0 oy
1,244 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (1 puan)
Arkadaşlar merhabalar, şuanda 26 haftalık hamileyim. Hamile olduğum halde araliklarla regl kanaması gibi kesik kesik kanamam olduğundan farketmeyip sasirtici bir şekilde bebegim tekme atmaya başlayınca şuphelenip test yapıp 20. haftamda gebe olduğumu öğrendim. Bundan dolayı ilk dönem testlerinin hic biri yapılmadı. Ultrason kontrollerinde görünürde fiziki olarak  bebegim çok saglikli fakat amniyon Sıvısı çok yüksek çıkıyor.  Doktorum başta gebelik sekerinden suphelenip şeker yüklemesi yaptı sonuçlarım normal çıktı. Daha önce yaptırmam gereken zeka testi vesaire testleri yaptirmadigim için çok endişeleniyorum.  Internetten arastirdigimda olumsuz şeylerle karşılaştım ve artık düşünmekten gözüme uyku girmiyor. Acaba aranizda benim gibi hiçbir sorun görülmediği halde amniyon Sıvısı fazla olup bebeğini kucağına sağlıklı alan var mı?
Gebelik haftası 26

8 Cevap

+1 oy
(87 puan)
Şöyle düşün ve gevşe rahatla eskiden hiçbir anne bunları yaptırmıyordu yaptiramiyor üstelik evde yaylada vs doguruyordu.

Bizler test yaptikta ne oldu ki dr diyorki kesin değil bu testler. Ayrıntılı ultrasonda doktor diyor ki her şey normal gözüküyor sonra şu sözü ekliyor Metin şentürk te normal gözükürdü. 
-Reklam-
0 oy
(247 puan)
Merhaba benim ilk gebeliğimde de üst sınırda idi su an ikinci gebeliğim yine üst sınırda diyorlar.  Elhamdülillah ilki sağlıklı doğdu. Açlık tokluk şekeri baktırdım bende . Bunda da diyabetle alakalı bir durum yok. Tarama testlerini de yaptırmadım. Bazen vücudun yapısıyla alakalı olabiliyor su fazlalığı. Normalin cok mu üzerinde suyunuz
0 oy
(6,107 puan)
Benimde fazlaydı canım diyetle düzene girdi tatlı türü yiyecekler suyu artiriyormus doktorum söyledi özellikle karpuz
0 oy
(1,310 puan)
Benim öyleydi 38 haftada doğum yaptım hiç sıkıntım olmadı şükür. 2.de üst seviyedeydi fazla değildi ama sınırdaydı 41 de doğum yaptım sağlıklı olarak.  şimdide öyle bakalım inşallah sıkıntım olmaz. Bazı vücutlar kendisi yapıyor yada iri bebek olunca suyu çok olabiliyor. 
0 oy
(689 puan)
Benimde üst sınırda şeker normal çıktı 

Doktorum tatlıyı ve hamur işini azalt dedi 
0 oy
(1,124 puan)
Benim de fazla cikti sonra normale döndü şeker testi yapınca da sinir da çıktı sonuçlarım yediğime ictigime dikkat ediyorum Dr birsey olmaz dedi suyunun az olması daha kötüymüş 
0 oy
(25 puan)
Aynı sıkıntı bende de var canım 24haftalik oldum bugün yarın 3tane test yapilcak ve şeker yüklemesi yapilcak doktor tansiyon ya da şekerden ötürü olacağını söyledi 1gun önceden 12dilim ekmek yiyip teste gitmem gerektiğini soyledi bakalım inşallah sıkıntı çıkmaz fakat bende enfeksiyon ve toksoplazma da bulunuyo böyle olunca erken doğum garanti gibi her an herşeyi bekler duruma geldim psikolojim iyice çöktü ama çocuğum için iyi olmak zorundayım inşallah sen de hayırlısiyla sağlıklı bi şekilde alırsın çocuğunu kucağına
(16 puan)
Alllah yar ve yardımcınız olsun saglıklı bir şekilde alın evladınızı ben 26 haftalık hamıekyım ılk testlerde toksoplazma yaptım bısey cıkmadı ama evd ekedımız var ve yesıllık tuketıyorum her nekadar sırkeyle yıkasamda verımlı olcagını dusunmuyorum arada toksoplazma testını yaptırmayı onerırımısınız  duzenlı olarak doguma kadar siz ne dusunuosunuz doktorlardan cok tecrubeler bızım ıcın kayda deger oldu sımdıden dualarım ulassın sızede saglıkkı sıhhhatlı evladınızı kucagınıza alın evınızı götürün mutlu huzurlu hayat yasayın hepımızın amın..
(25 puan)
Ben yaptirmanizi öneririm hic aklima gelmedi yoksa toksoplazmayi atlatir oyle cocuk düşünürdüm bana sokak kedisinden bulasti yuksek ihtumal kedinizin butun testleri asilark tamamsa sikinti olcagini dusunmuyorum ama ben köyde bulundum bir süre hamile olduğumu bilmezken bahceden toplayıp meyve sebze yedim yani bulasmasi icin bir cok nedenim vardi siz onlem almışsınız bir de yanlış hatırlamıyorsam belli bir süresi var hamileligin basinda gecirince bunu sikinti oluyor diye biliyorum ama once tedbir sonra taktir siz ihmal etmeyin ve takipte bulunun bu durum için dualariniz icin de allah razı olsun umarim dediiginiz gibi mutlu saglikli huzurlu hayatimiz olur amin..
0 oy
(120 puan)
Canim bak bu nu yasamis bi insan olarak net bilgi diyorum doktorun seni perenatolojiye yonlendire bilir perinatoloji  20 haftadan sonra da  drtayli ultrasona  seni  koya bilir ve orasi takip eder icin daha rahat olur detayli ultrasonda sebeplerini sana soler neden sivi çok  bi sikinti cikar mi cikmaz mi bilgisini verir gonlunde  rahat eder   sen hangi şehirde  sin  istanbul sa kesinlikle  umraniye egitim arastirmadan randevu al derim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 553 göst.
0 oy
2 cevap 201 göst.
0 oy
1 cevap 353 göst.
0 oy
0 cevap 162 göst.

647,802 soru

3,415,175 cevap

4,245,625 yorum

183,090 üye

...