0 oy
599 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde
kapalı
Benim fikrim 0 6 ay tek çünkü bebek birazda bağışıklık kazanması gerek hem 1 yas kıyafetini giyene kadar ooooo mikrop çoktan ölmüş olur yanlis mi düşünüyorum acaba :(
Gebelik haftası 29
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

3 Cevap

0 oy
(184 puan)
Dışarıdan satın alıp eve gelen hiçbir kıyafetin hiçbir yaşta giyilmemesi taraftarıyım. Çünkü tekstil ürünleri yerlerde toz-toprak içinde (bizzat iş sahiplerinden duydum) oluyor. Ayrıca boyanmış vs ürünler olabilir o boyaların Bi yıkanıp akması gerekir vücuda direkt kanserojen madde ile temas ettirilmesi bağışıklık olmuyor maalesef.

Sana git şu yerde yuvarlan deseler yuvarlanmazsın ama ayak altında üretilmiş bir sürü insanın ellediği ürünleri nasıl giyeceksin.

(arkadaşım anlatıyor dayısının iş yeri. Üretilen bir pantolonda nakış işlemesi var mesela. Önce o parçalar nakış işlenmesi için başka yere gidiyor işleniyor sonra parçalar geliyor ve dikiliyor tabi bu sürede yerlerde geziyor düşüyor vs vs)

Umarım mutmain olmuşsundur. Sende giyme

Yeni eve giren hiçbir şeyi yıkamadan kullanma (yeni halı yeni perde yeni kıyafet.... Çünkü yapanlar var bildiğim hiçte sağlıklı değil) çocuğun bağışıklığı iyi olsun istiyorsan git dışarıda çocuk parkına sal ama pisliği eve bedenine sokma
Haklisin canim
(184 puan)
Daha yeni gıda fabrikalarında çalışanlardan neler duydum. Gıda fabrikalarında çalışanlar hazır gıda almıyor düşünün artık ne pislikler var içinde!
Dogru aynen de yıkayınca hevesim godiyor :))) ilk güzelliği yok gibi duruyor ama yikicam elbette
(459 puan)
Çok mantıklı kendi kiyafetlerimi dahi yıkamadan yiyemiyorum. Kaç kişi denedi terli terli o kıyafetler uretilirken nerelerde gezdi.
-Reklam-
0 oy
(935 puan)
Cnm dışardan alıp geldiğin herhangi bi kiyafeti eşyayı sen yıkamadan mi kullnaiyorsun. Hele ki bebeğin 6 aydan sonraki eşyaları için. Tekstilde çalışan bir kişiyle konusmani tavsiye ederim.
Dogru canim
(935 puan)
Hepsini yıka sonuçta elimizde yikamiyoruz. 6 aydan sonra utulemeden giydirebilirsin bence hatta 3 ay da olabilir. :)).
Dogru aynen de yıkayınca hevesim godiyor :))) ilk güzelliği yok gibi duruyor ama yikicam elbette
(935 puan)
Yok gitmez siz yıkayın güzelce utuleyin onları. Yeni almış gibi oluyolar.
0 oy
(66 puan)
bizde bu işin içindeyiz inan is bize gelene kadar kac el değiştiriyor bilmiyorsun. ayrıca bize gelen isler oyle özenle muhafaza edilmiyor. zaten bu imkansız torbalarla yerlerde hep. ve bizden sonrada en az 4 5 ele geçiyor. çok sağlıksız kokusuna utusune aldanıp kıyafet olsun tekstil ürünü olsun yıkamadan asla o narin cilde degdirmeyin derim. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 186 göst.
21 Eylül 2022 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Hasef (148 puan) sordu
0 oy
29 cevap 951 göst.
0 oy
25 cevap 1,114 göst.
0 oy
7 cevap 554 göst.

649,102 soru

3,419,947 cevap

4,251,212 yorum

183,464 üye

...