl rahat ederaen demiş, kimisi bişey olmaz demiş..

Size şunu söyleyeyim.. Doktorum bana da sırtüstü yatma kan akışın yavaşlar diyordu. 17.hafta civarı ultrason için yarım saat kadar sırt üstü uzandım ve doktorum tansiyonumu ölçtüğünde 4e düştüğünnü gördük..  Yani kasten bilerek artık keainlikle sırt üatü uzanmıyorum.. Bu sadece bir örnek ve ciddi bi konu lütfen kimseyi emin olmadığımız konuda yanlış yönlendirmeyelim.. 

4 Cevap

0 oy
(276 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Doktorlarin önerdiği yatma şekli sol tarafa doğru sırt üstü yatmak önerilmiyor ben hastanede kaldım bir hafta sürekli tansiyonum düşüktü sürekli yattığım için haklısınız 
-Reklam-
0 oy
(624 puan)
Haklısınız ben de YouTube da bir kadın doğumcunun bir videosunu izledim, ben bile hastama ultrasonda bakarken çok uzun süre sırtüstü yatırmamaya çalışıyorum, yatılmamalı dedi

Birine bir şey olmaz ama başka birini olumsuz etkileyebilir 
(609 puan)
Kesinlikle öyle tabiki..
0 oy
(1,098 puan)
Kesinlikle haklısın canım ama bu konuları keşke herkes kendi doktoruna sorsa da ona göre hareket etse bende hep soluma yatıyordum ama doktorum bana nasıl rahat ediyorsan öyle yatabilirsin sağ ve sol dönüşümlü uyu dedi. Sırt üstü konusuna da gün içinde kendini dinlendirmek için sırt üstü yatmak iyi gelecekse bir süre yatabilirsin ama mutlaka bir eğim sağla demişti. 

Bu konularda her doktor net kesin aynı şeyi söylemiyor. O yüzden annelerimiz de kendilerine ne söyleniyorsa burda ki annelere öyle yardımcı olmaya çalışıyorlar.
(609 puan)
Malesef cok ciddi bi konu ve dediğim gibi herkesin kendi doktorunun yorumlayacagı bi konu aslında
0 oy
(1,940 puan)
Çok doğru söylüyorsnz katılıyorum ama inanın elimde deyl uyku sırasnda istemsizce dönüyorum sonra uyandığımda kendimi sırt üstü buluyorum arkama önüme yastıkta koyuyorum ama yine de fayda etmiyo nasıl yapacğmı bilemyrm 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 403 göst.
4 Mayıs 2021 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde ilaydaarya_ (289 puan) sordu
0 oy
10 cevap 310 göst.
0 oy
5 cevap 475 göst.
13 Kasım 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde _asli2 (256 puan) sordu
0 oy
3 cevap 214 göst.

651,171 soru

3,427,923 cevap

4,260,508 yorum

184,045 üye

...