0 oy
106 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (23 puan)
Kızlar hayırlı cumalar.Sağda ve solda çikolata kisti olan biriyim.26 temmuzda gebe olduğumu öğrendim.Betam 442 son adet tarihine göre 5 haftalıktı.Kese gözükmedi.Bir hafta sonra tekrar gittim 540 beta değerim.Doktor dedi kese gözükmüyor değerinde düşük dış gebelikten şüphe ediyorum. Kürtaja aldı beni teşhis amacıyla.Geçen cuma kürtaj oldum.Ertesi günü de betama bakıldı 170 inmiş sevindik çünkü dış gebelik değildi.Bebek gelişmediğinden kürtaj oldum.Bugün kontrole gittim betam 8 e inmişti. Doktor dedi en az ikinin altına inmesi lazım haftaya düşmezse tekrar kürtaj olabilirsin.Bi de dedi üç ay gebe kalmamalısın.Doğum kontrol hapı Elleacnelle verdi iki ay kullan dedi çikolata kistlerin büyümesin diye.Nasıl yapacam bilmiyorum.Doktorum sanki tam kendinden emin değil.Ben bebeğimi yeni kaybettim tekrardan gebe kalmak istiyorum üç ay bekle diyor.Tecrübesi olan bans yol gösterebilir mi?
Gebelik haftası Yok

4 Cevap

0 oy
(1,401 puan)
Evet kürtajdan sonra en az 2 3 ay beklenmeli
-Reklam-
0 oy
(153 puan)
Hamile kalırsan suan yine bebegini kaybetme riski var çünkü rahim ancak toparlıyor bidhaah kaybetmek istemiyorsan 3 ay geçmesini bekle rahim kendine zor geliyor..ben 5 ay bekledim hamile kaldım şükür suan 3 aylik olduk 
0 oy
(197 puan)
İçini ferah tut. İmkanın varsa başka doktora git. Bende 8.haftada kürtaj oldum.5 farklı doktora gittim hepsi de aynı şeyi söyleyince kararımı verdim. 

4 ay geçti şimdi tekrar tedaviye başladım. Bakalım Rabbim ne zaman nasip edecek. 
0 oy
(65 puan)
Bende ilk gebeliğim de kürtaj oldum doktorum 2 ay beklememi daha sonra denememi söyledi, herkes gerek yok bekleme dedi ama doktor söylüyorsa vardır bir bildiği ben dediğini yaptım ve iki ay sonra hemen hamile kaldım zaten. Sizin de beklemenizde fayda var hem rahim toparlanır nitekim bir işlem yapılıyor orda iyileşme süreci var, hemde sizin bir kaybınız var sizde dinlenmiş olursunuz. Geçmiş olsun, hayırlısı ile tekrar hamile kalırsınız merak etmeyin önemli olan sağlıklı olması.

İlgili bir soru bulunamadı

652,852 soru

3,434,619 cevap

4,267,880 yorum

184,504 üye

...